Ajutor pentru suflet

”Bucuria ne ridica. Bucuria ne deschide. Este un sentiment elevat. Bucuria ne face sa mergem mai departe, ne da aripi. Bucuria se misca si-i prinde si pe altii. Cantam cu bucurie. Bucuria ne face sa vrem sa ne miscam. Ii luam pe altii de maini si incepem sa dansam cu ei, sa dansam intr-o maniera plina de bucurie.

Bucuria e prietenoasa cu altii. Ne bucuram mult de ceva sau de ceilalti. Bucuria sclipeste si ne face sa stralucim. Straluceste din ochii nostri pe fetele noastre. Toata bucuria este o bucurie a trairii. Se naste dintr-o viata plina si o fericire completa. Astfel ne ia cu ea pe toti. Pe langa aceasta bucurie orientata spre exterior, experimentam de asemenea bucuria calma. De exemplu, cand ne bucuram de altii, ne bucuram de ei asa cum sunt. Astfel parintii se bucura de copiii lor. Astfel ne bucuram de succes, cand am reusit sa facem ceva foarte bine.

Bucuria este incununarea intelepciunii.. Radiaza pe o fata blanda si merge mana in mana cu iubirea. Este partenera iubirii care este in acord cu a permite, partenera iubirii care lasa viata sa fie si tot ceea ce creste isi urmeaza cursul. E in armonie cu acesta. A lasat in urma mari sperante si ambitii, pentru ca este completa.  Aceasta iubire este bogata.

Unde viata are succes, iubirea are succes. Mai intai de toate iubirea dintre parinti, ca barbat si femeie. Aceasta iubire a fost inceputul vietii noastre. Poate fi ceva mai maret decat aceasta iubire? Luand in considerare ce iese din asta, poate aduce lumii ceva mai minunat decat un copil? Se vede in aceasta relatie aceeasi putere creatoare, prin care un spirit etern a creat lumea spunand: “Sa fie viata”. Cand am fost conceputi si am inceput sa crestem prin iubirea lor, nu au spus parintii nostri impreuna cu Dumnezeu “Sa fie viata”, cu iubirea lor? Nu a fost la fel de puternic ca atunci cand Dumnezeu a spus:” Sa fac omul dupa chipul si asemanarea mea”?

Dupa ce imagine a creat Dumnezeu primul om? In biblie spune:” I-a creat ca sot si sotie”. De ce i-a creat ca sot si sotie? Fiind sot si sotie, ei il vad pe Dumnezeu iubitor la munca in ei insisi, continuandu-I creatia in concordanta cu imaginea Sa, prin iubirea lor ei creeaza soti si sotii noi, ca baieti si fete, pentru ca si ei mai tarziu sa creeze viata ca sot si sotie dupa chipul lui Dumnezeu.

Ce a spus Dumnezeu cand l-a creat pe barbat ca si capodopera a creatiei Sale? El a spus: ”Este foarte bine”. Intrebarea este: Onoram maretia iubirii parintilor nostri ca varf al creatiei si ca si scop al creatiei? Stam in fata lor asa cum stam in fata lui Dumnezeu? Cu aceeasi devotiune? Ne onoram si iubim parintii cu aceeasi devotiune ca pe Dumnezeu?

Unde in alta parte se reveleaza iubirea si maretia lui Dumnezeu mai puternic decat in iubirea parintilor nostri, prin intermediul careia ei au devenit parintii nostri?

Unde incepe iubirea noastra atunci? Acolo unde a inceput viata noastra: cu iubirea parintilor nostri, unul pentru altul si pentru noi si cu iubirea noastra pentru ei ca si parinti, ca raspunsul nostru la iubirea lor.

Am raspuns oare noi cu adevarat maretiei iubirii parintilor nostri, din adancul sufletului nostru? Am constientizat cu adevarat ce consecinte are asta pentru noi si pentru ei, in toata complexitatea situatiei, pentru tot restul vietii noastre? Si daca da, cum altfel ii putem iubi si cum putem trai?

Trebuie sa luam in considerare ca femeile duc o viata mai grea decat barbatii, datorita destinului lor si a rolului pe care il joaca in viata. Astfel unele fiice evita sa fie femei. Ele prefera sa intre in sfera tatalui lor, mai degraba decat sa ramana in sfera mamei lor. Dar singura sansa pe care o are o fata sa devina femeie este sa se miste in sfera mamei ei. Si asta se intampla cand isi respecta si onoreaza mama. Atunci cand cateva generatii sunt incluse intr-o constelatie, o femeie castiga putere prin puterea femeilor din spatele ei – de la mama ei, de la bunice, strabunice si asa mai departe. O femeie este de asemenea mult mai atractiva pentru sotul ei cand el simte aceasta putere feminina in ea. Putem vedea asta foarte clar.

Acelasi lucru este valabil si in cazul barbatilor. Deseori barbatii nu sunt respectati atunci cand se comporta ca si cum ar fi superiori celorlalti, cand se uita in jos la ei. Un barbat poate castiga putere masculina prin a sti ca il are pe tatal sau in spate si in spatele tatalui pe bunici si strabunici.  Atunci el poate renunta la atitudinea sa superioara fata de tatal sau si de altii.” Bert Hellinger

1. Stirile se invechesc repede.

 2. Ceea ce a fost furat se reintoarce.

 3. Lucrurile pierdute ne fac mai usori.

 4. Precis nu este putin.

 5. Avertizarile sunt deseori in zadar.

 6. Recunostinta ne imbogateste.

 7. Orice lucru in plus este deseori prea mult.

 8. Graba ne orbeste adeseori.

 9. Ce descreste intr-un loc creste in alta parte.

 10. Salvati sosim pe partea cealalta.

 11. Graba oboseste.

 12. Cand un izvor seaca, ploaia il face sa curga iar.

 13. Perturbati suntem distrasi.

 14. Intorcandu-ne apucam cealalta parte.

 15. Ce este intrerupt poate merge mai departe.

 16. Noaptea asteapta ziua.

 17. Marile decizii sunt luate singur.

 18. Recunostinta nu cunoaste limite.

 19 Distantele sunt depasite.

 20. Pacatele tineretii pot fi iertate.

 21. Intelepciunea varste e blajina.

 22. Calul calareste calaretul.

 23. Bunavointa doreste.

 24. Adaugarea intarzie.

 25. Ce incercam sa ascundem are efect.

 27. Ce e bun evita lumina.

 28. Ce parea a fi in zadar, de multe ori se dovedeste altfel.

 29. Intrebarea „pentru ce a fost asta” poate fi pusa mai tarziu.

 30. Lucrurile marete se supun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.