Legea universală a efectului invers

gaia_tree_of_life_by_atsal78-d7rl3dw
Legea efectului invers este una dintre legile fundamentale ale universului. Înţelegerea modului în care ne afectează viaţa această lege ne poate ajuta să ajungem la o înţelegere mult mai profundă a lumii noastre psihologice. De ce? Pe scurt, legea efectului invers poate sta în calea noastră către îndeplinirea visurilor noastre, scopurilor personale, în calea disciplinării copiilor noştri şi, în general, în calea tuturor interacţiunilor cu cei din jurul nostru.
Pentru a explica cât mai simplu această lege: cu cât o persoană încearcă să facă ceva în mod conştient, cu atât mai dificil îi va fi să reuşească. Într-adevăr, doar cuvântul „încearcă” implică faptul că nu o să reuşească. Astfel, vei putea încerca întotdeauna şi tot nu te vei putea ridica de la sol. Desigur, această lege pare a contrazice tot ceea ce este logic. Majoritatea dintre noi suntem de părere că încercările noastre repetate vor aduce cu ele reuşite pe măsura numărului încercărilor noastre. Putem cunoaşte reuşitele de îndată ce suntem în mişcare, dar această lege este cea care creează o rezistenţă interioară de a ne pune în mişcare în primul rând.
De fiecare dată când „încercăm”, ne adunăm energia şi forţăm un anumit rezultat. Adesea, această energie pare să se lovească de un zid cosmic şi se întoarce ca un bumerang la noi, de parcă încercă să ne împingă în locul din care am pornit. Într-un fel, se aseamănă cu vechiul clişeu „Doi paşi înainte şi un pas înapoi”.

Cu toate acestea, toată această luptă se naşte tocmai din „încercarea” noastră. Cu cât vom încerca mai mult, cu atât mai dificil va deveni. În cazul în care cineva îţi spune că va încerca, 99% din rezultat este deja decis. De aceea, de foarte multe ori atunci când cineva spune că va „încerca” să slăbească, să se lase de fumat, să renunţe la desertul favorit nu va reuşi.

Deoarece lucrăm cu un principiu universal, legea efectului invers este o energie destul de dificil de controlat. Este la fel de naturală şi de automată precum legea gravitaţională. În majoritatea cazurilor, este necesar să urmezi un program vreme de 21 de zile pentru a-ţi forma un nou obicei. În drumul tău către formarea obiceiurilor vor exista foarte multe piedici. Energia definită de „a încerca” nu o să te ajute prea mult, în special în cazul în care o faci pentru că ai citit un articol pe internet dimineața, sau pentru că ai aflat dintr-o altă sursă că „ar trebui”.

Pe de altă parte, atunci când cineva spune „voi face” în loc de „voi încerca”, el sau ea are dispoziţia necesară de a trece dincolo de zidul rezistenţei interioare. Întotdeauna va exista o rezistenţă interioară atunci când ia naştere un nou model de energie. Cu toate acestea, o altă lege fundamentală a universului ne arată că obiectele în mişcare au tendinţa de a rămâne în mişcare. De îndată ce vom pune în mişcare un nou obicei, Universul ne va ajuta să-l menţinem în mişcare. De aceea, cea mai dificilă parte este reprezentată de primul pas.

Cum putem transcende legea efectului invers?

Conştientizarea şi acceptarea sunt necesare. Desigur, înțelegerea acestei dinamici ne poate ajuta să evităm lupta şi frustrarea. Atunci când vom fi pregătiţi să adoptăm un nou obicei, cu toate provocările sale, ne va fi mult mai uşor să-l ducem la bun sfârşit. Aşteptarea piedicilor şi traversarea acestora pare mult mai uşoară atunci când ştim la ce să ne aşteptăm.

Un alt aspect necesar pe care trebuie să-l avem în vedere este dorinţa sinceră de a face cu adevărat ceea ce vrei să faci. Dorinţa este o energie puternică şi poate depăşi energia rezistenţei foarte uşor. Motivaţia este totul în viaţă. Nu vei putea să te ridici din pat dimineaţa fără un pic de motivaţie interioară.

