Va ajutati stelele?

5

„Suntem deseori nemulţumiţi de influenţa aştrilor asupra vieţii noastre. Avem impresia că ei aduc în viaţa noastră mai mult lucruri rele decât bune. V-aţi dat seama vreodată că vă este cu neputinţă să dobândiţi ceva pe degeaba, după cum nimic nu poate fi creat din nimic? Aceasta se aplică la toate împrejurările vieţii, fie că aveţi nevoie de o pâinişoară, de o poziţie, de un sprijin sau de altceva. Dacă uneori vi se pare că dobândiţi ceva fără să plătiţi, veţi ajunge să plătiţi mai târziu şi cu dobândă, căci este legea firească a Dreptăţii, că nimic nu se dă pe degeaba; trebuie să fie o compensaţie într-un fel sau altul.

Talerele balanţei se pot pleca multă vreme într-o parte, dar tot aşa cum oscilează pendula de fiecare parte a punctului neutru, talerele dreptăţii urcă şi coboară până când ating echilibrul.

Acelaşi principiu se aplică şi în Astrologie. Se spune: „Ajută-te şi cerul te va ajuta”. Se mai poate spune că aştrii îi ajută pe cei care se ajută ei însăşi. Căci aştrii sunt miniştrii lui Dumnezeu şi noi ar trebui să ne amintim mereu că ei arată tendinţele, marchează momentul au ocaziile, dar niciodată, în nici o împrejurare, ei nu forţează pe nimeni ă acţioneze într-un fel sau altul. Evenimentele vieţii noastre nu sunt datorate întâmplărilor, ele unt pentru noi lecţii şi experienţe, din care putem trage sau nu folos, în funcţie de atenţia pe care le-o acordăm.

De exemplu, când Luna formează o cuadratură cu Marte, aspectul creează ocazia de-a ne înfuria şi de a ne provoca necazuri din această cauză. Când furia a trecut, cugetând asupra incidentului ne spunem: „Cât am fost de stupid ca ă îngădui unei întâmplări atât de neînsemnate să-mi tulbure liniştea”. Dacă ne folosim cum trebuie cunoştinţele astrologice vom cunoaşte efectul Lunii în cuadratură cu Marte şi vom lua dinainte hotărârea de a fi calmi.

Ne vom stăpâni furia ca să rămânem echilibraţi, orice s-ar întâmpla. Şi dacă se iveşte vreun prilej de mânie, vom rămâne stăpâni pe noi înşine, ne vom păstra sângele rece şi vom arăta o înfăţişare liniştită. După trecerea primejdiei, am câştigat o victorie şi am învăţat lecţia pe care trebuia ă o învăţăm.

Cuadratura Lunii cu Saturn îl face pe nativ să fie mereu îngrijorat şi ă vadă totul în negru. Studiind Astrologia, putem spune la apropierea unei astfel de configuraţii: „Nu, nu mă voi zbuciuma, căci îmi va stoarce toată puterea de care am nevoie ca ă înving piedicile. Mă voi sili să văd partea bună a situaţiei şi voi face ce se poate ca să îndrept situaţia”. Cele mai multe dintre lucrurile de care ne este frică nu se întâmplă. Configuraţia planetelor din tema natală ne învaţă cum să ne păstrăm echilibrul şi ce avem de făcut. Dacă ne ajutăm stelele, învăţând că ele au misiunea să ne arate care sunt influenţele rele, acestea nu se vor manifesta cu aceiaşi putere ca în situaţia în care ne încrucişăm braţele zicând: „Ei bine, nu pot face nimic, sunt sub influenţa direcţiilor rele şi fireşte lucrurile trebuie să meargă prost orice aş face”.

În orice temă există un factor important, care este voinţa persoanei. Amintiţi-vă că horoscopul nu arată decât tendinţe şi că nu are nici o putere să vă silească în vreun fel. Forţa motrice este în noi înşine. Noi suntem deci în ultimă analiză factorul dominant al horoscopului şi putem prin exercitarea propriei voinţe să ne guvernăm stelele. Se ştie că toţi suntem slabi şi prin urmare incapabili să exersăm mereu puterea de voinţă necesară, dar tocmai acesta este rostul pentru care ne sunt trimise influenţele rele, ca să învăţăm, să ne întărim voinţa, să facem ceea ce trebuie atunci când este timpul. Nu depinde decât de noi ca să fim constrânşi de împrejurările din afară sau de voinţa lăuntrică – ultima fiind desigur calea cea bună. Astrologul trebuie să fie în stare mai mult ca oricine să-şi dirijeze viaţa cu fermitate printre obstacolele existenţei. Mulţi se întreabă: „De ce tendinţele bune nu aduc o mare influenţă pozitivă în viaţa nativului?” Răspunsul este simplu: din pricina lipsei de cooperare a nativului cu planetele. 🙂

