Raman

Au trecut sapte ani decat Vio a plecat la Cer si de atunci continui sa mor si eu putin cate putin.  Mi-a fost greu ca eu sa raman. Foarte greu. Mi-am facut curaj si m-am ridicat, caci atunci cand a murit nu puteam sa mai stau in picioare. Si am reinceput sa cred ca soarele rasare si ca luna apune si ca totul este doar o parte din tot ce ma asteapta.

Imi „vorbea” si nu am vrut sa il ascult. Eram suparata ca a plecat. M-am incapatanat sa il aud pana cand nu am mai auzit cateva zile, credeam ca voi surzi atunci. Dar continuam sa il vad pe strada printre oameni, pana intr-o zi cand nu l-am mai vazut. Uneori doar il mai simt …Cu siguranta acum e un inger.

Patru luni din viata lui Vio, am fost „Honey”. Cand ne priveam reluam vesnicia de acolo de unde o lasasem. Doar ca de data asta nu venise pentru mine, ci doar ma alesese sa il conduc pe ultimul drum si sa am grija sa plece cum se cuvine. Si asta am facut. L-am condus si ….am ramas cu el pe acel drum.

De atunci am separat lumile : Cer si Pamant. Pana cand am reinceput sa le unesc si sa le vad constient, sunt Lumea. Fiind ori in Cer, ori pe Pamant, tot ceea ce am construit in acesti ani, a fost greu,  foarte greu.  Maretia acestei lucrari a fost in suflete, al meu si al tuturor celor pe care i-am intalnit. Am deschis cutia Alchimiei si nu am vrut sa o mai inchid.

In acesti 7 ani mi-a fost testat totul, rabdarea, credinta, vointa …. onoarea, adevarul, iubirea. In acesti ani am pierdut cam tot ce vroiam eu sa dureze. Intr-atat incat sa ramana doar spatiul dintre mine si Dumnezeu.

Pana invatam echilibrul, ne ia poate cateva vieti. Vio mi-a amintit azi cum este sa „Raman” si sa nu ma simt vinovata ca am ramas. Cu totii ne vom revedea, asa ca voi mai sta ceva timp pe aici. Iubirea va fi mereu cu noi.

Cand constiinta noastra este prinsa intre lumi, apare tristetea, vinovatia, durerea. Sunt dinamici ale fortei iubirii care actioneaza cand ceva din noi alege „sa plece …  este o insemnata parte din suflet.

Destinul este extrem de puternic. Si totul este o adevarata magie, daca stim cand sa ne ridicam si cand sa ne luam ramas bun, daca stim cand sa ne oprim din a muri sau sa avem puterea de a ne naste din nou.

Daca am stii cat de mult ne iubeste Dumnezeu, am fi poate mai constienti, ca rugaciunile noastre chiar sunt ascultate… mai ales atunci cand ne dorim sa intelegem viata si sa-i facem Voia pe deplin.

 

17 gânduri despre „Raman

  1. Cu fiecare viata pe care o traim pe Pamant avem multe lectii de invatat. Una dintre ele si cea legata de iubirea fata de semenii nostri, dar e o altfel de iubire. O iubire data de Dumnezeu pentru sufletele gemene ce se nasc, traiesc si se unesc in aceiasi spiritualitate indiferent de drumurile pe care le strabatem, chiar daca unele sunt mai scurte sau mai lungi. Esential e ceea ce lasi in urma ta ca intelepciune, dragoste, spirit inaltator si fapte bune.
    in aceasta viata, efemera, cei dragi care ne-au calauzit pasii „raman” adanc inradacinati in sufletele noastre, chiar daca trec si zece ani sau mai multi, dar avem certitudinea ca ne vom intalni acolo, in ceruri.
    Eu simt acest lucru, stiu ca acolo – in acel mic ungher al mintii in care se aduna experientele vietilor anterioare, ne conduce in acel loc din cer in care ne adunam cei care suntem aici pe pamant sa ne retraim momentele fascinante.
    Fie ca sa ne aducem aminte cu placere de cei care au plecat dintre noi!

    Apreciază

  2. Oh. Multumesc! Traiesc si eu aceasta experienta. Simt fiecare emotie si cuvant din acest articol. Imi este de mare folos.

    Apreciază

  3. Va multumesc pentru aceste ganduri. Sunt o femeie care trece printr-o astfel de poveste. Merg pe acest drum – inca nu stiu unde ma va duce. Sper din tot sufletul ca, odata, ne vom reintalni. Si sper ca sufletele noastre sa se recunoasca, in Lumina si Dragoste. Va doresc numai bine!

    Apreciază

  4. Este atat de frumos scris si exprimat incat ma inclin in fata dvs….fara cuvinte! sper sa pot sa ajung la acel nivel in care sa inteleg profunzimea vietii asa cum ati reusit dvs …

    Sunteti minunata, si alaturi de cei *pierduti*.

    Apreciază

  5. Emotionant! Multumesc pentru fiecare postare, cuvintele tale ma ajuta sa cresc, sa inteleg mai bine lectiile mele, sa nu uit ca ma aflu aici pentru a iubi si a darui la randul meu din preaplinul sufletesc pe care Dumnezeu cu atat de multa dragoste m-a daruit.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.