Intelepciune mistica

385363_10151443057913933_458428862_n (2)

Mohammed rostea adevărul  spunând că nimeni dintre cei care au plecat din această lume

Nu simte întristare și regret că a murit; nu, dar simte sute de regrete pentru că a ratat șansa.

Întristarea morții nu este din cauza morții; este pentru că ei și-au găsit refugiu în formele existenței fenomenale

Și nu au văzut că spuma Mării este mișcată și hrănită de Mare.

Când Marea a aruncat fulgii de spumă pe țărm, du-te în cimitir și contemplă-i! Spune-le: ”Unde a dispărut dansul vostru rotitor acum?” și ascultă-i spunând tăcut: ”Pune această întrebare mării, nu nouă.”

Cum ar putea spuma zbura fără val? Cum ar putea praful să se ridice către zenit fără vânt? Dacă ai văzut praful, ai văzut Vântul; dacă ai văzut spuma, ai văzut Oceanul de Energie Creatoare.

Vino, privește-l, pentru că înțelegerea este singurul lucru care contează în tine; restul este o bucată de grăsime și carne, o legătură de oase și tendoane.

Dizolvă-ți tot corpul în revelaţie: să fii însăşi vederea, vederea, vederea! O privire poate vedea doar câteva sute de metri de drum; o alta vede lumile temporale și spirituale și contemplă Fața Regelui lor

Rumi.

4 gânduri despre „Intelepciune mistica

 1. RUMI-Rumi a fost cel mai frumos,cel mai nebun indragostit de Dumnezeu Rumi il respira pe Dumnezeu,cind preaiubitul{asa il numea pe Dumnezeu} cind ii vorbea, Rumi pur si simplu era topit de prezenta Lui {cum ai putea sa fii-sa te comporti altfel in prezenta Lui?}Rumi chiar il vedea pe Dumnezeu,fiecare soapta divina ii trezea lui Rumi stari extatice de fericire pentru ca adevarat fericire nestricata de nimic ti-o poate da numai Dumnezeu…te-ai intrebat Ileana si tu Maria Karin cum este sa fii -sa te afli in prexenta lui Dumnezeu??? In citeva rinduri am fost pus in prezenta ingerului pazitor si brusc totul in jur stralucea si se umpluse de o curatenie,de o vibratie si de un parfum ce nu mai tinea de planul pamintesc…dar daca ne-am afla in prezenta PARINTELUI LUMINILOR nu ne-ar umple o stare de fericire insuportabila???
  Si tot Rumi spune :” FEMEIA ESTE O RAZA A LUI DUMNEZEU-EA NU ESTE O IUBITA PAMINTEANA…AI ZICE CA ESTE CREATOARE SI NU CREATA”
  Ca un copil-matur ce aspir spre Dumnezeu si ma hranesc din experienta celor care l-au cunoscut in mod real pe DUMNEZEU ma declar iremediabil indragostit sub aspect spiritual de invatatura lui Rumi si de cea a lui Yogananda doi paminteni care in chip minunat au parcurs drumul de la om la DUMNEZEU SI AU DEVENIT UNA CU EL!!!
  CE FERICIRE…SI CE BINECUVINTARE SA-L CUNOSTI!!!

  Apreciază

 2. „Esti o umbra indragostita de soare
  Cand vine soarele, ea dispare” Rumi

  M-am simtit Nicolae in prezenta lui Dumnezeu ori de cate ori sunt una cu sufletul meu. Astazi o prietena mi-a spus „Aminteste-ti cine esti si ca sa intelegi mai bine asta Intreaba-l pe Dumnezeu cum te priveste!” e minunat gandul ca Dumnezeu te priveste… iar o binecuvantare pentru suflet este modul in care El te-ar privi… incercati aceasta si veti simti ca viata capata un alt sens… intreaga fiinta, cu drag tuturor!

  Apreciază

 3. …Legat de ceea ce relatezi tu aici Maria Karyn uite o experienta o traire…Iti amintesti acel minunat psalm „RAMII IN TACERE SI AFLA CA EU SINT DUMNEZEU” indemnat de versetele acestui psalm dar si de relatarile sfintilor parinti fiindu-mi clar faptul ca Dumnezeu iti vorbeste cind gindurile tale tac,aflindu-ma intr-o meditatie mai profunda am simtit o prezenta tainica aproape,foarte blinda, diafana,sfioasa aproape,dar si jucausa cumva care parca ma studia serios dar si cu aerul unui copil{dupa aceea mi-am adus aminte de spusa lui Yogananda care pomeneste undeva ca natura lui Dumnezeu aduce cu natura unui copil…pentru mine un copilas mai ales prin puritatea lui este un univers intreg!} nu stiam ce era acea prezenta in primele clipe mai apoi acea prezenta a luat forma unui triunghi in care era inscris un ochi care dupa citva timp a explodat intr-o jerba de stelute…brusc mi-am adus aminte ca in simbologia ortodoxa chiar asa este reprezentat Dumnezeu-un ochi in interiorul unui triunghi…atunci am avut un boom pe anahata insotita de un sentiment aproape insuportabil de pace,bucurie,plenitudine…m-au busit lacrimile iar dupa aceea zile in sir am trait acea stare…a fost una dintre cele mai minunate experiente spirituale!!!
  …CU MULTUMIRI MARIA KARYN -SI GINDURI DE PACE,IUBIRE SI LUMINA PENTRU TOTI-VERONE NICOLAE!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.