Dacă o persoană are o situaţie financiară proastă, poate să o redreseze folosind momentul favorabil generat de un trigon al Lunii în creştere cu guvernatorul casei VI sau cu Soarele. Acest lucru necesită o concentrare a tuturor energiilor nativului, care trebuie să facă tot ce depinde de el pentru a valorifica şansa pe care o primeşte. Dacă ceva merită osteneala de a fi dobândit, atunci faceţi tot posibilul ca să-l căpătaţi. Deci nu neglijaţi nici un amănunt, dacă aveţi de făcut o vizită unei persoane care are putinţa de a vă face un hatâr; îmbrăcaţi-vă cu grijă, dar nu bătător la ochi; amintiţi-vă că prima impresie este de cea mai mare importanţă. Chiar dacă nu vă bizuiţi pe un aspect astrologic ca să dobândiţi ceea ce doriţi, folosiţi-vă de toate mijloacele ca să influenţaţi favorabil pe patronul în perspectivă, asupra talentelor pe care le aveţi. Vă veţi vedea sforţările încununate de succes, căci veţi fi ajutat de stelele voastre şi veţi prinde norocul.

Dacă sunteţi pe punctul de a vă antrena într-o afacere comercială cu un asociat şi vă simţiţi plin de încredere din pricina Lunii în trigon cu Soarele şi cu Venus în casa VI, aveţi grijă să nu lăsaţi de o parte prudenţa, sub pretextul că aveţi o configuraţie favorabilă, şi că nimeni nu ar putea intra în asociaţia voastră fără a fi cineva de bine. Dacă acţionaţi astfel, veţi dovedi neglijenţă şi nu veţi avea dreptate să blamaţi stelele, dacă mai târziu băgaţi de seamă că asociatul v-a înşelat.

În vremea noastră, nimic nu este mai necesar decât bunul simţ comun, atât în astrologie cât şi în celelalte domenii ale vieţii. Şansa poate fi comparată cu alunecarea pe un tobogan. Este necesar să facem un efort iniţial suficient ca să dăm drumul săniei pe panta pe care trebuie să o urmeze. Acest efort odată făcut, rolul nostru încetează, totul va merge după pofta inimii şi în direcţia prielnică, căci aştrii sunt cu noi ca să-i influenţeze pe ceilalţi în favoarea noastră, sau ca să ne întărească judecata pentru a şti ce este mai de preţ pentru noi. Dacă doriţi să cunoaşteţi cu exactitate influenţa direcţiilor, a tranzitelor sau poziţia actuală a stelelor pe cer, consultaţi efemeridele anului (lista astronomică a poziţiilor planetare pe bolta cerească) şi notaţi aspectele Lunii pentru luna curentă. Când Luna este în opoziţie cu Marte constataţi la oameni o lipsă generală de energie şi ambiţie, ei vor fi dispuşi mai curând să distrugă decât să construiască. Când apare o conjuncţie între aceste două planete oamenii sunt activi, energici, dar se vor lăsa totuşi conduşi mai mult de impulsuri decât de bunul simţ comun, aşa că nu prea vor face binele şi poate fără voie vor face rău. Când Luna şi Marte sunt în trigon va apare o dorinţă de natură constructivă şi ei vor izbuti în eforturile lor. Un careu al Lunii cu Marte îi va face pe oameni supărăcioşi, certăreţi, nesocotiţi, neînţelegători, gata să nimicească şi să se răzvrătească împotriva tuturor. ” de Alexandru Nicolici

Maine 31 iulie, ora 13.43 este Luna Plina in Varsator, un moment al culesului, culegem ce am semanat odata cu Luna Noua in Varsator din februarie 2014. Aceasta Luna plina ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem folosi talentele personale in sprijinul celorlalti. 

In fuziune cu Luna Plina in Varsator pe gradul 7:56 se afla asteroidul 251 Sophia –intelepciune. Aceasta Luna in Varsator de mana cu asteroidul Sophia aduce dreptate, intelepciune, protectie, acest moment aduce adevarul fara nici o teama. Acuma “imaginea de ansamblu“ da un nou sens experientelor noastre. Viziunea clara, intelegerea lucrurilor sunt cai care duc la descoperirea adevarului. Orice planeta in Varsator vorbeste despre “mai multi oameni” iar Luna Plina in Varsator in casa III ne spune ca putem fi destuli de umanitari in procesul de gandire, cu toate acestea, un comportament imprevizibil poate soca pe toata lumea.

Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, aceasta Luna Plina ne ajuta sa gasim anumite  raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale. Cu un ochi pe trecut, pasii sunt mici in constuirea viitorului, dar aceasta lunatie poate fi o perspectiva diferita, umanitara, unica, asupra unei probleme aparent rezolvate, asupra restrictiilor, asupra unui blocaj. (Adriana Tudosa).Mai multe puteti citi aici.

Nota: De luna plina sunt puternice dezlegarile. Un bun prilej de a merge la maslu, un bun prilej de a desface tot ce ai legat prin suparare, razbunare, rautate, un bun prilej de a cere iertare si de a ierta profund si total.

„Desfac orice legamânt de suferinta, auto-sacrificiu sau pedeapsa, pe care l-as fi putut face oricând, de-a lungul timpului. Anulez orice efect negativ al acestor legaminte, acum si pentru totdeauna.”

Un gând despre „Va ajutati stelele?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.