Vesica Piscis

Este una dintre figurile geometrice cele mai profunde si pline de semnificatii intalnite atat in trecut cat si in prezent. In esenta reprezentata de intersectia a doua sfere ( la fel si versiunea bi dimensionala – intersectia a doua cercuri ) semnifica si reprezinta mai multe concepte printre care :

1) uniunea dintre el si ea pentru a crea un nou nascut

2) un simbol al lui Iisus Hristos

3) in arta,un oval ascutit in picturile si sculpturile medievale, simbolizand o aureola

4) vagina unei zeitati feminine

5) motivul de baza al Florii Vietii

6) un contur al Copacului Vietii

7) conceptul de baza in creatia poligoanelor

8)  si/sau o traducere geometrica a radacinilor patrate si a proportiilor armonice

9) o sursa fantastica de putere si energie

1) In traditiile stravechi, fiinta suprema era reprezentata cu ajutorul unei sfere, simbolica unei existente fara inceput sau sfarsit, o existenta continua, o forma perfecta si profund simetrica. Prin adaugarea celei de-a doua sfere, se simbolizeaza tranzitia de la unitate la dualitatea femeii si barbatului, zeu si zeita. Prin suprapunere/intersectare a celor doua sfere, zeul si zeita creaza un copil, un nou nascut divin. Motivul Vesica Pisces ( si derivatele sale Floarea Vietii, Copacul Vietii si notiunile fundamentale ale geometriei) apare de mii de ani si precede cu usurinta orice religie.

2) Intersectarea sau suprapunerea celor doua sfere, produce o forma asemanatoare unei migdale. Simbolul miracolului cu pestii la Iisus Hristos il gasim de asemenea aici, cele doua segmente care reprezinta coada in versiunea bi dimensionala, reprezinta de asemenea puterea spirituala ce o emana interiorul acestui simbol.

3) Motivul Vesica Pisces in varianta bi dimensionala il gasim aproape fera exceptie in fiecare lacas sfant din evul mediu. Faptul ca atat de multe locasuri sfinte sunt inchinate Fecioarei Maria sau Mariei Magdalena, reprezinta doar o parte din intelegerea acestui simbol. Locatiile anumitor Lacasuri sfinte din Nordul Frantei sunt asezate in asa fel incat acele puncte ( DE LUMINA ) sa formeze cu precizie Constelatia Fecioarei. In Glastonbury, Anglia, in locul unde a existat legendarul Avalon, pe Insula Zeitei, exista o biserica inchinata Fecioarei, care are ca motiv de baza arhitectonic Vesica Pisces.

4) Orice si oricare dintre religii  recunosc puterea propriei Zeite , foloseste simbolul Vesica Pisces sa o reprezinte. De la capacul fantanii pana la cele doua mini bazine decorative care se intersecteaza, motivul este omniprezent in arhitectura gradinii Zeitei din Glastonbury, sarbatorind puterea zeitei de a da si a crea viata.

5) In simbolismul Florii Vietii, Drunvalo Melchizedek foloseste Vesica Pisces, considerand-o imaginea geometrica prin care a fost creata lumina.

6) Copacul Vietii, include Vesica Pisces ca si Floarea Vietii, potrivindu-se natural in natura geometrica a simbolului.

7) Robert Lawlor, intrun-a din cele mai bune carti dedicate geometriei sacre publicata de Thames and Hudson in 1982 descrie Vesica Pisces ca fiind ” forta creativa ( baza ) ce da nastere lumii poligonale ( a poligoanelor ) „

In cartea ” Doua Treimi ” de Mark Percy ( Two thirds, Aulis Publishers,Londra 1993 ),mai precis in apendicele cartii, radacina patrata a numerelor 2,3 si 5 poate fi calculata geometric ( 3 dintre primele cifre ale Seriei lui Fibonacci )

9) In 1996 a aparut in Anglia un cerc intr-un lan care reprezenta Vesica Pisces. Oricine pasea in interiorul ei simtea cum se ” incarcau deodata cu o forta invizibila, un val de energie. Mai mult, in ’96 apare pe coperta lui National Geographic o poza a nebulei ( gresit denumita ) Clepsidra, facuta de Hubble. In centru sepresupunea ca se vad ramasitele unei stele care se stinge, de marimea soarelui nostru, cand in realitate este mai mare decat intregul nostru sistem solar ! Cu siguranta exista putere inlauntrul Vesicai Pisces!

Ce legatura exista intre Vesica Pisces si ” The Ark of the Covenant ” ?? Vesica Pisces ii uneste pe cei doi cerubimi de pe capacul chivotului.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.