Sanat Kumara – pregatirea unui Logos Planetar

sanatkumaraoldgod

Stapanul Lumii, Unicul Initiator, acela care este numit in Biblie ˝Cel Batran de Zile˝, iar in scripturile hinduse primul Kumara. El, Sanat Kumara, este cel care, de pe tronul sau din Shamballa, din Desertul Gobi, prezideaza Loja Maestrilor si tine in mainile sale toate fraiele guvernarii din toate cele trei domenii.

Sanat Kumara a evoluat pana la actuala sa pozitie printr-o serie de vieti fizice pe o mica planeta din galaxia noastra, Calea Lactee. Este o planeta foarte asemanatoare Pamantului ca marime si densitate. De-a lungul unei perioade de multi ani, el a avut saizeci si noua de vieti pe acea planeta, pe care si-a realizat ascensiunea.

Dupa ascensiune, a studiat muzica pe planuri mai inalte, cu ingerii, o vreme. A urmat cursuri de teoria muzicii pentru toate instrumentele muzicale din universul cunoscut. Muzica este un excelent mijloc pentru o mai buna intelegere a vibratiilor si a energiei. Asta s-ar putea numi studiul muzicii sferelor.

Dupa aceasta scurta perioada intermediara la niveluri spirituale mai inalte, a luat hotararea sa urmeze calea de a deveni Logos Planetar. “Treaba unui Logos Planetar este sa insufleteasca o intreaga planeta, intr-un mod foarte asemanator cu acela in care noi acum, pe Pamant, locuim un corp fizic. Diferenta este aceea ca el are un corp mult mai mare si poarta raspunderea pentru evolutia tuturor sufletelor si formelor de viata de pe acea planeta”.

Un Logos Planetar este ca un presedinte sau un rege al planetei. Toate fiintele si toate lucrurile traiesc in aura lui. El nu ascensioneaza si nu-si paraseste noul corp fizic (Pamantul) pana nu ascensioneaza toate formele de viata. Dupa cum puteti vedea, este o slujba si o raspundere serioasa. Un Logos Planetar nu raspunde fata de vreun individ ci fata de toate formele de viata, simultan. Pregatirea pentru a deveni Logos Planetar este extrem de dura, dupa cum va puteti imagina.

Prima si cea mai uimitoare parte a pregatirii lui Sanat Kumara a constat in faptul ca a trebuit sa-si divida constiinta in noua sute de mii de bucati sau fragmente si fiecare fragment a trebuit sa se incarneze pe alta planeta din galaxie. Ideea acestui antrenament era sa aduca inapoi in unitate fiecare extensie a sufletului si sa castige experienta despre felul in care fiecare parte se poate potrivi usor cu celelalte parti, pentru a asigura un suport formei Divine largite.

Printr-o singura mare izbucnire de creativitate, acest lucru s-a intamplat si, dupa o lunga perioada de timp, in cele din urma, toti cei noua sute de mii s-au intors in unitate. Toate cele noua sute de mii de parti devenisera acum parteneri egali. Se ajunsese la un mare simtamant de iubire cosmica neconditionata. Sanat Kumara era acum gata pentru urmatorul pas al pregatirii sale pentru a deveni Logos Planetar.

Acest urmator pas a implicat crearea unui corp fizic si plecarea pe planeta Venus in forma fizica. Venus este o planeta foarte evoluata, de natura mai mult cvadridimensionala. Este o planeta capabila sa-si reuneasca frumusetea exterioara cu frumusetea interioara. Era cu mult mai evoluata decat orice alta planeta pe care mai fusese Sanat Kumara.

Pe aceasta planeta, Sanat Kumara a avut privilegiul sa-l cunoasca pe unul dintre cei mai mari experti in Logosuri Planetare din intreaga existenta. Numele lui este Adonis. Este o fiinta cosmica de proportii vaste, care a ales cu mult timp in urma sa infiinteze si sa organizeze aceasta mareata scoala si acest loc de pregatire. Adevaratul nume al planetei Venus este, de fapt, Eysmnje, care se pronunta ˝Ais-mon-ya˝. Venus, sau Eysmnje, face parte din chakra celui de-al treilea ochi al Creatorului in Manifestare.

