Construirea Antakaranei (I)

Construirea antakaranei sau a podului de curcubeu este un subiect pur si simplu fascinant. Stiinta despre antakarana va fi într-o bună zi predată în orice scoală si în orice clasă din lume. Este o adevărata stiintă a mintii; ea utilizează substanta mentală pentru construirea podului dintre personalitate si suflet si, pe măsură ce omul evoluează, între suflet si triada spirituală si monadă.

Triada spirituală este vehiculul prin care lucrează monada, asa cum sufletul lucrează prin personalitatea de pe Pământ. Monada lucrează prin întreitul vehicul care este format din vointa spirituală, intuitie si mentalul superior.

Antakarana este firul, iar mai târziu cordonul, despre care se vorbeste adesea, pe care discipolul îl creează prin meditatie, întelegere, practici spirituale si muncă spirituală specifică, focalizată. Discipolul primeste ajutor de la suflet si mai târziu de la monadă în acest proces, dar prima jumătate din această muncă trebuie făcută de către discipol.

Monada are deja un fir sau un cordon de energie care merge de la ea până la discipolul de pe Pământ. Acest cordon de energie este denumit sutratma, firul vietii sau cordonul de argint. Sufletul are un fir sau un cordon care merge de la el până la glanda pineală a discipolului, care este numit cordonul constiintei. Cunoasterea utilizează cordonul constiintei. Energia întelepciunii utilizează antakarana, atunci când aceasta este construită. În vremurile Lemuriei, sutratma – sau cordonul de argint – era principalul cordon aflat în functiune. În vremurile Atlantidei, cordonul constiintei a devenit mai activ. În actuala epocă ariană, scopul nostru este să construim acum antakarana, podul de curcubeu, si să-l
activăm total. Antakarana este ca un filament spiritual de Lumină, care este construit în felul în care un păianjen îsi construieste pânza. Acest fir este tors de către discipol, viată după viată, si doar ceea ce are o vibratie spirituală îl poate energiza. Cordonul constiintei contine calitătile mentale provenite de la suflet. Antakarana este construită numai din calităti spirituale/mentale ale sufletului.

Sutratma si cordonul constiintei au fost construite încă de la sosirea omului în lumea materială. Antakarana s-a dezvoltat foarte încet, deoarece o persoană trebuie să intre pe calea probatiunii pentru ca munca aceasta să poată să înceapă. Sutratma si cordonul constiintei actionează de sus în jos. Antakarana actionează de jos în sus. În stadiile finale ale construirii acestui cordon, la initiere si la ascensiune, aceste trei cordoane fuzionează, se integrează si se amestecă, exact asa cum personalitatea, sufletul si, mai târziu, monada, fuzionează. Prin crearea antakaranei devine posibil întreg acest proces.

Prima etapă se ocupă de integrarea personalitătii si a celor patru corpuri. A doua etapă este, apoi, construirea podului de la personalitatea integrată si cele patru corpuri, la suflet. A treia etapă este construirea podului de la suflet la triada spirituală si apoi la monada însăsi. Construirea antakaranei face ca discipolul să devină receptiv în constiinta creierului său la îndrumarea intuitiei si la impresiile venite din planurile spirituale mai înalte si de la mintea Divină. Ea permite la început sufletului si apoi monadei să-l utilizeze pe discipol si, mai târziu, să-l initieze pentru munca sa în serviciu, de pe Pământ.

Acest proces ajunge să se încheie complet la cea de-a patra initiere, când corpul sufletului sau corpul cauzal, care este depozitarul tuturor virtutilor si al karmei pozitive, este ars. Apoi, focul monadei se revarsă prin antakarana către suflet, care a fost mediatorul între personalitate si monadă, iar sufletul se întoarce în monadă. Sufletul – sau sinele superior – nu mai este necesar si s-a topit din nou în monadă, astfel încât nu mai rămân decât personalitatea infuzată de suflet si monada, care acum este ghidul.

