Lectii de Iubire


”Între  întrunirile consiliului (Judecata) exista o perioada menita reînnoirii sufletului. Ca fiinte eterice, cresterea noastra începe, de fapt, în domeniul mental al lumii spiritelor, împreuna cu alte suflete si înainte ca oricare dintre noi sa se fi încarnat. Ca atare, în timp ce fiinta noastra interioara are exclusiv o trasatura individuala, o parte vitala a vietii spirituale de dintre încarnari este dedicata relatiilor empatetice cu celelalte suflete. Astfel, dezvoltarea noastra ca suflete devine o evolutie colectiva exprimata partial prin asocierea pe care o avem cu aceste entitati într-o realitate materiala, cum ar fi Pamântul. În timpul reîncarnarii, apropierea pe care sufletele o simt unul fata de celalalt într-un plan mental este testata sever de provocarile karmice din trupurile noastre gazda.

Aceasta întrerupere a unei existente mentale fericite constituie un mijloc prin care maestrii nostri spirituali ne înalta constiinta.
Am auzit multe povesti de dragoste interesante care s-au petrecut în vietile trecute, implicând suflete pereche care trec peste barierele timpului si ale spatiului, pentru a se întâlni din nou în viata.

Toate cuplurile care au trait o dragoste imposibila au astazi o casnicie fericita, încercarile prin care au trecut în fiecare viata i-au pregatit pentru cele ce aveau sa urmeze, întarind legatura lor speciala de suflete pereche. Regresia în viata anterioara scoate la iveala informatii interesante despre formarea perechilor, dar o perspectiva mult mai larga asupra acestor relatii e oferita clientilor mei de plasarea în perioadele dintre vietile lor.

Exista multe încercari ascunse în spatele valului iubirii. Alaturi de vietile în care am trait o lunga si fericita poveste de iubire cu perechea noastra, se afla acelea în care noi am distrus aceasta relatie sau am fost devastati la rândul nostru de faptele perechii noastre. În acele vieti în care traiul nostru comun a fost greu, ceva a stat în drumul acceptarii dragostei. A fi împreuna cu sufletul nostru
pereche ne poate aduce deopotriva fericire si suferinta, dar noi învatam din amândoua. Întotdeauna, în spatele evenimentelor grave, care implica relatiile din viata noastra se afla motive karmice.

Am avut o clienta numita Valerie (n.b. Michael Newton), care a trait viata unei femei frumoase din China, cu doua secole în urma. În acea viata ea si-a respins sufletul pereche, barbatul pe care îl iubea cel mai mult, din pricina ca se certa cu ea si refuza sa îi hraneasca vanitatea, asa cum faceau altii, „si în afara de asta”, îmi spunea Valerie în stare de transa, „era atât de neîndemânatic si arata atât de necioplit, încât mi-era si jena sa fiu vazuta cu el; ma gândeam la ce vor zice ceilalti. De necaz, din mândrie si din sentimente pe care le-am luat de bune, m-am maritat cu un om chipes care a stiut sa-mi faca toate toanele. Am pierdut fericirea de care puteam sa am parte”.

În viata urmatoare, în America secolului al XIX-lea, Valerie a fost fiica unui sef indian Cherokee, care i-a ordonat sa se marite cu fiul altui sef; asa se stabilise între ei printr-un tratat. Valerie s-a supus dorintelor tatalui ci, dar acest sot a respins-o fizic si i-a facut o viata groaznica. Razboinicul din tribul lor, pe care ca îl iubea, era sufletul ei pereche, pe care-l respinsese în viata sa anterioara din China. Când s-a întors în lumea spiritelor, dupa ce viata ei indiana s-a sfârsit, Valerie mi-a spus: Eu si iubitul meu am fi putut fugi. Lasând însa la o parte primejdia implicata de o astfel de fapta, ceva îmi spuma ca trebuia sa îndur ceea ce tatal meu planuise. Acum înteleg ca a fost o încercare. Avem capacitatea de a rani grav atât persoana care ne iubeste, cât si pe noi însine. Viata mea ca femeie indiana Cherokee a fost un memento al mândriei si al vanitatii mele ca femeie în China.

Faptul ca suntem cu persoana „nepotrivita” pentru o perioada a vietii noastre, nu înseamna ca am irosit timpul. Probabil ca relatia a fost planuita dinainte. Ba chiar am putea vedea acest suflet din nou, în lumea spiritelor, într-o lumina diferita. Asa s-a întâmplat cu barbatul cu care clienta mea a trebuit sa se casatoreasca în viata ei indiana. Sufletul lui apartinea unui grup învecinat cu cel al Valeriei. Sufletul ambilor barbati pe care Valerie i-a iubit în cele doua vieti trecute este din nou alaturi de ea, în secolul al XX-lea, fiind sotul ei. As mai adauga ca Linda, care astazi este cea mai buna prietena a Valeriei si o membra a grupului ei de suflete, a fost ultima pereche a razboinicului pe care ea îl iubise în viata ei de indiana Cherokee. Dupa sedinta noastra, Valerie a zâmbit când mi-a zis: „Acum stiu de ce am fost întotdeauna stingherita vazând-o pe Linda pe lânga sotul meu”.