Pe Venus au fost construite sapte temple si douasprezece terenuri de antrenament. Fiecare dintre acestea avea o anumita functie, pe care Sanat Kumara trebuia sa invete sa o stapanesca pentru a-si incheia pregatirea. Cand s-a infiintat aceasta unitate de pregatire, cu multi eoni in urma, planul era ca acolo sa se instruiasca sase miliarde de suflete. La inceput, au venit douasprezece mii de suflete, care au devenit primii profesori pentru acest program de instruire. A aparut o chemare cosmica pentru studenti in ˝ziarul˝ cosmic si milioane de suflete au raspuns. Eoni mai tarziu, inca mai vin suflete in urma acestei chemari cosmice initiale. O parte a teoriei lui Adonis era ca daca poti sa-ti duci viata la nivelul fizic, o vei putea duce oriunde in cosmos.

In grupa lui Sanat Kumara de pregatire a celor care doreau sa devina Logosuri Planetare erau doua mii de studenti. Adonis, fiind o fiinta cosmica atat de mare, putea sa le predea tuturor celor doua mii de studenti si simultan si individual. La acest nivel de evolutie cosmica, un Maestru poate sa-si divida constiinta in cate parti este nevoie si sa-si pastreze, totusi, intelegerea simultana a tuturor acestor parti.

O parte din pregatirea lui Sanat Kumara a fost sa invete cum sa-si creeze un sistem de constiinta iubitor si sustinator pentru o intreaga planeta, care avea sa devina personalitatea lui.

Intr-o anumita faza a pregatirii lui Sanat Kumara, s-a intamplat ceva foarte interesant. Nu a facut bine un anumit exercitiu si cand Adonis si colegii lui au incercat sa il corecteze, i-a sarit tandara si s-a suparat foarte tare. Eu cred ca Sanat Kumara a avut bunavointa de a ne impartasi aceasta informatie ca sa ne arate ca pana si un Maestru care a ascensionat, si-a adus inapoi in unitate noua sute de mii de parti si a trecut la niveluri cosmice de evolutie, tot mai poate sa aiba mici fragmente de ego negativ ramase in mintea subconstienta. El insusi credea ca depasise astfel de reactii.

O parte a pregatirii a fost sa invete sa inlature aceste ramasite. La fiecare etapa de evolutie i se spunea ca trebuie sa elimine vechile puncte de vedere, ceea ce-i permitea, apoi, sa aiba stari de constiinta si mai largi. Si noi trecem prin acelasi proces, la nivelul nostru.

 • Ne moare corpul fizic si apoi ne obisnuim cu planul astral.
 • Apoi trebuie sa murim pe plan astral si sa ne obisnuim cu corpul mental.
 • Apoi ne moare corpul mental si ne ridicam si evoluam la planul Buddhic.
 • Murim in planul Buddhic si ne ridicam la planul atmic.
 • Murim in planul atmic si ne ridicam la planul monadic.
 • Ne obisnuim cu fiecare nivel si intr-un anumit sens il consideram ca fiind casa noastra, dar pe urma trebuie sa-l parasim ca sa evoluam si sa ne ridicam nivelul de constiinta.
 • Acesta este un proces fara sfarsit, pe masura ce ne apropiem de Dumnezeu si de ceea ce Vywamus a numit nivelul Cocreator.

Sanat Kumara a devenit constient si de alte ramasite sau tipare care aveau legatura cu faptul ca nu-i placea sa-si antreneze ego-ul negativ, astfel ca o parte din pregatirea lui a fost sa elimine ultimele 3% sau 4% ale ego-ului sau negativ. I s-a spus ca o persoana poate sa ascensioneze si totusi sa mai aiba aceasta cantitate de negativitate.

Cu vremea, pregatirea inainta si cei din grupa lui Sanat Kumara au devenit capabili sa inteleaga 30% din lectiile necesare pentru a deveni Logosuri Planetare. Ca sa ajunga la asta, a fost nevoie de doua mii de ani pamantesti.

In urmatoarea parte a pregatirii sale, Sanat Kumara a fost desemnat sa lucreze cu Logosul Planetar venusian. O parte a acestei pregatiri era legata de o si mai mare abandonare a perspectivei individuale, astfel incat sa poata ajunge sa aiba o viziune a tuturor fiintelor si formelor de viata din punctul de vedere al fiecareia dintre acestea, simultan. Treaba Logosului Planetar este sa creeze pe planul fizic un cadru de dezvoltare pentru toate formele de viata, care sa le permita sa evolueze si sa creasca. Logosul Planetar ar putea fi asemuit in mod simbolic cu un munte si potecile de pe acel munte, pe care formele de viata le parcurg ca sa evolueze pana sus, in varf. De aceea, este esential sa se elimine orice rezistenta sau tipare care ar putea interfera cu ascensiunea vreuneia dintre formele de viata. Alti studenti eliminau alte intipariri, pe care Sanat Kumara le rezolvase, cum ar fi teama, tradarea si asa mai departe. Pregatirea unui Logos Planetar poate fi asemuita cu evolutia noastra ca personalitati, pe Pamant. Noi, ca extensii de suflet incarnate sau personalitati, traim in corpul fizic, emotional, mental si in cel spiritual. Avem sarcina sa unificam, sa integram si sa ne echilibram gandurile, sentimentele, instinctele, fortele vitale, intuitia si toate fortele vitale si toate celulele si organele din corpul nostru fizic. Incercam sa dezvoltam simultan toate aspectele fiintei noastre, intr-un mod echilibrat. Daca neglijam unul dintre aspecte, sfarsim prin a ne imbolnavi si a avea o suferinta de vreun fel sau altul. Trebuie sa avem grija ca toate celulele din corpul nostru sa evolueze in mod unitar. Nu putem favoriza una in detrimentul alteia. Acelasi lucru este valabil si pentru un Logos Planetar, numai ca la o scara mult mai larga. El sau ea trebuie sa dezvolte toate formele de viata (celulele) din corpul sau mult mai mare.

In cadrul unui fascinant exercitiu de pregatire realizat cu un fel de computer cosmic, Sanat Kumara s-a concentrat prea mult asupra unei anumite entitati de pe planeta si a obligat-o sa-si insuseasca punctul lui de vedere. Aceasta a anulat liberul arbitru al entitatii implicate si, daca situatia ar fi fost reala, acest lucru ar fi ucis entitatea respectiva si l-ar fi obligat pe Sanat Kumara sa-i preia karma. Acesta este delicatul echilibru pe care trebuie sa-l pastreze un Logos Planetar, sa indrume, dar sa lase totusi toate formele de viata care se dezvolta sa-si pastreze liberul arbitru, chiar daca asta inseamna ca-si vor provoca singure suferinta. A merge prea departe intr-o directie sau alta ar insemna sa se deregleze sistemul de indrumare al intregii planete.

Cand pregatirea lui Sanat Kumara a mai progresat, i s-a aratat ca planeta pe care trebuia sa o ia in grija lui era Planeta Pamant. Acum trebuie sa ne amintim ca Sanat Kumara a venit pe aceasta planeta sa-si inceapa lucrul cu peste optsprezece milioane si jumatate de ani in urma. El lucreaza la aceasta de multa vreme, deja. In stadiile initiale, inainte de a fi inceput pe deplin acest proces, el si-a conectat mai intai energia si forta vitala cu planeta. Aceasta s-a realizat, desigur, cu ajutorul profesorului sau. In principiu, el si-a plasat planeta in chakra inimii. Urmatoarea faza a pregatirii sale a fost sa exploreze fiecare nivel si fiecare parte a planetei, ca s-o pregateasca pentru etapa urmatoare. Numai acest proces a durat doua mii de ani.

