Povestea Creatiei

Gratie unor suflete binecuvantate, va putem oferi in curand traducerea integrala a ”Manualului Ascensiunii” de Dr. David Joshua Stone (352 pag.), din care astazi voi publica un fragment, ”Povestea Creatiei”. Multumiri Cezarei Oprescu, Cristinei Filip, Iuliei Popoiu si nu in ultimul rand lui Carmen Oprea, pentru participarea la acest proiect minunat. Cu mult drag, voua, tuturor!

”Urmatoarea poveste a creatiei este  uimitoare, si de cele mai multe ori de necrezut. Vreau doar sa definesc acest capitol spunand ca nu am inventat nimic din toate acestea. Toate informatiile provin direct din canalele universale ale mintii lui Edgar Cayce, si alte surse precum Djwhal Khul, Ruth Montgomery, Fundatia Tibetana si alte tipuri de canale similare. Lucrul uimitor este acela ca toate aceste surse diferite spun pana la urma o poveste identica in principiu, asa ca stiu ca sunt foarte aproape de adevar, desi o parte din ea  poate fi oarecum surprinzatoare pentru unii dintre cititori.

«««««««

La inceput a fost aceasta unica sursa de lumina,  prezenta unica, numita Dumnezeu. Dumnezeu, in marea Sa bucurie si iubire, avea o dorinta de a crea, de a se exprima. Din aceasta maretie nediferentiata Dumnezeu a creat sori, luni, galaxii, universuri si Ii placea ce a creat. Desi ceva lipsea – compania . Dumnezeu vroia sa creeze fiinte constiente care puteau impartasi fericirea creatiei sale . Din infinitatea lui Dumnezeu au aparut trilioane de scantei de lumina facute dupa chipul si asemanarea  Lui .

Din aceasta exprimare vine si  Amilius , lumina , prima expresia a mintii Divine; prima manifiestare a spiritului . Toate sufletele au fost create la inceput si toate sufletele au fost androgine . Lucrul unic despre creatia noastra a fost aspectul liberului arbitru .

In momentul cand am fost creati, ne-am luat zborul in univers , creand asa ca Dumnezeu, cu mintea noastra,  extinzand Imparatia lui Dumnezeu . Noi am fost perfecti , si asta a fost starea Edenica . In calatoriile noastre de-a lungul infinitatii lui Dumnezeu , am descoperit universul fizic sau material si am fost intrigati ,caci pentru inceput noi n-am avut corpuri fizice , ci doar corpuri spirituale .

Atunci am inceput a proiecta o parte din noi  pe , sa spunem Pamant , ca  sa exploram frumusetea materiei . De fapt  nu era nimic gresit in asta, pentru ca intregul infinit al universului era un loc de joaca a sortii.  Am inceput sa proiectem o parte din noi  intr-un copac pentru a vedea cum este asta. Apoi ne-am proiectat intr-o stanca pentru a vedea cum este si acest lucru, apoi intr-un animal pentru a experimenta cum este sa mananci iarba si interactiona cu alte animale .

In fiecare caz am facut asta si apoi am plecat si ne-am proiectat inapoi in planurile spirituale . De asemenea, cu puterea incredibila a mintii am fi creat forme – gand de animale, prin puterea imaginatiei noastre. Aceste forme – gand  incepeau sa se condenseze si am fi trait in aceste creaturi care erau forme-gand, intocmai asa cum locuiam intr-un animal care fusese deja creat.

A fost totul bine pana in acel moment al creatiei la care Biblia se refera ca fiind caderea omului. In acest moment am uitat cine suntem, datorita identificarii cu universul material . Am fost prinsi in densitatea materiei si am crezut ca suntem animale sau creaturile pe care le-am creat cu formele – gand.

Cazand in iluzia ca am fost materiali in loc de spirituali in identitate , a initiat spirala descendenta a creatiei . In acest moment a inceput sa existe „ego-ul” . Ego-ul  fiind un sistem de gandire si filozofie bazat pe credinta iluzorie in separatie , frica , egoism si moarte .

Fenomenul sufletelor de a deveni si mai prinse in iluzia materiei a continuat la un nivel alert. Amilius ( o reincarnare a lui Iisus ) si alte fiinte evoluate spiritual care nu cazusera , au stiut ca ceva trebuie facut pentru a-si ajuta fratii si surorile, caci omul continua crearea unei conglomeratii de monstruozitati pentru a-si satisface dorinta de nestapanit .

El a creat ciclopi, centauri, unicorni, corpuri de animale cu capete de om , fiinte cu copite , ghiare , pene , aripi si cozi . Omul a devenit prins in corpurile grotesti care nu erau potrivite pentru fii si fiicele lui Dumnezeu. Omul a creat chiar si prima femeie a carui nume era Lilith , inaintasa Evei. Aceasta proiectie a fost creata pentru a satisface din nou egoista dorinta carnala .

