Remediile Florale Bach

Imbolnavirile de care suferim sunt o consecinta a unor tulburari psiho-emotionale aparute in urma unor evenimente traumatice prin care am trecut, dar pe care nu am reusit sa le prelucram. In alte cazuri poate fi vorba despre imperfectiuni ale personalitatii, care se cer a fi transformate si sublimate in vederea  evolutiei spirituale. Avem la indemana din ce in ce mai multe terapii care sa ne sustina in restabilirea echilibrului interior.

Remediile florale descoperite de doctorul Edward Bach constituie o metoda blanda de vindecare, de echillibrarea mentala si emotionala prin reconectarea la adevaratul nostru Eu, prin manifestarea calitatilor divine ale Sinelui nostru Superior. Fiecare remediu reprezinta o cheie pentru deblocarea unei insusiri pe care o avem deja in adancul nostru. Astfel, o persoana tematoare, lipsita de incredere, va descoperi curajul si puterea de a lua decizii importante, precum si de a reusi sa-si pastreze calmul in cele mai solicitante situatii.  O persoana in general aspra, critica, nerabdatoare isi va putea arata rabdarea si impartasi sfaturi constructive catre cei din jur. Depresia, tristetea, angoasa mentala nu sunt decat straturi sub care se ascund optimismul, bucuria de a trai si iubirea pentru intregul univers.
Remediile florale actioneaza asupra starilor emotionale si mentale negative, precum: temeri, frici, fobii, atacuri de panica, agonie mentala, ingrijorare excesiva, ganduri care nu pot fi indepartate, tristete, depresie, indecizie, auto-invinovatire, socuri, traume din trecut, sentimentul de a fi coplesit, nerabdare, posesivitate excesiva, gelozie, lipsa de energie sau vointa.
Toate aceste stari pe care le experimentam sunt menite a ne impinge in directia descoperirii calitatii opuse fiecareia: curajul, pacea mintii, impacarea si acceptarea celorlalti si a propriei persoane, toleranta, rabdarea, daruirea, compasiunea, dar si puterea de a prelua controlul asupra propriei vieti.
Doctorul Bach spune: “Dupa cum in mila Lui, Dumnezeu ne-a dat hrana sa mancam, tot asa a pus printre ierburile campului plante frumoase care sa ne vindece cand suntem bolnavi. Acestea se afla acolo pentru a intinde omului o mana de ajutor in ceasurile negre de uitare in care el pierde din vedere Divinitatea sa si permite norului de frica sau de durere sa-i intunece vederea. Fiecarei plante ii corespunde o calitate, iar menirea ei este sa intareasca aceasta calitate, astfel incat personalitatea sa se poata ridica deasupra defectului care este obstacolul particular. Remediile sunt inzestrate cu o putere precisa de vindecare care este separata de credinta, iar actiunea lor nu depinde de cel care le administreaza, asa cum un anestezic face un pacient sa doarma indiferent daca ii este dat de asistenta sau de medic.”
Simplitatea si naturaletea acestei terapii ne descopera propriul potential de vindecare si de manifestare a Fiintei ce suntem cu adevarat.

Dr. Bach a clasificat remediile in 7 grupe, pe baza tipologiilor umane:

  • Frica: plop tremurator, corcodus, cretisoara, castan rosu, trandafir salbatic;
  • Incertitudine: porumbar salbatic, ovaz salbatic, cerato, carpen, gentiana de toamna, orz salbatic;
  • Preocupare excesiva pentru bunastarea celorlalti: verbina, vita de vie, apa de izvor, fag comun, cicoare;
  • Preocupare insuficienta pentru prezent: caprifoi, vita alba, maces, mugure de castan salbatic, maslin, mustar salbatic, castan alb;
  • Singuratate: iarba neagra, slabanog, viorea de balta;
  • Sensibilitate excesiva la influente si idei: nuc, tintaura, agrimonia sau turtita mare, ilice;
  • Dezamagire sau disperare: larita, ulm, stejar, mar paduret, pin, salcie galbena, castan comestibil, Steaua din Betleem sau balusca.

Iata cateva dintre aplicatiile cele mai uzuale ale remediilor florale Bach:

  • Eliminarea stresului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate;
  • Eliberarea de suferinte psiho-emotionale provocate de experiente traumatizante;
  • Recuperarea emotionala dupa despartirea parintilor, divort, decesul unei persoane dragi, soc, accident, abuz sexual;
  • Atacuri de panica, stari de frica, anxietate de anticipare, teama de esec, teama de singuratate;
  • Timiditate, lipsa increderii in sine si probleme de comunicare, autoinvinovatire;
  • Gelozie, suspiciune, neincredere in oameni, posesivitate si tendinta de a da vina pe ceilalti pentru greseli personale;
  • Insomnie, oboseala, epuizare;
  • Depresie, disperare, dezamagire, lipsa bucuriei de a trai;
  • Diverse fobii, cum ar fi: claustrofobia, agorafobia;
  • Fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei;
  • Intoleranta, tendinta spre criticism;
  • Imbunatatirea controlului, in caz de blocaj emotional si imaturitate afectiva;
  • Eliminarea factorilor psihici care sunt raspunzatori sau intretin diverse probleme sexuale.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.