Pentagrama, semnificatie si mod de utilizare

19657486_695437917323525_8818196613186127184_n.jpg

Cand omul este doar un suflet tanar, care tocmai a inceput sa dobandeasca experienta, el se indreapta spre exterior in partile laterale ale pentagramei, unde se afla intr-un cerc: o sabie, o cupa, o carte, un sfesnic si un sceptru.

La inceputul dezvoltarii sale, omul este condus de violența,  este servit de acesta forta cu sau fara ratiune. Acesta este simbolul sabiei. Folosind violența, nedreptatea, prin rigurozitatea legilor, este scufundat in suferinta. Apoi incepe sa bea din cupa amara a durerii. Acesta este motivul pentru care simbolul care urmeaza sabia este cupa. Cupa este consecinta inevitabila a manipularii sabiei. Dupa suferinta, care, pe de alta parte, este instructiva, omul vine catre carte. Cand studiaza, dobandeste cunostinte si devine mai rezonabil. De aceea, simbolul cartii este urmat de un sfesnic. Lumina emanta este prin ea insasi lumina invataturilor. Dupa ce a obtinut aceasta lumina, ajunge la sceptru.

Sceptrul este emblema puterii, ceea ce inseamna ca omul a devenit stapanul fortelor interioare si a legilor naturii vii. El este stapan pe sine si pune in practica legile echitatii. Dupa cele cinci faze ale cercului exterior, se incheie ciclul. Atunci studiul vietii exterioare, viata obiectiva, se termina pentru om. Desigur, toate acestea se fac inconstient. Dupa acest proces, omul trece printr-o criza interioara; Se simte nemultumit. In spatele acestui sentiment de nemultumire si sub compulsiunea acestei crize interioare, omul incepe sa caute cel mai adanc simt al vietii. Oricine a trecut prin etapele succesive ale sabiei, ale cupei, ale cartii, sfesnicului si sceptrului, adica etapele exterioare ale vietii lumii, se indreapta acum spre viata uceniciei.

Pe o parte a pentagramei este o usa. Este usa pe care ucenicul intra in scoala. In Dumnezeu, adevărul incepe sa straluceasca. Va straluci in toata plinatatea cand va deveni perfect. Duhul lui Hristos incepe sa se manifeste si apoi sa se indreapte spre viata echitatii. Dupa ce a invatat legile echitatii, ajunge la locul unde isi incepe traseul: acolo este o usa ingusta prin care trebuie sa treaca fiecare ucenic. Aceasta usa e mai ingusta decat prima. Este incorporata in calea ingusta de care ne-a vorbit Hristos. Aceasta usa simbolizeaza renuntarea la lucrurile din aceasta lume, care au sedus pana atunci. Acesta este motivul pentru care poteca pare atat de abrupta, iar usa atat de ingusta. Dupa ce urci pe calea renuntarii, ucenicul se indreapta spre calea iubirii. Cultivand dragostea divina, aceasta il conduce la intelepciune, pana cand ajunge inaintea pomului vietii si propria sa viata incepe sa dea roade. Acestea sunt roadele virtutii, in sensul mistic al cuvantului. Atunci, intelegem ca sublimul simt al vietii este sa-L slujim pe Dumnezeu. Scopul virtutii este de a face bine.  Tot ce se face in slujba lui Dumnezeu este bun. 

In acest fel, omul vine sa dea o semnificatie totala vietii sale. Astfel se incheie cel de-al doilea cerc sau ciclul dezvoltarii elevului. Urmeaza a treia faza. Acesta din urma este desenata chiar in centrul pentagramei.