Initiatul a construit acum antakarana până la triada spirituală si monadă. Dar, cu toate că a fost construită o puternică antakarana până la triada spirituală si monadă, nu s-a produs încă o fuziune completă a monadei/triadei spirituale cu personalitatea infuzată de suflet. Abia la cea de-a cincea initiere, aceste două aspecte fuzionează în constiintă. La cea de-a sasea initiere, ele fuzionează nu numai în constiintă, ci complet, în cele patru corpuri – fizic, emotional, mental si spiritual – si întreaga personalitate infuzată de monadă si aceste corpuri se transformă în Lumină. Initiatul a devenit un Maestru Înăltat, la această a sasea initiere. Antakarana pe care a construit-o discipolul între personalitate, suflet si triada spirituală/monadă este aceea care a permis să se realizeze tot acest proces. Tot în această fază, sutratma – cordonul constiintei – si antakarana au fuzionat, exact asa cum au fuzionat monada, sufletul si personalitatea. Aceasta are ca rezultat imortalitatea formei fizice. Asa cum Dumnezeu, Christos si Sfântul Duh sunt trei minti care functionează ca una singură, si noi suntem trei minti, monada, sufletul si personalitatea – care functionează ca una. Microcosmosul este ca si macrocosmosul. Spiritul si materia – tatăl si mama – au fuzionat.

Antakarana a fost podul de Lumină sau calea luminată pe care discipolul a trecut către lumile mai înalte. Cu ajutorul acestui pod si al acestei căi luminate, el atins eliberarea si ascensiunea. Această integrare l-a mai ajutat să ajungă la constiinta Shambala, la constiinta Ierarhică si la constiinta umană. Constiinta Shambala este legată de monadă si de aspectul vointei. Constiinta Ierarhică este este legată de suflet si de aspectul iubirii.

Constiinta umană este legată de personalitate si de aspectul inteligentei. Maestrul, prin realizarea acestei integrări, a contribuit si la construirea antakaranei planetare. Aceasta este antakarana pentru întreg Pământul si pentru omenire ca întreg. Fiecare extensie de suflet de pe Pământ construieste un fir din antakarana planetară, ceea ce usurează tot acest proces pentru cei care urmează

Etapele contruirii
În stadiile incipiente ale constructiei antakaranei, există trei fire mai subtiri, create de la sine, care apar primele si care formează antakarana. Primul dintre acestea este un fir de la corpul fizic la corpul eteric. Acest fir merge de la inimă la splină. Al doilea fir este de la corpul eteric la corpul astral. Acest fir trece de la plexul solar la inimă si apoi la corpul astral. Al treilea fir este de la corpul astral la corpul mental. Acest fir merge de la chakra celui de-al treilea ochi la chakra capului si, de acolo, la corpul mental. Aceste trei fire mai subtiri ajută extensia de suflet să integreze sistemul celor patru corpuri.

Al doilea stadiu este acela al construirii antakaranei de la personalitatea de pe Pământ, la suflet. Acest proces mai poate fi descris ca fiind constructia unui pod între mentalul inferior, suflet si mentalul superior. Cu alte cuvinte, ar putea fi numit formarea legăturii între creier/minte/suflet. Acest pod este construit prin utilizarea de „substantă mentală”. Stadiul construirii podului de la suflet la triada spirituală si monadă utilizează „substanta Luminii”. Acest pod de la personalitate la suflet creează o iluminare completă a sufletului personalitătii de pe Pământ.

În acest stadiu, discipolul începe să se vadă pe sine ca fiind un suflet. În stadiile ulterioare, initiatul se vede ca fiind spirit, sau monada însăsi. Acest pod va permite personalitătii să se elibereze de orice simt al separării si de teama de moarte. Scopul si obiectivul construirii acestei antakarana este utilizarea sa pentru realizarea de sine si pentru a servi omenirea. La vremea celei de-a treia initieri, acest pod de la personalitate la suflet este complet. Prima mare unire a fost realizată. Aceasta se poate realiza doar atunci când discipolul si-a dezvoltat o minte puternică si nu mai este învins în mod constant de corpul fizic si de cel emotional/corpurile dorintei.