Atunci când vrem cu adevărat ca un anumit rezultat să se materializeze, universul are tendinţa de a ne onora intenţia. Cu cât decizia este mai puternică, cu atât mai mult vei primi sprijinul universului.

Asadar,  „Veghează asupra gândurilor, simţămintelor, cuvintelor şi faptelor tale. Aceasta îţi va clarifica viziunea!

Ca să influenţezi evenimentele, n-ai nevoie să cunoşti cauzele. Ce mod complicat şi ciudat de a face lucrurile! Nu eşti tu sursa şi sfârşitul fiecărui eveniment? Controlează deci evenimentul la sursă.

Eşti confuz deoarece crezi că tu eşti în lume, iar nu lumea în tine. Cine a apărut mai întâi – tu sau părinţii tăi? Tu îţi imaginezi că te-ai născut la o anume dată şi într-un anumit loc, că ai un tată şi omamă, un corp şi un nume. Acesta este păcatul tău şi calamitatea ta! Tu vei putea negreşit să schimbi lumea dacă vei lucra pentru asta. Aşadar, lucrează. Cine te opreşte? Cu cauze sau fără cauze, tu eşti cel care ai făcut această lume şi tu o poţi schimba.

Totul se datorează faptului că ţi-ai uitat propria fiinţă. Deoarece ai dat realitate filmului de pe ecran, tu iubeşti oamenii lui, suferi pentru ei şi cauţi să-i salvezi. Este complet fals. Trebuie să începi cu tine însuţi. Nu există altă cale. Lucrează, bineînţeles. Nu-i nici un rău în faptul că lucrezi.

Nu uita ceea ce eşti. Între timp, lucrează din toată inima. Lucrul şi cunoaşterea ar trebui să meargă mână în mână.” (Nisargadata Maharaj)

O saptamana binecuvantata si inspirata, in adevar si iubire!

7 gânduri despre „Legea universală a efectului invers

 1. Multumesc! EXCELENT articolul! Mi-a placut atat de mult incat am simtit sa ti-o spun. Te iubesc!

  From: Natura Divina To: natasha.preda@yahoo.com Sent: Monday, November 9, 2015 12:45 AM Subject: [Articol nou] Legea universală a efectului invers #yiv1631443696 a:hover {color:red;}#yiv1631443696 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv1631443696 a.yiv1631443696primaryactionlink:link, #yiv1631443696 a.yiv1631443696primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv1631443696 a.yiv1631443696primaryactionlink:hover, #yiv1631443696 a.yiv1631443696primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv1631443696 WordPress.com | Karyn Maria Taulescu posted: „Legea efectului invers este una dintre legile fundamentale ale universului. Înţelegerea modului în care ne afectează viaţa această lege ne poate ajuta să ajungem la o înţelegere mult mai profundă a lumii noastre psihologice. De ce? Pe scurt, legea efe” | |

  Apreciază

 2. DA=grozava legea ..,implica totusi multa CUNOASTERE,N.L.P…etc pt a putea evita *consecintele* ei..ajungem iarasi la..*multi chemati putini alesi*..Multumim draga Karyn..

  Apreciază

 3. In sfarsit vad o abordare realista a modului in care actioneaza universul, simt mereu legea aceasta lucrand. Daca aplic gandirea pozitiva, vizualizarea rezultatului asteptat, autosugestia etc., lucruri care sunt promovate astazi in exces, legea efectului invers imi da lovituri mult mai puternice, decat in mod normal. De multe ori lucrurile bune au venit abia cand am incercat tot, nu a functionat si am cazut in tristete si deznadejde si am incetat sa mai incerc, vazand ca totul e inutil.

  Ce as mai fi vrut, ar fi fost sa detaliezi, care e diferenta intre dorinta care zici ca transcede aceasta lege si dorinta care-ti surpa toate planurile. Dorinta folosita gresit, cu cat e mai mare, cu atat ridica un zid mai gros in calea ta.

  Apreciază

 4. @Camelia in general atasamentele si obsesiile sunt cele care surpa planuri. Gresit pentru mine poate nu fi gresit pentru tine. Avem acest liber arbitru de a invata sa aplicam Voia Divina iar pe a noastra sa o aliniem cu a lui urmand legea divina. Iubirea este etalonul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.