Planul pe care Dumnezeu si fortele Divine l-au creat pentru a rectifica situatia a fost crearea celor 5 rase fizice pe cele 5 continente ale planetei. Fiecare rasa avea o culoare diferita a pielii. Nici o culoare a pielii nu era mai buna decat o alta, ci diferenta se facea in functie de conditiile de clima. Un anumit tip de piele era bun pentru un anumit tip de clima .

Planul a fost ca toate acele suflete care fusesera prinse in materie sa se reincarneze in aceste corpuri mai potrivite pentru ele, care erau mult mai bune pentru o fiica sau un fiu al lui Dumnezeu. Asa ca omul nu se trage din maimute asa cum evolutionistii sugereaza .

Dupa crearea celor 5 rase au fost 133 de milioane de suflete pe pamant. Rasa rosie traia in Atlantida si America. Rasa maro traia in Anzi si Lemuria . Rasa galbena in Desertul Gobi si Asia de Est si rasa neagra locuia in Sudan si in Vestul Africii. Rasa alba locuia in Iran de-a lungul Marii Negre si Muntilor Carpati ai Europei Centrale.

Planul de baza pe care Dumnezeu l-a creat a fost reincarnarea,  sufletele se vor intrupa in aceste corpuri umane, nu in corpuri de animale pentru a se redestepta catre identitatea lor adevarata ca fiinte ale lui Dumnezeu si pentru a invata sa demonstreze asta pe pamant si astfel sa inceapa ascensiunea catre Creator .

Acest act al creatiei a aparut acum 10 milioane si jumatate de ani. Influentele animale create de cadere si de  proiectiile initiale de forme – gand nu au disparut complet de pe pamant decat in jurul anului 9000 inainte de Hristos. Ramasitele acestor creaturi patetice au fost mai tarziu ilustrate in mitologie si in arta Asiriana si Egipteana .

Un alt factor adaugat la aceste creaturi grotesti a fost faptul ca din cele mai vechi timpuri fiintele umane erau capabile sa procreeze cu animalele si cu aceste fiinte grotesti. Dupa ce sufletele umane au fost separate in femei si barbati, Dumnezeu a impus legile divine facand imposibil pentru fiintele umane crearea de progenituri cu alte specii .

Un alt lucru interesat a fost ca omul era capabil sa traiasca pana la 1000 de ani in acelasi trup, pana cand o alta lege divina a fost implementata sa schimbe acest lucru datorita nevoii sufletelor de a fi capabile sa reflecteze mai mult in planul interior in legatura cu scopul si motivul reincarnarii .

Amilius ( prima reincarnare a lui Iisus Hristos ), el insusi a coborat in materie si  a devenit primul Adam in momentul creatiei celor 5 rase initiale. Adam a fost primul din rasa perfectionata . Primul dintre fii lui Dumnezeu in opozitie cu ceea ce  Biblia numeste ca fiind fiica omului .  Adam a fost un individ , dar de asemenea un simbol al celor 5 rase , la fel ca Eva.

Cele Sapte Rase De Baza

Graficul de pe pagina urmatoare arata cele sapte rase de baza care alcatuiesc ceea ce in termeni ezoterici se numeste ciclul vietii.  Aceste sapte rase de baza in prima coloana a graficului reprezinta o perioada de timp de acum 18.5 milioane de ani pana in prezent .

Sanat Kumara, logosul  nostru  Planetar, s-a intrupat atunci pe aceasta planeta. Noi traim acum in rasa de baza Aryan. Acest terment a fost complet distrus de Hitler si Nazisti, asa ca ca va rog nu va ganditi la asta in acesti termeni. Rasa ariana a existat  de peste  un milion de ani si va mai exista pentru ceva timp .

Rasa de baza meruviana doar ce incepe sa intre in joc, asa ca actualmente are loc un fel de suprapunere a acestor rase de baza . Numele celei de-a 7 rase de baza este rasa  paradisiaca .

As dori de asemenea sa adaug ca Djwhaul Khul mi-a spus ca primele 2 rase de baza , Polarian si Hyperborean sunt des intalnite ca rasa de baza Pre-Lemuriane asa cum le-a numit si Fundatia Tibetana. Acest lucru se intampla datorita faptului ca cele 2 rase nu sunt complet fizice, in modul in care intelegem noi fizicul .

Continentele pe care aceste rase au inceput si s-au dezvoltat sunt intalnite in cea de-a doua coloana . Cea de-a treia coloana prezinta tipul specific de acordaj psihospiritual pe care fiecare rasa o are . Cea de-a patra coloana prezinta chakra la care fiecare rasa a lucrat sa o  dezvolte . Cea de-a cincea coloana prezinta tipul de yoga pe care fiecare rasa l-a practicat .

Tara , continentul  celei de-a saptea rasa de baza este continentul care va aparea din ocean in viitorul indepartat .

