Sfaturi pentru mamele initiate

Initial tanara mama pune pe primul loc viata spirituală: se roagă, meditează, face exercitii pentru a se apropia cît mai mult posibil de înaltul ideal la care aspiră. Dar iată,  se mărită si are un copil. Ea va pune viata conjugală, viata familială, viata copilului pe primul loc si va abandona tot restul?  Toată lumea, bineînieles, va aproba această tanară femeie, va găsi normal ca pentru copilul său ea să-si sacrifice viata spirituală; ea este mama, iar el este copilul ei. Toate mamele si toti tatii îi vor da dreptate: în ochii unei mame nimic nu poate fi mai important decît copilul sau, pentru el ea trebuie să încalce toate legile divine, iar dacă acest copil se îmbolnăveste sau moare, ea va merge să se certe cu Dumnezeu, ea il va acuza de injustitie si de cruzime. Astfel se întelege iubirea si toată lumea este încantată de această. iubire.

Dar NU! Pentru ca o femeie să fie atasată de copilul său pînă la punctul de a-l uita pe Dumnezeu, în realitate înseamnă că nu se iubeste decît pe sine insăsi, ea nu se gîndeste decît la ea insăsi si nu la copilul ei. Ei da, este clar: îndepărtîndu-se de Cer pentru a se consacra copilului său, ea il smulge vietii divine care este adevărata viată, ea il smulge acestei imensităti de lumină si de pace de care copilul nu va beneficia. În iubirea sa stupidă ea l-a făcut să părăsească singurul loc unde el ar fi fost fericit si în sigurantă, unde ar fi devenit nemuritor. Crezînd că il salvează, ea îl duce spre Infern din moment ce ea îl tine în afara frumusetii si armoniei. Deci, vedeti voi, exista o neîntelegere mîlenară care trenează în societate. Mama care îsi iubeste copilul nu trebuie să-l facă să iasă din Cer unde toate creaturile trebuie să înflorească. Dacă ea îl uită pe Dumnezeu pentru a nu se gîndi decît la copilul său, gîndirea sa nu mai contine aceste elemente imponderabile venite din regiunile luminoase, venite de la Divinitatea insasi si deci îl hrăneste cu o hrană moartă.

O mamă care nu păstrează obiceiul de a merge lînga Dumnezeu, nu poate să radieze în apropierea copilului său particulele vii si luminoase care ar face din el o fiinta exceptională. Ea va fi săraca, ea nu va putea să-i dea nimic. