Sundao

sundaomnichSundao este o metodă veche tradiţională de formare a minţii şi corpului, care s-a menţinut şi s-a dezvoltat în Coreea.

Această tehnică a apărut aproximativ acum 9700 de ani, în regiunea lacului Baikal. Oamenii din acele timpuri îndepărtate au ajuns să dobândească cunoştinţe care le-au permis să-şi umple corpurile „cu lumină”, fiind considerate nişte informaţii secrete, care ajută la menţinerea sănătăţii corpului fizic.

Totodată există credinţa că Sundao este părintele a două tehnici foarte cunoscute: yoga şi Qigong, care din zona lacului Baikal s-au răspândit în India şi China. Tehnica Sundao s-a păstrat în Coreea antică. Perioada maximă de dezvoltare a fost în timpul celor Trei Regate (aproximativ 300-700 de ani î.Hr.). Cu toate acestea, în vremea persecuţiilor politice din timpul dinastiei Cho-San şi a dominaţiei japoneze mulţi dintre practicanţii acestei discipline spirituale au fost nevoiţi să se refugieze în munţi.

Astfel, până în 1967 Sundao s-a practicat în secret în munţi; apoi maestrul Chang San a adus din nou această tehnică printre oameni. Dorinţa lui a fost ca oamenii din întreaga lume, indiferent de religie, rasă şi naţionalitate, să fie mai sănătoşi şi să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii. Vindecare prin Sundao

Practica Sundao influenţează corpul fizic, sănătatea emoţională şi spirituală.

Emoţional, Sundao ne ajută să ne întoarcem către maestrul numit „copilul interior”. Acesta reprezintă o energie specială, numită adeseori vitalitate, pe care copiii mici o au din abundenţă. însă noi, ca adulţi, datorită educaţiei, pierdem contacul cu ea. Dar prin aplicarea unor tehnici energetice speciale, aceste energii pot fi reînviate şi readuse în corp.

Exerciţiile fizice sunt concepute pentru a deschide canalele meridiane şi pentru a creşte fluxul de energie, care permite ca procesul de vindecare să se desfăşoare în mod natural. Efectuarea acestor exerciţii creşte felxibilitatea, echilibrul şi îmbunătăţeşte sănătatea. Ele sunt concepute astfel încât toţi muşchii, tendoanele, articulaţiile, organele şi glandele să funcţioneze în mod corespunzător, oxigenarea să fie suficientă, trecând prin sângele care circulă în tot organismul.

Sănătatea mintală în Sundao se bazează pe cinci principii care nu reprezintă nişte convingeri speciale şi nici nişte ritualuri anume. Fiecare principiu derivă din cel precedent. Acestea sunt – minte dreaptă ( care nu acţionează individualist; este o minte care se află în relaţie cu lumea şi natura, fără dogme artificiale, etc.), viziune corectă, trezire, cale dreaptă şi comportament corect.

Metoda Sundao se poate învăţa uşor şi poate fi practicată de oricine. Elementele necesare sunt sinceritatea şi intenţia. Această disciplină dezvoltă treptat corpul şi spiritul, începând cu starea în care vă aflaţi în acest moment. Ea se poate practica şi poate fi benefică pentru toată lumea indiferent de religie, ideologie, vârstă, capacitate fizică şi sănătate.

Sundao m-a facut sa ma simt binecuvantata.

Sundao Master Yu, Jae Sheen
Iniţiator şi Coordonator de Programe la Centrul de Vindecare din Scottsdale

2 gânduri despre „Sundao

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.