Deoarece Sanat Kumara era un Logos Planetar nou si aceasta era prima lui insarcinare, i s-a spus ca trei frati Kumara aveau sa vina cu el de pe Venus ca sa-l ajute la crearea anumitor legaturi spirituale necesare cu planeta. Acesti trei asistenti erau foarte experimentati si aveau sa serveasca la formarea unei configuratii de triangulatie. Era conectat si profesorul lui Sanat Kumara, Adonis, precum si Logosul Solar, Logosul Galactic si Logosul Universal.

Profesorul lui Sanat Kumara i-a spus apoi sa-si ia o vacanta de cincizeci de ani inainte de a avea loc incarnarea deplina in planeta. Dupa cincizeci de ani s-a intors la centrul de pregatire si toate Logosurile Planetare absolvente au dat o petrecere pentru a sarbatori incheierea pregatirii si noile oportunitati care aveau sa inceapa pentru fiecare dintre ei in serviciu. Desi aveau sa plece cu totii in misiuni diferite, aveau sa ramana interconectati in retea, in cosmos. Sanat Kumara a avut cateva lectii finale cu profesorul lui, pentru a elimina orice ramasite sau tipare si a fost creata o legatura speciala intre Sanat Kumara si lumea angelica. Aceasta s-a facut pentru a permite ingerilor sa lucreze mai indeaproape cu Pamantul.

TRANSFERUL  FINAL  PE  PAMANT

In ziua transferului, Sanat Kumara a fost pus intr-un fel de aparat foarte puternic. S-a format o conexiune energetica puternica si Sanat Kumara a fost adus pe Pamant. Cei trei Kumara au ramas in formatia lor de triangulatie pentru a stabiliza procesul de transfer. A avut loc incarnarea completa in Pamant. Acest proces de conectare completa cu toate partile componente ale Pamantului a mai durat o mie de ani. Multe furtuni electrice au avut loc pe planeta in timpul perioadei de adaptare. Ele se petreceau din cauza reajustarii grilei sistemului energetic care se realiza atunci. In timpul acestei epoci pre-lemuriene au avut loc razboaiele electrice. Acestea au fost razboaiele dintre Cei Electrici si oamenii de pe Pamant, pentru controlul planetei. Ele au durat timp de aproximativ cinci sute de ani. Indrumarea lui Sanat Kumara a ajutat la incheierea acestui conflict.

Sanat Kumara a aterizat si si-a stabilit sediul, pentru el si grupul sau, in Shamballa, asezata langa Muntii Himalaya. La sosire, s-a intalnit cu guvernul spiritual existent si a primit un raport complet. Multi dintre acestia au plecat apoi pentru noi insarcinari iar altii au ramas sa-l ajute pe Sanat Kumara in misiunea lui.

Sanat Kumara a inceput, de asemenea, sa indrume mai indeaproape anumiti indivizi care existau pe Pamant si pe care-i considera apti sa devina membri ai guvernului spiritual. Planul sau era ca in cele din urma sa aiba cat mai multe suflete cu putinta in guvernul spiritual, dintre cei care deja faceau parte din lantul de suflete al Pamantului.

Dat fiind ca Sanat Kumara a avut grija de planeta in ultimii optsprezece milioane si jumatate de ani, e greu sa ne gandim la el ca la un Logos Planetar tanar. Este uluitor sa ne gandim ca, intr-o buna zi, fiecare dintre noi am putea urma un asemenea program de pregatire si sa ne luam o astfel de raspundere, daca am opta pentru asta.

 (despre Maestrii Ascendenti)

7 gânduri despre „Sanat Kumara – pregatirea unui Logos Planetar

 1. Mai fascinat definitiv si iremediabil….cu ac. lectie de cunoastere….mi-a umplut sufletul de lumina si bucurie… . Fie ca DUMNEZEU sa-ti umple fiinta cu iubire cit cuprinde…….MULTUMESC DIN TOATA INIMAAAAAAAAAAAAAAAAA .!!!!!!trandafir

  Apreciază

 2. Infinite multumiri si binecuvantari pentru acest material care a ajuns la mine la momentul potrivit, spun acest lucru intrucat eram in cautarea documentarii cu privire la Sanat Kumara !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.