In centrul stelei pentagonale, se vad doi serpi incurcati, inconjurati cu o tija a carei parte superioara este un cerc cu o cruce deasupra si apoi un alt cerc. Cei doi serpi arata ca ucenicul lupta impotriva naturii sale, adică incearca sa-si depaseasca natura inferioara si trece prin cruce. Crucea inseamna renuntarea completa. Ucenicul isi intoarce privirea de la interesele sale personale pentru a-și indruma toate eforturile pentru serviciu. Te unesti cu divinulsi asta incheie evolutia umana. Dupa ce a ajuns la renuntarea totala si în unire cu Dumnezeu, si-a incheiat dezvoltarea, devine perfect. De aceea am spus ca aceasta pentagrama simbolizeaza calea dezvoltarii sufletului uman: liceul, prin care noi trebuie sa trecem pentru a atinge perfectiunea. Si acum vom spune cateva cuvinte despre utilizarea pentagramei.

Purtarea unei pentagrame ca ornament este egala cu idolatria. Oricine ar purta una ar trebui sa stie ca pentagrama emite o forta dinamica. Este o sursa de lumina. Un clarvazator poate vedea ca pentagrama radiaza lumina in toate directiile. Cunoscand acest lucru, ar trebui sa fie purtata numai daca sunteti constienti de puterea dvs. simbolica. Cine stie ce putere este ascunsa in pentagrama care radiaza lumina, poate fi folosită ca o armă puternica. Fiecare loc in care se afla pentagrama devine un cerc de protectie datorită vibratiilor inalte pe care le emite. Plasat corect, steaua pentagonala trebuie sa aiba varful in sus. Nu trebuie sa-l folositi niciodata cu varful in jos.

Pentagrama este inchisa intr-un cerc format din următoarele cuvinte: „in implinirea vointei lui Dumnezeu se afla puterea sufletului omenesc” in sens ascuns, circumferința simbolizeaza conditiile divine favorabile. Omul se poate dezvolta, se afla in conditii favorabile. Cercul inseamna de asemenea divinitatea in care traieste omul cand este in armonie cu ritmul stelar. Datorită acestui fapt, aceasta dobandeste conditii care promoveaza dezvoltarea sa pană la perfectiunea sa. „Integrarea principiului cosmic” este ceea ce inseamna cercul. In cazul in care in fata stelei pentagonale se vorbeste de rau sau se arunca cu ganduri rele,  simbolul conduce la actiunea distructiva pentru ca sunt amestecate doua principii: pozitiv și negativ.

Cand stati in fata unei pentagrame si va rugati, puteti, daca doriti, sa reprezentati trei fraze intr-un cerc in jurul pentagramei. In cercul exterior fraza „in implinirea vointei lui Dumnezeu se afla forta sufletului omenesc” · Vizual ne imaginam al doilea cerc in care este scris: „Dumnezeu a iubit lumea atat de mult incat a dat pe singurul sau Fiu, pentru ca oricine a crezut in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Si în imaginea cercului interior scrieți expresia „cautati Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si tot ce va dau va fi dat” Amin, Amin, Amin. Trei rugaciuni fac parte din pentagrama si prin rugaciune simbolul dobandeste o fortă mult mai mare.

In caz de necesitate sau de pericol, se pot face urmatoarele: proiectarea mentala a unei pentagrame in jurul corpului. In primul rand, pentagrama trebuie sa fie clar afisata in spirit. Apoi trageti conturul cu ajutorul bratelor, tn timp ce va amintiti cele trei rugăciuni in jurul vostru. Pentagrama este o protectie puternica pentru toate obstacolele atat exterioare cat si interioare. Cand este bine folosit, acest simbol devine o sursa de abundenta si binecuvantare. Cine o foloseste in acest fel, trebuie sa ia decizia irevocabila de a sluji numai lui Dumnezeu fara ezitare.

Iata un alt mod de a folosi pentagrama. Cand va simtiti in pericol, trebuie sa va imaginati in mod clar ca aveti pentagrama in fata voastra, avand dreptate in mana dreapta, in mana stangă adevarul si directionand punctul spre tinta, puteti pronunta următoarele Cuvinte: „In numele Domnului nostru Isus Hristos cerem marelui si Atotputernicului Dumnezeu sa faca ceea ce este mai potrivit dupa voia Lui”. Pentagrama, emblema lumii crestine sau doctrina transmisa de Cristos omenirii, are o valoare spirituala si o putere imensa.

Bibliografie : Maestrul Peter Deunov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.