Cum sa privim?

d122a1a6c611ff81f62dbb5bf9a76bef

„Ochii sunt in principiu organe pasive, receptive. Cu toate acestea prin ochi putem nu numai primi, ci si darui. Intr-adevar, prin privire putem fi emitatori activi, adica sa vorbim, sa sugeram, sa influentam, sa comandam, sa fulgeram.

1. Cum sa privim:
Nu trebuie sa-i priviti pe ceilalti fix, pentru a nu-i inoportuna, dar nu este bine nici sa-i priviti cu ochii stinsi, inexpresivi. Daca si priviti prea pasiv, oamenii vor simti ca nu primesc nimic de la noi dar si ca energiile lor ii parasesc. Trebuie sa ne observam si sa supraveghem expresia ochilor nostri intrebandu-ne:” Oare dau? Oare iau?” Este bine sa dam si este bine sa luam in schimb, dar daca nu ne oprim din a lua sau a vampiriza, vom fi alungati de peste tot pentru ca devenim un hot spiritual. In timp ce acel care se antreneaza sa dea, sa radieze, sa reconforteze, practica magia cea mai inalta. Numai dorinta de a da, de a-i face pe ceilalti fericiti, numai dorinta intensa de a servi cauza divina ne poate deschide portile Cerului. Trebuie sa priviti semenii cu blandete dar fara insistenta, pentru a-i lasa liberi; nu incercati sa-i obligati sa raspunda privirilor voastre si sa se manifeste dupa dorintele voastre, pentru ca cel care primeste astfel proiectia vointei voastre se simte deranjat, violentat. In realitate nimic nu-l poate forta sa se deschida in fata voastra si ramane insensibil la toate uneltirile voastre. Secretul in a-i castiga pe ceilalti consta in iubire dezinteresata care nu incearca niciodata sa castige suflete sau inimi prin violenta. Studiati aceasta problema in viata voastra particulara, familiara, in viata sociala si veti vedea ca multe lucruri depind de modul cum se privesc oamenii intre ei. Nu s-a studiat inca suficient influenta privirii asupra destinului omului. Sa nu spuneti ca acesta este un detaliu minuscul. Totul este in privire. Ea este o sinteza a intregii fiinte; totul se reflecta in ea: grosolania sau delicatetea, prostia ca si inteligenta, nobletea si lasitatea, forta si slabiciunea. Privirea este un rezumat al intregii noastre fiinte; ea imprima o pecete peste tot unde se indreapta. Pentru a ne schimba privirea, trebuie sa ne schimbam intreaga existenta, maniera de a gandi, de a simti, de a actiona. Prin intermediul privirii, energiile se revarsa asupra fiintelor si obiectelor. Cate destine n-au fost schimbate si tulburate printr-o singura privire.

2. Citeva sfaturi:
Cand sunteti infuriat pe cineva, aveti tendinta sa-i trimiteti priviri fulgeratoare. Fiti atenti, nu trebuie niciodata sa lansati priviri ostile in astfel de momente, mai bine inchideti ochii si transformati forta care actioneaza in voi. Daca lansati priviri rele, proiectati o forta care incepe sa lucreze fara stirea voastra si care intr-o zi se va intoarce de unde a plecat, impotriva voastra. Straduiti-va sa nu coborati prea mult timp ochii pentru ca, privind in jos, va legati de puterile terestre. Bineinteles, nu trebuie sa priviti tot timpul in sus, ar fi exagerat; dar trebuie sa stiti ca daca in timp ce vorbiti cu cineva, privindu-l, va coboriti brusc ochii catre pamant, este foarte rau. Daca vreti sa stiti ce face cineva, priviti in mod deschis catre el, nu va multumiti sa-i aruncati o privire cu coada ochiului, este un obicei urat care dovedeste ca sunteti lipsit de sinceritate. Nu trebuie sa va ascundeti niciodata ochii in timpul unei conversatii. Intr-o zi Maestrul Peter Deunov a dojenit foarte sever pe unul din discipolii sai care, vorbind cu el, si-a pus mana in fata ochilor. Nu trebuie niciodata sa se faca acest gest pentru ca se pune o bariera intre lumea exterioara si lumea interioara.

3. Sa-i ajutam pe ceilalti prin intermediul privirii
Sa stiti ca privirea este o modalitate de a-i ajuta pe altii. Daca cineva este cufundat in indoiala, in suferinta, in disperare, il puteti ajuta privindu-l.  Peste tot, pe strada, in autobuz, in metrou, intilniti multi oameni pe care-i puteti ajuta lansandu-le priviri bune in timp ce le trimiteti ganduri de incurajare pentru a-si castiga increderea. Pe moment nu-si vor da seama de ceea ce faceti pentru ei, dar sufletul lor si entitatile spirituale care locuiesc in ei vor sti sa primeasca ceea ce voi le transmiteti si indata vor avea o stare mai buna.”

Extras din Noul Pamant, maestrul Omraam Mikhael Aivanhov

3 gânduri despre „Cum sa privim?

 1. *Va multumesc pt. mesaj!* *Va trimit si eu cateva ganduri necesare:*

  – Majoritatea europenilor cred ca sunt crestini! – Dar ei nu cunosc invatatura Domnului Chrisos si nu au cum s-o respecte! – Mantuitorul ne intreaba: „De ce-Mi ziceţi: ‘Doamne, Doamne!’ şi nu faceţi ce spun Eu?”(Luca 6.46) – Domnul Iisus Christos ne cheama sa ne scape de pierzare: „Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt ceice intra pe ea. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata si putini sunt cece o afla” (Matei 7. 13-14)

  – Majoritatea europenilor cred ca sunt crestini, dar viata lor nu are nimic comun cu invatatura Domnului Christos!!! – Tinerii se casatoresc si religios intr-un lacas de cult! Acolo inaintea lui Dumnezeu, inaintea parintilor, rudelor, prietenilor, cunoscutilor, isi promit fidelitate unul altuia, dar nu respecta, cuvantul dat, si se despart la Tribunal!!! – Casele cu copii abandonati si puscariile cu tineri, sunt pline peste refuz!!! – Sunt europenii crestini, sau au doar o forma religie? – Majoritatea europenilor platesc un preot sa le ingroape parintii! Le fac slujbe de pomenire, parastase, pomeni, cheltuiesc bani si timp sa le bage sufletul in cer, in raiul lui Dumnezeu! – Oare asa ne invata Domnul nostru Iisus Christos? – Domnul Iisus Christos ne spune: „Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri” (Matei 7.21) – Citeste si in Evanghelia dupa Luca, cap. 16.19-31.

  *ATENTIE!!!* – Daca nu vrei sa te intoarci la Dumnezeu in timpul vietii cu lacrimi de pocainta, dupa moarte vei merge singur la locul pe care ti l-ai ales! – Dar daca vrei sa fi mantuit, crede in Domnul Iisus Christos si vei fi mantuit tu si casa ta! – Mantuitorul ne spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”(Ioan 3.16)

  Apreciază

 2. @Caly Taly, multumesc, asa este sunt multe nedreptati chiar si acum 2000 de ani cand a fost rastignit Mantuitorul. Dar toate au un rost in planul lui Dumnezeu. Cel caruia ii este greu sa inteleaga legea divina va trece in cele din urma prin lectiile suferintei, caci doar in iubire ne izbavim sufletele.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.