Acest pod se construieste învătând să avem o atitudine spirituală în viată, în locul unei atitudini egoiste, si, de asemenea, învătând să ne păstrăm constant mintea în Lumină. Aceasta înseamnă să ne păstrăm constiinta acordată la suflet si la felul în care acesta ar dori ca noi să gândim, să simtim si să actionăm. Sinele inferior, ego-ul, dorintele carnale, alti oameni si mediul înconjurător vor încerca să ne abată de la această stare de constiintă. Prin faptul că învătăm să ne controlăm puterea si să rămânem stăpâni pe noi însine, în serviciul sufletului, antakarana este foarte mult ajutată să se stabilizeze. Trebuie subliniat din nou faptul că sufletul nu dă prea multă atentie personalitătii până când personalitatea nu dă atentie sufletului.

O extensie de suflet poate trece prin foarte, foarte multe încarnări fără ca sufletul să se implice câtusi de putin în viata extensiei de suflet încarnate. Importanta construirii antakaranei poate fi înteleasă clar după ce ne dăm seama de acest lucru. Întregul proces implică o activitate mentală intensă. El presupune, de asemenea, folosirea imaginatiei si vizualizarea.

Cel mai mare pericol pentru discipolii care sunt începători pe cale este indolenta sau lenevia. Antakarana este creată într-o perioadă foarte lungă, pas cu pas. Aceia dintre discipoli care la început se grăbesc si apoi îsi pierd entuziasmul si cad în apatie, nu vor atinge scopul urmărit. Singura dorintă adevărată este dorinta de eliberare si realizare a Sinelui Divin, astfel încât să putem fi de mai mare folos omenirii. Este, de asemenea, extrem de important pentru discipol să poată discerne între cele trei fire ale constiintei (sutratma, firul constiintei si antakarana). Sutratma, care mai e denumită si firul vietii, este ancorată în inimă si utilizează fluxul sanguin ca agent de distributie. Prin sânge, energia vitală este dusă în toate părtile corpului. Firul vietii sau cordonul vital este cel care ne tine în viată. Cordonul constiintei este capacitatea de cunoastere a sufletului si este ancorat în glanda pineală din creier. El controlează mecanismul de reactie pe care noi îl numim creier si activează în tot corpul starea de constientă, prin intermediul sistemului nervos.

Aceste două cordoane de energie sunt recunoscute de către discipol ca fiind cunoasterea si viata. În stadiile incipiente, discipolul devine constient de aceste trei fire, al vietii, al cunoasterii si al creativitătii (antakarana) si utilizează aceste energii în mod constient pe planul mental inferior. Când s-a încheiat construirea antakaranei de la personalitate la suflet, discipolul este pregătit pentru a se realiza o fuziune si o constructie si mai mare, între suflet si triada spirituală si monadă.

Discipolul începe să aibă contact monadic, la cea de-a treia initiere. Acesta este stadiul de evolutie al unei extensii de suflet în care monada si triada spirituală (vointa spirituală, intuitia, mentalul superior) încep să devină foarte interesate de discipolul aspirant. Munca de constructie si întărire a antakaranei merge mult mai repede decât înainte, în stadiile incipiente de evolutie. Acest nou pod, între personalitatea infuzată de suflet si triada spirituală, face posibil un influx de energie a vointei. Desi cea mai mare parte din munca initială pentru constructia antakaranei este făcută de către discipol, sau personalitatea de pe Pământ, în mod cert sufletul si monada ajută în acest proces, exact asa cum monada, la crearea celor douăsprezece suflete ale sale, a proiectat în jos o rază, sau un deget de foc, la crearea sufletului.

Într-o manieră similară, sufletul a proiectat o rază de energie, sau un deget de foc, pentru a crea cele douăsprezece personalităti sau extensii ale sufletului, pentru încarnare. Într-un mod foarte asemănător, dar în sens invers, personalitatea, construind antakarana către suflet si monadă, proiectează o rază de energie sau un deget de foc sau un pod pentru drumul de înapoiere către suflet si monadă. Această actiune realizată de către discipol pe Pământ atrage la un moment dat un răspuns de la suflet si de la monadă, în functie de nivelul la care acesta lucrează pentru constructia podului de curcubeu. Djwhal Khul, în cartea Raze si Initieri (Rays and Initiations) de Alice Bailey, a arătat că antakarana se construieste în sase etape.

(va urma) CELE SASE ETAPE ALE CONSTRUIRII ANTAKARANEI

sursa Manualul Ascensiunii, Joshua David Stone

Un gând despre „Construirea Antakaranei (I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.