Înainte de a merge mai departe, ar fi bine sa luam în considerare câteva ramificatii implicate de experienta magica a întâlnirii unui suflet pereche. Prima data când stabilesc un raport cu un client îl întreb despre relatiile sale precedente si actuale, care au avut sau mai au importanta în viata sa. Astfel îmi dau scama cum sunt distribuite personajele care joaca în piesa actualei lor vieti. De vreme ce am intentia sa stau în primul rând si sa urmaresc desfasurarea piesei în timpul hipnozei, vreau un program al acesteia. O data ce clientul meu se afla în stare de transa profunda, legaturile multiple dintre suflete devin clare. Oamenii care joaca în piesa vietii clientului meu pot fi iubiti (te), prieteni devotati, rude, mentori sau asociati ai acestuia. Relatiile noastre cu oamenii iau multe forme în viata si, de obicei, implica atât suflete din alte grupuri, cât si din grupul nostru. În general, clientii mei nutresc o dorinta puternica de a identifica aceste legaturi de suflet în viata lor actuala, desi cei mai multi au deja o idee în acest sens.

Într-o definitie mai ampla, dragostea înseamna afectiune, care poate lua multe forme în viata. Întotdeauna realizam o conexiune mentala, într-un fel sau altul, cu un suflet pereche, indiferent de rolul pe care acesta îl joaca în viata noastra. Intram în legatura cu oamenii pe multe niveluri si pentru o multime de lectii karmice în fiecare viata. Când o prietenie se înfiripa, se transforma în dragoste, dar în lipsa unei amicitii durabile, iubirea nu poate sa înfloreasca. E vorba de cu totul altceva decât de infatuarea care exista la un nivel superficial, când avem acele îndoieli suparatoare referitoare la întrebarea daca relatia respectiva are sau nu vreo însemnatate. În lipsa încrederii, intimitatea sufera si dragostea nu se poate dezvolta. Iubirea înseamna acceptarea tuturor imperfectiunilor partenerului tau. Dragostea adevarata te face mai bun decât ai fi daca acea persoana n-ar exista în viata ta.

Oamenii pun, de obicei, semnul egal între iubire si fericire, însa aceasta din urma este o stare de spirit care trebuie sa se dezvolte în tine si sa nu depinda de altcineva. Cel mai sanatos fel de dragoste este acela în care te simti deja bine cu tine însuti si astfel, extinzându-ti sentimentele si asupra altcuiva, nu dai dovada de egoism. Dragostea cere multa munca si întretinere permanenta.

Am avut multi subiecti care au divortat si care au aflat ca primele lor iubiri au fost sufletele lor pereche. Lucrurile ar fi mers bine daca amândoi s-ar fi straduit mai mult. Pe de alta parte, pot exista anumite motive pentru care s-ar putea sa nu ne întâlnim sufletul pereche decât mai târziu în viata. Sufletele pereche se vor separa din când în când, pentru o viata sau doua, nevazându-se deloc în cursul acestora. „Sufletul meu pereche si cu mine am devenit mult prea dependenti unul de celalalt, aveam nevoie sa evoluam singuri pentru o vreme” – iata o declaratie pe care o aud adesea atunci când sufletele pereche sunt despartite. Fiecare perioada de pe Pamânt este diferita din punct de vedere al atasamentului si al experientei pe care o traim cu sufletul nostru pereche. Cu toate acestea, fiecare viata alaturi de ele se cladeste pe vietile anterioare.

Învatam lectii importante din relatiile care s-au rupt. Ceea ce este important e ca în viata sa mergi mai departe. Unii clienti îmi spun, înaintea sedintelor, ca dragostea adevarata pare sa-i ocoleasca. Dupa sedinta ei înteleg, de obicei, motivele care stau la baza acestei situatii. Daca nu îti iese în cale dragostea adevarata, elibereaza-te, întelegând ca e posibil sa fii aici pentru a învata alte lectii. Presupunem în mod gresit ca oamenii care au ales sa traiasca singuri ar fi singuratici, când, de fapt, au vieti bogate, pline de liniste, reflexie si de realizari. Daca stabilesti o legatura cu cineva pentru care nu ai nici un sentiment, numai pentru a nu fi singur, esti mai singur decât daca n-ai avea pe nimeni. Cum spune si cântecul, „a te îndragosti de dragoste înseamna a te preface”. Acest fel de iubire este o închipuire, deoarece este indus de ideea de a avea cu orice pret parte de dragoste. Daca sufletul tau pereche trebuie sa apara în viata ta, o va face cel mai adesea atunci când te astepti mai putin.” (bibliografie Michael Newton – Destinul sufletelor – o carte initiatica deosebita pe care v-o recomand )


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.