Construirea Antakaranei (II)

CELE SASE ETAPE ALE CONSTRUIRII ANTAKARANEI
Cele sase etape sunt intentia, vizualizarea, proiectia, invocarea si evocarea, stabilizarea si resurectia.
1. Intentia
Primul pas implică întelegerea sarcinii care trebuie dusă la îndeplinire, decizia si determinarea de a o duce la bun sfârsit si o orientare corectă pentru realizarea obiectivului. Această primă etapă implică, de asemenea, să ne adunăm fortele si energiile la cel mai înalt nivel de concentrare mentală/spirituală pe care îl putem atinge si să ne mentinem acolo. Aceasta ne aminteste de „mentinerea stabilă a mintii în Lumină”.
2. Vizualizarea
A doua etapă presupune utilizarea imaginatiei si vizualizarea aptitudinilor necesare pentru a construi cordonul si podul de Lumină. La finele acestei postari sunt incluse meditatiile de vizualizare date de Djwhal Khul în acest scop.
3. Proiectia
A treia etapă implică utilizarea vointei – sau a puterii vointei – si folosirea unui cuvânt de fortă, pentru a fi trimis pe această linie sau pod din substanta Luminii. Această actiune, de a trimite prin cordonul vizualizat un cuvânt de fortă, folosind puterea vointei, cu cea mai înaltă intentie posibilă, extinde firele de Lumină – care sunt asemenea unor fire de păianjen – către triada spirituală si monadă.
4. Invocarea si evocarea
Această invocatie, făcută de către discipol, a atras acum un răspuns evocativ din partea triadei spirituale si a monadei, sau a spiritului. Tatăl (monada), lucrând prin firul creat de către discipol, iese în întâmpinarea fiului (extensia de suflet). Monada, sau Tatăl din ceruri, trimite o proiectie din însăsi substanta Luminii, care se întâlneste cu proiectia pe care discipolul a creat-o pe Pământ. Proiectia de jos si proiectia de sus se întâlnesc si antakarana este construită. Tensiunea creată de discipol atrage atentia monadei si a triadei spirituale. Prin practică, acest cordon reciproc sau pod de energie devine din ce în ce mai puternic. Este o flacără de Lumină. Între cele trei regate – cel al personalitătii, cel al sufletului si cel al monadei – nu mai există un sentiment al separării, ci ele functionează pe toate planurile ca o singură fiintă, prin intermediul acestei căi de Lumină.
5. Stabilizarea
La început, antakarana este foarte subtire si e ca un fir. Prin practică, meditatie si o viată spirituală adecvată, la toate nivelurile fiintei, se va forma un cordon care nu mai poate fi rupt.
6. Resurectia
Acest ultim pas este legat de întărirea cordonului antakaranei, ceea ce duce la o si mai mare fuziune, amestecare si integrare a triplicitătii, care, la cea de-a patra initiere, devine dualitate. La a cincea si, în final, la cea de-a sasea initiere, această dualitate devine unime, sau unificarea completă a personalitătii infuzate de suflet cu monada, care a lucrat prin triada spirituală. Aceste două stări de constiintă fuzionează total la a cincea initiere si se amestecă total cu sistemul celor patru corpuri la a sasea initiere, care este ascensiunea sau resurectia. Cele patru corpuri (fizic, astral, mental, spiritual) si personalitatea sunt fuzionate în Lumină si devin nemuritoare.
CUVINTELE DE FORTĂ
Cuvintele de fortă de care suntem atrasi depind de pregătirea spirituală din vietile trecute, de tipul de rază a sufletului si a monadei noastre precum si de preferintele individuale, intuitie, sentimente, programul de lucru al vietii cuiva, astrologie si numerologie, ca să mentionăm doar câtiva factori.
Există treisprezece cuvinte sau expresii de fortă specifice pe care as dori să vi le recomand chiar acum si care sunt câteva dintre cele mai puternice pe care le-am găsit. Aceste treisprezece expresii sau cuvinte de fortă sunt:
1. Mantra sufletului sau a monadei
2. Elohim
3. Aum
4. Om mani padme hum
5. Eu Sunt, Eu Sunt Cel ce Sunt
6. Eu sunt Dumnezeu
7. Eu iubesc
8. Adonai (Domnul)
9. So Ham (Eu sunt Dumnezeu)
10. El Shaddai (Dumnezeu Atotputernicul)
11. YHWH
12. Ram
13. Yod Hay Vod Hay (Tată Divin)
Aceste treisprezece mantre sau oricare dintre celelalte cuvinte de fortă pe care deja le utilizati vor avea, de asemenea, efect. Ideea acestei meditatii este aceea de a se vizualiza un cordon de Lumină care merge de la personalitate, trecând prin suflet, până la monadă. Puteti vizualiza realmente acest cordon ca având o circumferintă cât aceea a capului vostru sau mai mică, la început, dacă asa doriti.
Discipolul trebuie să se acordeze la această antakarana, să o vizualizeze cu ochii mintii si, cu deplină intentie si putere de vointă, să repete cu voce tare cuvântul de fortă, de trei până la sapte ori, timp de până la cincisprezece minute, ca pe un tip de meditatie cu mantră. După incantarea acestei mantre, puteti sta în liniste, într-o stare de receptivitate, si să simtiti răspunsul venit de la suflet sau de la monadă, în functie de stadiul de lucru în care vă aflati. Aceasta este o meditatie foarte simplă; totusi, este extrem de puternică. Este esential să vă mentineti constant constiinta în Lumină pe perioada respectivă. Se poate face pe o perioadă foarte scurtă, de mai multe ori pe zi, având totodată rolul unui proces de centrare. Această practică, împreună cu alte practici spirituale, va construi cu sigurantă antakarana.

