Cum îi putem ajuta pe ceilalți?

Este un lucru foarte bun sa ajuți alti oameni, dar cum să facem asta respectând legea echilibrului?

În primul rând , asigurați-vă că, atunci când îi ajutați, nu încălcați limitele personale ale celeilalte persoane, cu sfaturi și ajutor care nu vi s-au cerut.

În al doilea rând , nu ar trebui să oferiți ajutor în detrimentul acestuia, adică, atunci când o persoană are capacitatea (fizică și psihologică) de a o face singură. Dacă o persoană are o astfel de oportunitate, atunci făcând ceva pentru el, nu îi permiteți să se dezvolte și sa evolueze pe cont propriu.

A ajuta alți oameni nu înseamnă să te dăruiești singur. Trebuie să poți construi un echilibru, să nu deranjezi schimbul natural de energie. De exemplu, dacă ați decis să ajutați o persoană sănătoasă, adultă și i-ați oferit munca voastră gratuit, atunci ați făcut un deserviciu atât pentru voi dar și pentru cealaltă persoană. De ce? Universul vede că ai dat energie și asta înseamnă că ar trebui să primești ceva în schimb, dar tu răspunzi: „Nu, nu am nevoie de nimic”. Universul decide că aveți multă energie și așa îți va închide pur și simplu noi modalități de a primi energie sau chiar o va lua din alte sfere (pentru că aveți multă). Cealaltă persoană care a primit energie de la tine, are acum mai multă, dar în același timp dacă nu a dat nimic mai departe, o va pierde. Forța universală a echilibrului va regla excesul de energie și o va lua.

În al treilea rând , dacă tu însuți nu ești împlinit, nu poți ajuta pe altul, pur și simplu nu ai nimic de dat. Dar oamenii obișnuiesc să se plângă și să continue să ajute.

La ce poate duce rolul Salvatorului?

Unele persoane se identifică atât de mult cu rolul de salvator încât încep să trăiască în viețile și interesele altor persoane (familie, partener, prieteni, cunoștințe, etc). Drept urmare, nu își trăiesc scopurile și obiectivele proprii și cad în starea de victimă. Sacrificiul este negativ, drenează emoțional o persoană și îi scade stima de sine. Apoi această persoana însăși devine victima circumstanțelor pe care și le-a creat.

Ce să faci într-o astfel de situație?

Trebuie să învățați să spuneți „nu” oamenilor, atunci când înțelegeți că acest lucru nu vă aduce armonie interioară. Învățați să construiți granițe personale. Aliniați-vă stima de sine făcând ceva pentru scopul sufletului, în fiecare zi. Analizați-vă și reconstruiți-vă propria atitudine față de timpul personal. Ajutați într-un mod corect pe ceilalți dar și pe voi înșivă.

3 gânduri despre „Cum îi putem ajuta pe ceilalți?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.