Polarianul , sau prima rasa de baza avea corpuri uriase, filamentoase si erau mai mult eterici decat fizici . Ei erau total lipsiti de sex . Se inmulteau printr-un proces la care oamenii de stiinta se refera ca fiind o diviziune sau inmugurire . Din acest motiv ei erau practic nemuritori . Ei erau numiti „Rasa Arhetipala” . Trupurile lor erau in principiu de natura gazoasa.

Hyperboreenii sau cea de-a doua rasa erau asemanatori cu primii , desi ei incet , dar sigur au inceput procesul de materializare, Djwhaul Khul si Fundatia Tibetana au numit des aceaste doua rase „Prelemuriene” deoarece  nu erau complet materializate ca Lemurienii sau cea de-a treia rasa . Fiintele umane , asa cum le stim noi , au inceput cu aceasta cea de-a treia rasa .

Cand viata umana a inceput sa se manifeste pe pamant , pentru primele doua rase singurul continent era Polul nord . Restul pamantului era acoperit cu apa . Acest continet polar arata ca o boneta pe crestetul pamantului . Acesta este singurul continent care nu se va scufunda niciodata sub apa in toata manvantara sau ciclul vietii celor 7 rase de baza . Un alt lucru interesant era faptul ca Lemuria era numita „ pamantul lui Shalmali” pe vremea cand exista .

Este de asemenea important sa intelegem ca cele 7 rase de baza au avut toate alte 7 subrase . Acesta face in total 49 de subrase in manvantara. Un exemplu al acestui lucru ar putea fi in prezent rasa ariana – Hindusii au aparut acum 62000 de ani, arabii  acum 42000 de ani  persanii acum 32000 de ani , celtii acum 22000 de ani , germanicii acum 22000 de ani . Cele de-a sasea si de-a saptea subrasa a arienilor evolueaza acum in America si intr-un continent care va aparea din Oceanul Pacific . Pentru a face planul lui Dumnezeu si mai complex , fiecare subrasa are 7 familii de rase , despre care nu voi intra in detalii .

Istoria Pre-Lemuriana

Existau 2 mari avatari care au aparut in timpurile de inceput ale Pre-Lemurianilor. Primul avatar a concentrat pe pamant o energie de acordaj spiritual . El a venit ca un om de stiinta , printr-o civilizatie evoluata . Mesajul lui era sa imbine stiinta cu intelegerea spirituala. Umanitatea n-a cceptat mesajul lui la vremea aceea . Nu erau pregatiti pentru asta . Asa ca acest mare invatator a plecat . El s-a intors mai tarziu, intr-o stare de cocreator  .

Un alt avatar maret a fost trimis pe pamant ceva mai tarziu in perioada  prelemuriana . Era un om foarte inalt si purta o roba argintie . El a fost primul mare invatator care a avut o influenta cu adevarat puternica pe pamant . Numele lui era „Lo Chi” . Lo Chi a ancorat curajul , intelepciunea si inteligenta in stadiul lor incipient . El a preluat o civilizatie sfasiata de razboaie  si a inceput sa construiasca o comunitate spirituala si temple pe tot pamantul . La sfarsitul domniei Sale a avut loc o ascensiune in masa.

Urmatorul mare profesor care a venit a schimbat abordarea si a pus accentul pe calitatile emotionale si  pe ocupatii, mai degraba decat pe partea stiintifica asa cum a facut primul mare Avatar. O parte din marea arta a fost creata , desi partea stiintifica a societatii a inceput sa se stinga . Cu alta cuvinte ,a avut loc o  pendulare, de la o societate mai masculina la una mai feminina . Pasi mari au fost facuti in arta, muzica si dans, dar creativitatea mentala nu exista datorita acestei miscari de pendul . Acesta a inceput sa se schimbe, de-a lungul unei mari  perioade  de timp si societatea a devenit mai echilibrata . O alta ascensiune in masa a avut loc .

Vywamus a numit aceste doua ascensiuni in masa, perioade de recolta spirituala . El spune ca ne apropiem din nou de o perioada de recolta spirituala in acest secol . Acest lucru are de-a face cu Logosul Planetar. Sanat Kumara in evolutia Sa cosmica a atins un alt punct al evolutiei spirituale . De fiecare data cand atinge un astfel de punct este timpul pentru „recolta sufletelor sau ascensiunea in masa” .

In momentul de fata noi incheiem un ciclu de 6000 , 12000 si 36000 de ani . Cand doua sau mai multe cicluri se termina deodata este o perioada extrem de  importanta . Noi suntem in acea perioada acum . Aceasta fereastra de recoltare este de aproximativ 100 de ani . Sfarsitul acestui ciclu de 100 de ani a fost intre 1995 si 2000 . Cu cat ne aflam mai aproape de sfarsitul acestui ciclu de 100 de ani , cu atat mai mare este recoltarea . A fi reincarnat in aceasta perioada a timpului este o mare oportunitate .” va urma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.