MANTRA SUFLETULUI SAU MANTRA MONADICĂ
Mantra sufletului sau mantra monadică a fost dată lumii de către Djwhal Khul, în scrierile lui Alice Bailey. Pot să spun cu mâna pe inimă că este cea mai puternică mantră pe care am găsit-o vreodată. Vă recomand să vă începeti si să vă încheiati ziua cu ea. Recomand să nu se facă nici un fel de muncă spirituală fără să se spună mai întâi această mantră. Această mantră activează sufletul si steaua sufletului pentru realizarea muncii spirituale. Cuvintele mantrei sufletului sunt următoarele:

Eu sunt Sufletul,
Eu sunt Lumina Divină,
Eu sunt Iubire,
Eu sunt Vointă,
Eu sunt Planul Stabilit.

Aceia dintre discipoli care se află la a patra initiere sau sunt si mai avansati, pot să schimbe, dacă vor, primul rând cu „Eu sunt Monada”, în loc de „Eu sunt Sufletul”, restul mantrei rămânând neschimbat. Aceasta este ceea ce am numit mantra monadică. Recomand cu insistentă să încercati această mantră la construirea antakaranei si, de asemenea, la orice altă lucrare de natură spirituală. N-am întâlnit niciodată pe nimeni care să nu fi simtit efectele utilizării ei. Singurul rând din această mantră pe care oamenii nu-l înteleg, uneori, este ultimul, care se referă la planul sufletului pentru actuala încarnare. Această mantră este piatra de temelie pentru toate tehnicile oculte, conform spuselor lui Djwhal Khul. Chiar dacă lucrati cu altă mantră, este bine să începeti o meditatie prin a spune de trei ori mantra sufletului sau pe cea monadică si abia apoi să meditati cu cealaltă mantră.

Această mantră este ca un instrument de activare, care semnalează sufletului si monadei să intre în actiune, ca să-si îndeplinească partea lor de program, ca răspuns la invocatie.

CORDONUL DE ÎMPĂMÂNTARE
Djwhal Khul m-a îndrumat să-i sfătuiesc pe oameni să construiască antakarana nu doar în sus, până la suflet si monadă, ci si în jos, prin coloana chakrelor, până la baza coloanei vertebrale si apoi în jos, în Pământ. În unele cercuri metafizice, acesta a fost denumit cordonul de împământare. El poate fi vizualizat ca mergând drept în jos, prin picioare, către centrul Pământului, sau, dacă stati asezati, poate fi vizualizat ca trecând chiar prin scaun, în Pământ. Trebuie să fie vizualizat ca fiind larg, exact ca antakarana care merge în sus prin canalul central, cel putin cât circumferinta capului.

