Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim

Mi s-a intamplat deseori, sa observ ”lucrarea” care se afla mai presus de intelegerea obisnuita a lucrurilor, cum sunt aranjate evenimente intr-un mod neasteptat si in acelasi timp, perfect. Cum oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata si care la randul lor nu te-au cunoscut in nici un fel sunt conectati cu tine printr-o serie de sincronicitati incredibile. Intentii pe care abia ca le manifestam in gand, apar in scurt timp, materalializate.

Cum este posibil? Totul este posibil cand este timpul potrivit si esti pregatit. Este o consecinta a cercetarii permanente a gandurilor si trairilor si eliberare a tot ceea ce simti ca te indeparteaza sau te separa de divin. Exista un moment dincolo de intelegerea noastra cand totul se desfasoara prin noi, cand renuntam la falsul ”eu” si urmam voii Lui.

Termenul de coincidenta a fost folosit pentru prima data de Carl Jung sub forma de sincronicitate, ceea ce el a denumit ca fiind o inlantuire cauzala de doua sau mai multe fenomene psihofizice. Adica inlantuirea unor fapte intre oameni sau evenimente care la prima vedere nu au nicio legatura. Un alt termen care îi aparţine lui Jung este acela de „subconstient colectiv”, care contine tipuri comune ale tuturor oamenilor. Un argument in plus in acest sens este un experiment realizat in anul 1982, care a aratat ca atunci cand doua particule (fotoni) sunt separate, apoi una dintre ele se incarca cu energie (pozitiva sau negativa), concomitent si cealalta particula isi modifica energia. Si asta indiferent daca fotonii se afla in apropiere sau nu. Cum se explica coincidentele si frecventa acestora? Indiferent cat de mica sau de mare este o actiune, totul tine de sincronicitate. Aceasta este legea unitatii, care arata ca nu exista niciun fel de separare intre unii si altii. Pentru ca Toate sunt Una si acesta este un adevar spiritual. Ramane sa ne mai punem fiecare intrebarea : cu ce intentionam sa vibram? cu falsul ”eu” modelat de cerintele lumii exterioare sau incepem sa privim inauntrul nostru si sa ne descoperim poarta catre sine?

4 gânduri despre „Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim

  1. Coincidentele sau sincronicitatile sunt perfect adevarate, si spun asta din experienta proprie.Sunt adevarate nu numai in plan prezent ci pe tot parcursul arborelui genealogic. Trebuie doar sa gandim, sa cautam si daca vrem, sa vindecam ce nu este in regula. Totul se face cu iubire si bine inteles trebuie sa incepem cu noi. Eu mai am de lucru. Multumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.