Corectarea restrictiilor interioare

1. Definește-ți valorile


Valorile tale sunt fundamentul pe care se bazează fericirea ta personală și capacitatea ta de a atinge sau nu obiective. Mintea subconștientă îți transmite fiecare acțiune, sarcină, aspirație prin valorile tale, indiferent dacă îți dai seama sau nu. Odată evaluată, emite un verdict – te sabotează sau contribuie la realizarea ta. Te sabotează numai atunci când ceea ce faci sau te străduiești sa faci este contrar cu valorile tale. Mintea ta subconștientă încearcă să te protejeze de acele lucruri sau activități care te pot face nefericit.


Valorile sunt fundamentul. Dacă nu ești conștient de valorile tale, atunci este foarte probabil că trăiești în dezacord cu ele. Apropo, toată lumea se străduiește sa fie fericita și, dacă vrei să nu mai înoți împotriva fluxului ci să trăiești în ritm cu acesta, definește-ți valorile, acele lucruri care sunt cu adevărat importante pentru tine, acele reguli de viață pe care nu le poți refuza niciodată. 

Ce este valoros pentru tine în viață? Ce este foarte important pentru tine? La ce nu vei renunța sau schimba niciodată în viața ta? Află și împacă-te cu viața ta prezentă. Poate că sunt neînțelegeri între modul în care trăiești acum sau acționezi și cum este corect în funcție de valorile tale.


2. Scopul și cunoașterea a ceea ce iti dorești.


Fiecare ar trebui să știe ce vrea. Și nu doar ce vrea, ci tot ceea ce contează pentru el cu adevărat. Obiective, de dragul cărora vrei să te trezești în cea mai grea zi din viața ta. Oricine înțelege ce vrea. va putea să se îndrepte spre obiectiv în mod normal. Altfel, mintea subconștientă îl va sabota si îl va trimite în cu totul altă parte, pentru a atrage atenția asupra adevăratului scop în viață.

Este posibil să știi ce dorești, dar este posibil să nu înțelegi pe deplin cât este de important ”acum”, cât este de relevant, de prioritar și cât de mult corespunde valorilor personale din acest moment. Vor fi mereu dificultăți în realizarea acelor obiective a căror importanță nu o realizezi. O simplă „dorință” nu este suficientă! O astfel de înțelegere este necesară atunci când îți dai seama că pentru scopul tău ești gata să trăiești toata viața. Acest lucru poate fi atins numai dacă scopul tău este în concordanță cu valorile tale! 

Mintea subconștientă nu va permite unei persoane să irosească energie. Încearcă întotdeauna să o păstreze și să o folosească în acele scopuri care sunt cu adevărat importante. Dacă o persoană nu înțelege importanța obiectivului său, atunci mintea subconștientă va începe să o saboteze, împiedicând-o să atingă acest lucru. Astfel de obiective mai puțin importante nu fac o persoană fericită, nu contribuie la dezvoltarea sa. Natura umană este menită să se indrepte spre fericire și dezvoltare. Dacă înțelegi importanța obiectivului, mintea subconștientă va folosi tot potențialul interior și va contribui pe deplin la realizarea acestuia. 

3. Convingeri de consens.


În ciuda tuturor celor de mai sus, mintea ta subconștientă este, de asemenea, în concordanță cu credințele tale. Dacă ești convins de ceva, atunci trăiești după convingerea ta. Subconștientul și mintea ta conștientă încearcă să se potrivească cu credințele tale. Poate dorești să realizați un lucru și să fii convins de cu totul altceva. În acest caz, nu vei putea realiza ceea ce îți dorești, pentru că ești convins că nu poți. Tu însuți îți vei umple calea cu probleme și obstacole pentru a te conforma convingerii tale. 

Nu poți încerca să mergi înainte și să fii convins că nu va ieși nimic din asta. Mintea ta subconștientă este mai puternică decât dorința ta. Realizările și viața ta vor deveni insuportabile până când nu iți evaluezi credințele. Alege un domeniu din viață în care sunt dificultăți și întreabă-te în ce crezi, care sunt părerile tale în această privință? Verifică dacă aceste convingeri indică rezultatul de care ai nevoie? Dacă nu, atunci transformă convingerile în cele care au consecințe pozitive.


Scurtă concluzie:


Ce crezi că este corect? Ce crezi că este valoros? Ce reguli de viață accepți și care nu? Care este prioritatea ta în viață? 


Mintea subconștientă îți transmite întotdeauna toate ideile, inspirația și soluțiile prin filtrele sale. Și dacă ceva te va contrazice, acestea sunt regulile interioare, valorile și punctele tale de vedere asupra lumii. „Vreau” nu este o dorință. Există multe dorințe, dar puține sunt semnificative. Determinați ce dorință este semnificativă și de ce. Întrebă-te „De ce am nevoie de asta?”, „Cum folosesc acest lucru?, Pentru ce?, Mă pot descurca fără asta? Și dacă nu pot, atunci de ce? Numai obiectivele extrem de importante și valoroase găsesc un răspuns în interiorul tău și numai atunci mintea subconștientă te ajută și nu te sabotează.

Permiteți-mi să vă dau un exemplu de combinație nefericită a acestor trei puncte:

Situația este următoarea: în mod conștient, o persoană vrea să devină mai bogată și să câștige mai mult. El încearcă să o facă, dar totul i se dă cu un efort incredibil. Afacerile îi ocupă tot timpul, veniturile nu cresc, îi lipsește puterea și inspirația.

Prima valoare din acest exemplu este că afacerea ar trebui să aducă mai mult timp liber pentru viața de familie. De fapt, în acest exemplu, afacerea și-a luat tot timpul disponibil și acest lucru nu corespunde valorii sale. În al doilea rând: el dorește să crească veniturile și să dezvolte o afacere, dar nimic nu vine din asta. Acest obiectiv nu este o prioritate, conform valorilor din acest exemplu, obiectivul prioritar este legat de familie. Este necesar să legați obiectivul financiar cu zona familiei și a relațiilor, astfel încât să nu existe dezacorduri. În al treilea rând: convingerea că nu va putea niciodată să-și crească veniturile și să trăiască fericit pentru totdeauna, pentru că s-a născut într-o familie săracă. Aceasta este convingerea sa, iar această convingere nu corespunde cu ceea ce dorește, se obțin dezacorduri. Acesta este doar un exemplu de cum arată o analiză a uneia dintre situații în aceste trei puncte.

A sosit oare timpul sa fii in armonie cu tine insuți?


5 gânduri despre „Corectarea restrictiilor interioare

  1. Multumesc Karen. Oricum, imi era clar, pentru mine cel mai valoros este sufletul, nu este de vanzare.

    Si in zilele astea, suntem bine testati in acest sens.

    Raul

    La 27.04.2021 18:11, Karyn Maria Taulescu a scris: > WordPress.com > Karyn Maria Taulescu posted: ” 1. Definiți-vă valorile Valorile tale > sunt fundamentul pe care se bazează fericirea ta personală și > capacitatea ta de a atinge sau nu obiective. Mintea subconștientă îți > transmite fiecare acțiune, sarcină, aspirație prin valorile tale, > indiferent dacă” >

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.