Sfanta Marta impreuna cu Lazar si Maria Magdalena, au locuit în Betania, un sat la est de Ierusalim, în spatele Muntelui Măslinilor, la câţiva kilometri de oraşul sfânt. Se spune despre ei ca au fost o familie înstărită, din moment ce-şi puteau permite să-i invite pe Iisus şi pe apostolii săi pentru a-i găzdui şi a le oferi intreaga ospitalitate , când aceştia erau în trecere prin Galileea spre Ierusalim.
“Sfânta Marta a fost bucuroasă să-l primească pe Cristos în casa ei şi l-a servit cu devotament şi cu o grijă plină de afecţiune. Pentru generozitatea inimii sale, a obţinut ca fratele ei, Lazăr, mort de patru zile, să învie şi a meritat, de asemenea, să fie unită pentru veşnicie în împărăţia cerurilor cu acela căruia i-a oferit ospitalitate”
Între ei şi Iisus exista o prietenie profundă, pentru că ei acceptaseră pe deplin mesajul şi misiunea Învăţătorului şi au colaborat cu el prin mijloacele pe care le aveau la dispoziţie. Din partea sa, “Isus îi îndrăgea pe Marta, pe sora ei şi pe Lazăr”, cum ne spune evanghelistul Ioan (11,5). Tot din evanghelii stim despre invierea din morti a lui Lazar si mai stim ca ultima cina a lui Iisus si a apostolilor s-a desfasurat in casa lor.
Evanghelistul Ioan (In 12,1-8) notează că aceasta cina se petrecea cu “şase zile înaintea Paştelui”, deci cu câteva zile înainte de moartea lui Iisus. O cină pregătită cu multă grijă de Marta. Iar Maria Magdalena a luat din rezerva casei “o livră de ulei parfumat de nard curat, de mare preţ,si a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, şi toată casa s-a umplut de parfumul acelui ulei”. Avusese des ocazia de a-şi arăta iubirea recunoscătoare pe care o avea faţă de Învăţător.
Sfanta Marta, Lazar si Maria Magdalena au adus apoi cuvantul Domnului in Franta, Sf. Lazar devenind primul episcop al Marsiliei. Legenda din Tarascon spune ca Sfanta Marta a invins dragonul acelor tinuturi, astfel ea a devenit protectoarea orasului. Dar despre istoria acelor vremuri apostolice sunt foarte multe de spus. Sfanta Marta ajuta si protejeaza pe cei neajutorati, in mod special mamele si pe calatori.
In urma unor rugaciuni pe care le-am facut catre Sfanta, s-a produs un eveniment neasteptat ce mi-a adus o puternica eliberare sufleteasca, ce nu putea fi pur intamplator, astfel am simtit sa impartasesc cu voi ca rugaciunile catre Sfanta sunt imediat ascultate, mai ales daca sunt facute din inima.
Ritualul constă în rostirea, nouă zile de marți consecutiv, a rugăciunii către Sfânta Marta, în timp ce se ține în mână o lumânare sfințită aprinsă. Se întâmplă ca unora să li se împlinească dorința arzătoare înainte de finalizarea novenei, însă este recomandat ca aceasta să se continue până la final.
Novena Sfântei Marta
„Sfântă Marta, mă îndrept către tine, plină de încredere, cerându-ți ajutorul. Cred cu tărie că mă vei ajuta și mă vei sprijini la greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci alinare în suferințele și necazurile mele. În numele negrăitei bucurii care ți-a cuprins inima când i-ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru noi și familia mea, ca să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimi, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (în acest moment se rostește dorința). Te implor, ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutate precum ai înfrânt balaurul care zace la picioarele tale!”
Se rostesc apoi, de câte trei ori: rugăciunea Tatăl Nostru, Bucură-te Marie cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi, păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre. Amin. Sfântă Marta, roagă-te pentru mine!
Gratie si Iubire!
Multumesc din suflet, draga Karyn! Dumnezeu sa te binecuvinteze!
ApreciazăApreciază
rugaciune:
Sfântă Marta, mă îndrept către tine plină de încredere, cerându-ţi ajutor. Cred cu tărie că mă vei ajuta şi mă vei sprijini când mi-e greu. Spre a-ţi arata recunoştinţa mea, îţi făgăduiesc să fac cunoscută şi altora această rugăciune.Te rog cu umilinţă să îmi aduci alinare în suferinţele şi necazurile mele. În numele negrăitei bucurii care ţi-a cuprins inima când i-ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru noi şi familia mea că să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimi, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleşeşte acum……/aici se spune dorinţa.
Te implor ajutătoarea celor aflaţi în suferinţă, înfrânge orice greutate precum ai înfrânt balaurul care zace la picioarele tale.
Apoi se spune:
Tatăl nostru
3 x Bucură-te Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul trupului tău Iisus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin.
Sfântă Marta, roagă-te pentru mine şi familia mea.
Se spune nouă zile de marţi, iar pe timpul rugăciunii se aprinde o lumânare sfinţită
ApreciazăApreciază
Sf Marta are harul iubirii.Cine se roaga Sf Marta nu ramane nemangaiat.
E facatoare de minuni si spun cu certitudine ca m a ajutat de fiecare data.
ApreciazăApreciază