Terapia isi are radacinile in osteopatie, tratament descoperit în 1874 de Dr. Andrew Taylor Still. După dr. Stiil fluxul liber a lichidelor din ţesuturi – sângele, limfa, lichidele dintre celule – constituie esenţa sănătăţii. Tehnica craniosacrala a fost dezvoltată mai departe între anii 193O-194O de dr. Sutherland, discipol al dr Still. El a dovedit medical că lichidul cerebrospinal – care irigă creierul şi măduva – produs de măduva, are un puls ritmic. Acest puls ritmic poate fi simţit-palpat în orice os sau în orice ţesut. Acest puls numai atunci funcţioneză armonic şi neperturbat dacă oasele craniene au o anumită elasticitate şi pot urmări fazele de umplere şi de golire ale acestui lichid cerebrospinal.
Scopul terapiei este detensionarea suturilor dintre oasele craniene, a dura materului – a membranei legate de coloana vertebrală precum şi a celorlalte ţesuturi şi membrane aferente. Şi toate acestea se fac prin atingere foarte fină. Pe de altă parte: corpul este constituit de o serie de muschi si ligamente, si de asemenea, de tesuturi de legatura care se dispun in jurul structurii scheletice, si sunt continute in membrana cutanata. Dezechilibrul produce contracturi in structura osteomusculara care la randul lor apoi produc o variatie a ritmului craniosacral.
Dr. Upledger a dezvoltat şi perfecţionat tehnicile terapiei CranioSacrale care este predată în programa Institutului Upledger, din anul 1985 la profesionişti din domeniul medicinei : osteopatie, doctori in medicină, psihiatri, dentişti, surori medicale, chiropractori, kineto-terapeuti, practicieni ai terapiilor prin masaj.
Terapia CranioSacrala este cea mai putin invaziva terapie dintre tehnicile medicinei manuale. Este o tehnica manuala care se petrece in camp energetic, avand efecte puternice si imediate, bazate pe date ştiinţifice. Foarte cunoscuta pentru abilitatea sa de a trata durerea cronica si o mare varietate de probleme neurologice si neuromusculare, probleme ale ţesutului conjunctiv, precum si toate tipurile de dureri de cap, probleme de auz, vertij, probleme articulare, probleme ale sinusurilor, şi probleme de vedere. Terapia CranioSacrala este de asemenea, un instrument puternic pentru vindecarea corpului emoţional şi a reducerii stresului .
Terapia CranioSacrala este extrem de delicata şi extrem de puternica. Pacientii sunt de multe ori surprinsi de faptul ca desi sunt atinsi foarte usor simt impactul pe parcursul întregului lor corp. Uneori isi amintesc de trecut şi pot experimenta o eliberare emotionala.
Foarte eficienta in tratarea:
– Migrenelor si durerilor de cap
– Dureri musculare
– Febra
– Tulburari ale sistemului nervos central
– Leziuni ale maduvei spinarii
– Scolioza
– Probleme de memorie
– Sindromul de oboseala cronica
– Depresie, anxietate, stres
– Dureri postperatorii
Se poate face terapie CranioSacrala la vreun cabinet în București? Sau măcar presopunctura?
ApreciazăApreciază
Buna ziua, aici gasiti lista terapeutilor autorizati metoda Upledger in toata tara (ma gasiti si pe mine inregistrata cu numele Lombrea),
http://www.craniosacral.ro/index.php/gaseste-un-terapeut.html
ApreciazăApreciază