Viata nu inseamna sa te descoperi, ci sa te creezi pe tine insuti


„Viata nu inseamna sa te descoperi, ci sa te creezi pe tine insuti”
– George Bernard Shaw

– Tot ceea ce s-a intamplat, tu ai atras in viata ta, tu ai vrut ca sa se intample! Surprinsa de aceasta ”descoperire” continuam sa o intreb, ”Cum e posibil?” … Ma gandeam : Oare inainte sa ”vin” ce angajamente luasem Sufletului meu? ”Da, este posibil tot ceea ce gandesti, tot ceea ce spui, tot ceea ce faci iti construieste Viata!  Ai grija la toate acestea!”, continua ea sa imi spuna zambind …

Imi amintesc si acum… era inceputul primaverii, am plecat din cabinetul ei cu inima inflorita si plina de speranta, totul in jurul meu mirosea a flori…  Ma intrebam de ce mereu trebuia s-o aud cu voce tare? De ce continuam sa nu cred in minunile din viata mea? De ce nu imi venea sa cred ca nefericirea era creatia mea ? Ma invarteam intr-un mic labirint si din cand in cand cineva imi tragea cate un ghiont amintindu-mi cine sunt si ce caut in viata mea ? Eram altcineva in ochii mei, eram Eu! Devenisem, dar eu nu stiam asta!  De atunci totul s-a schimbat, in fiecare zi Viata mea este minunata!

”Povestile noastre au un scop Divin. Ele constituie o parte reala si necesara a evolutiei proprii. Pâna când nu le vom întelege importanta, vom ramâne captivi în cercul vicios al încercarilor de a repara partile din noi pe care le vedem ca fiind defecte. In interiorul dramelor personale se afla ascunse informatii semnificative, perle de întelepciune, pe care trebuie sa le extragem si care detin cheia îndeplinirii contributiei noastre unice în aceasta lume. Aceste povesti contin exact ingredientele de care avem nevoie pentru a deveni oamenii care am tânjit dintotdeauna sa fim. Înauntrul fiecareia dintre povestile noastre se gaseste un remediu Divin pentru o viata exceptionala.

Primul pas în descoperirea retetei personale este acela de a întelege ca suntem cei care ne-am creat povestea, nu numai
pentru a ne proteja pe noi însine, ci si, fara a ne da seama, în scopul de a aduna întelepciunea si experientele de care avem nevoie, astfel încât sa ne atingem telul în viata, dar si de a învata lectiile pe care aceasta le are de predat. Sunteti ca un maestru bucatar sef. V-ati petrecut viata în bucatarie, adunând ingredientele necesare pentru a va manifesta Sinele extraordinar, însa povestea voastra – cu toate dramele si cu durerea sa neprelucrata – este cea care ascunde aceasta reteta.

Multi dintre noi suntem atât de buimaciti de dramele din povestile noastre, ca nu ne mai amintim ca avem un scop Divin. Suntem atât de preocupati de durerea din trecutul nostru si de a-i condamna pe ceilalti, încât nu constientizam ca toata durerea noastra are un scop.

Iata o fraza ce merita repetata: Toata durerea noastra are un scop! Exista cu rolul de a ne învata, a ne calauzi si a ne da întelepciunea de care avem nevoie pentru a ne aduce darurile în lume. Multi dintre noi ne folosim traumele si ranile ca sa ne autopedepsim, sa ramânem blocati si mici. Dar când ne examinam durerea si dezamagirile si le folosim ca instrumente de învatare, acestea ne împartasesc lectii sacre de viata, care ne pot fi predate doar pe aceasta cale.

Fiecare om îsi aduce o contributie vitala pentru binele întregii omeniri. Fiecare dintre noi detine o piesa importanta cu care participa la definitivarea tabloului vietii. Când ramânem prinsi în trecut, urându-ne vietile, povestile si pe noi însine, devine imposibil sa ne revendicam piesa de puzzle si sa o punem în locul care-i este destinat. Pâna nu vom ajunge la o împacare cu povestile noastre, va fi imposibil sa extragem ingredientele de care avem nevoie pentru a ne exprima Sinele nostru Divin.

Drama personala – fiecare dintre experientele traite, partile din noi însine pe care le iubim si cele pe care le urâm – este ceea ce face ca piesele noastre sa fie unice. Unii dintre noi au primit piesa din mijloc, altii pe cea din margine, în timp ce altora li s-a oferit piesa mare si rotunda. Nu exista în jocul de puzzle o alta piesa ca a noastra. Nici una. Sunt unele asemanatoare, dar nici una ca a voastra.

Propria contributie exista într-o stare latenta, asteptându-va sa adunati toata experienta de care aveti nevoie pentru a deveni acea piesa de puzzle. În fiecare zi va atrageti experiente perfect potrivite pentru a aduna întelepciunea necesara producerii retetei ‘voastre unice – a piesei voastre din jocul de puzzle …” Debbie Ford

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.