ANTAKARANA DUPĂ ASCENSIUNE
Este important să întelegem că antakarana nu se opreste de fapt, pur si simplu, la monadă. În realitate, ea continuă să meargă în sus, până la Dumnezeu Tatăl. Antakarana poate fi trimisă până la Dumnezeu chiar si înainte de ascensiune. Cel care meditează va primi un răspuns de la Dumnezeu, iar El vă va întâmpina cu degetul Lui de foc si/sau cu cordonul făcut din substanta Luminii. Astfel încât chiar si Maestrii Înăltati continuă să-si construiască antakarana, în timp ce evoluează către planurile cosmice ale existentei.

STEAUA SUFLETULUI
La apoximativ sase inci deasupra capului se află o stea eterică de Lumină, care pluteste deasupra capului fiecărui om de pe Pământ. Strălucirea acestei stele depinde foarte mult de gradul de evolutie al extensiei de suflet de pe Pământ. Steaua sufletului nu este sufletul, ci mai degrabă un instrument prin care sufletul îsi îndeplineste lucrarea. Steaua sufletului este o extensie a sufletului. Această stea a sufletului este cea care se activează atunci când facem mantra sufletului. Întelegerea stelei sufletului este foarte importantă pentru a întelege cum să facem celelalte meditatii date de Djwhal Khul. Când spunem mantra sufletului, steaua sufletului se aprinde ca o stea strălucitoare, luminoasă, si este gata să înceapă să lucreze, dacă această muncă este în serviciul sufletului.

După ce se spune mantra sufletului, steaua sufletului se va supune gândului si vizualizării creative si va fi realmente aptă să se miste, să se mărească, să se contracte sau să emită fascicule de energie în dierctia personalitătii, sau a extensiei de suflet. Întelegerea, ajutorul si utilizarea stelei sufletului vor deveni pur si simplu nepretuite pentru construirea antakaranei si în toate celelalte domenii ale vietii.

CANALUL CENTRAL
Canalul central este un termen referitor la coloana de energie care se află între baza coloanei vertebrale si vârful capului. Este denumită uneori coloana chakrelor, sau sushumna. Face parte din sutratma, cordonul de argint sau firul vietii, care sunt, toate, denumiri diferite pentru acelasi cordon. Una dintre practicile foarte importante ale căii spirituale este lărgirea canalului central si debarasarea lui de toate reziduurile psihice. În mod ideal, canalul central poate fi lărgit până devine o coloană de Lumină care să aibă dimensiunea circumferintei capului. La majoritatea oamenilor, canalul central este un tub foarte strâmt , ca o teavă de la baie care nu mai poate functiona eficient. Următoarele trei meditatii, date de Djwhal Khul, sunt anume pentru a lărgi si a curăta canalul central si pentru a construi antakarana. Prin antakarana si prin canalul central pot să curgă energiile sufletului si ale spiritului. O antakarana si un canal central largi, curate si bine construite ne dau posibilitatea să ne umplem de Lumina spiritului, imediat ce o cerem. Prin urmare, importanta acestei lucrări nu poate fi îndeajuns subliniată. Putină muncă focalizată va aduce niste rezultate fantastice. Ceea ce este, de asemenea, foarte interesant de remarcat după ce facem mantra sufletului sau mantra monadică este faptul că sufletul si monada fac jumătate din lucrare.

vezi pe site Meditatia Steaua Sufletului

MAREA INVOCATIE
Fie ca din punctul de Lumină din cugetul lui Dumnezeu
Să se reverse Lumina în mintea oamenilor.
Fie ca Lumina să se reverse pe Pământ.
Fie ca din punctul de Iubire din inima lui Dumnezeu
Să se reverse Iubirea în inimile oamenilor.
Fie să se întoarcă Christos pe Pământ.
Fie ca din centrul unde Vointa lui Dumnezeu e cunoscută
Scopul să îndrume vointa mică a oamenilor –
Scopul pe care Maestrii îl cunosc si îl servesc.
Fie ca din centrul pe care-l numim specia umană
Planul Iubirii si al Luminii să se împlinească
Si să închidă usa locului unde sălăsluieste răul.
Fie ca Lumina si Iubirea si Puterea să reinstaureze planul
pe Pământ.

sursa Manualul Ascensiunii, Joshua David Stone

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.