Tripura Sundari

light-glowing-sky-fog-night-star-977940-pxhere.com

Ziua de Tripura Sundari celebreaza frumusetea, gratia si armonia, este bine de stiut ca sub auspiciile deosebit de favorabile ale acestei zile se pot intreprinde activitati care sa rezoneze cu aspectele fundamentale ale acesteia.

Aceasta zi, este sarbatorita lunar, cu doua zile inainte de fenomenul astrologic de Luna Plina, atunci cand influenta acestui astru este deosebit de benefica asupra planetei noastre.

Tripura Sundari, reprezinta una din cele 10 mari puteri cosmice sau aspecte divine fiind cunoscuta si cub numele de Marea Putere Cosmica a Frumusetii.

Ea insoteste si ghideaza aspirantul care se afla pe o cale spirituala, si  este considerata a fi: “constiinta perfect pura, iubirea divin infinita, existenta armonioasa,  ideala a fiintelor, atat in microcosmosul lor launtric cat si in macrocosmos.”  – Vasishta Ganapati Muni, Umasahsram, X, 2.

Numele Tripura provind din doua nume:

“Tui” care inseamna apa, si “pra “care inseamna “ aproape”. Unul din sensurile Tripurei fiind acela de tinut cu o intindere de apa.

De asmenea Tripura se poate traduce prin “cea care cuprinde cele trei cetăţi”, “oraşele” sau “cetăţile” fiind o metaforă, deoarece în realitate ele se referă la cele “trei lumi” sau sfere gigantice ale Creaţiei lui Dumnezeu, care sunt: lumea fizică, lumea subtilă (astrală) şi lumea cauzală.

Sundari inseamna din punct de vedere literar “ frumusete”, iar adorarea acestei Mari  Puteri Cosmice, inseamna adorarea frumusetii si a fericirii extatice prin intermiediul Manifestarii, catre Absolutul Divin.

Ziua de Tripura Sundari este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, acum este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, deasemenea ne putem tempera pornirile si ambitiile egoiste, prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii.

Rezultatul observatiilor din aceasta perioada, arata ca ziua, de Tripura Sundari, este o zi eficienta in a ne implica in actiuni de mare anvergura, dar care sunt in armonie cu aspiratiile noastre sufletesti, o zi in care se pot remedia multe probleme in plan relational, o zi ce amplifica creativitatea, inspiratiile artistice, exprimarea sentimentelor si a trairilor, (o zi ideala pentru a evoca momentul magic al inceputului unei relatii afective, de a ne lasa inspirati de chemarea inimii, de a ne urma intuitiile, de a depasi pragamtismul mental – ce adeseori este o piedica importanta in armonizarea spirituala a unei relatii de cuplu).

3 gânduri despre „Tripura Sundari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.