Lumina, bucuria si pacea sa fie mereu cu tine

Tu ai convingerea că în tine locuiesc răul, întunericul şi păcatul. Eşti convins că, dacă cineva ar vedea adevărul despre tine, ar fi dezgustat şi s-ar feri de tine ca de un şarpe veninos. Ai convingerea că, dacă ţi s-ar revela ceea ce este adevărat despre tine, te-ar apuca groaza. Acestea sunt convingeri credinţe atât de ferm implantate, încât cu greu poţi fi ajutat să-ţi dai seama că ele n-au nici un temei. Este evident că ai făcut greşeli. Este limpede că ţi-ai căutat mântuirea pe alte căi … dar a sosit momentul sa te asculti.

Imaginea ta despre tine însuţi nu poate ţine piept Voii lui Dumnezeu. Tu crezi că asta înseamnă moarte, dar înseamnă viaţă! Crezi că eşti distrus, dar eşti mântuit. Neprihănirea ta este garantată de Dumnezeu. Acest gând se cere repetat iar şi iar, până ce este acceptat. Este adevărat. Neprihănirea ta este garantată de Dumnezeu. Nimic nu o poate atinge, nimic nu poate schimba ceea ce Dumnezeu a creat ca fiind etern. Acel sine pe care l-ai plăsmuit, rău şi plin de păcate, este lipsit de sens. Neprihănirea ta este garantată de Dumnezeu, iar lumina, bucuria şi pacea sălăşluiesc în tine.

Mântuirea necesită acceptarea unui singur gând: eşti precum te-a creat Dumnezeu, nu ceea ce ai făcut tu din tine. Oricât de multe rele socoteşti că ai făcut, eşti precum te-a creat Dumnezeu. Oricâte greşeli ai fi comis, adevărul despre tine este neschimbat. Creaţia este eternă şi inalterabilă. Neprihănirea ta este garantată de Dumnezeu. Eşti şi vei fi pururea exact precum ai fost creat.

Lumina, bucuria şi pacea sălăşluiesc în tine, pentru că Dumnezeu le-a pus acolo. Afirma adevărul despre crearea ta: „Lumina, bucuria şi pacea sălăşluiesc în mine. Neprihănirea mea este garantată de Dumnezeu.” Lasă apoi deoparte imaginile tale prosteşti despre tine însuţi şi petrece restul zilei încercând să ai o trăire a celor dăruite ţie de Dumnezeu, în locul celor pe care ţi le-ai adjudecat tu. Tu eşti fie ceea ce Dumnezeu a creat, fie ceea ce tu ai plăsmuit.

Încearcă să ai experienţa unităţii Unicului tău Sine. Încearcă să preţuieşti sfinţenia şi Iubirea din care a fost creat. Încearcă să nu interferezi cu Sinele pe care Dumnezeu L-a creat ca fiind tu însuţi, ascunzându-I măreţia în dosul mărunţilor idoli ai răului şi păcătoşeniei, pe care i-ai făcut pentru a-L înlocui. Îngăduie-I să vină în ceea ce-i este propriu. Iată-te: Tu eşti Acesta. Iar lumina, bucuria şi pacea sălăşluiesc în tine, fiindcă aşa
este.

Dacă apare cumva vreo situaţie care pare să fie tulburătoare, împrăştie repede iluzia de teamă prin repetarea gândurilor de mai sus. Dacă te simţi ispitit să te superi pe cineva, spune-i în gând: „Lumina, bucuria şi pacea sălăşluiesc în tine. Neprihănirea ta este garantată de Dumnezeu.” Astăzi poţi face multe pentru mântuirea lumii. Poţi face multe pentru a te apropia de acea parte în mântuire, care ţi-a fost încredinţată de Dumnezeu. Astăzi poţi face multe pentru a aduce minţii tale convingerea că ideea zilei este pe deplin adevărată.

Un Curs In Miracole

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.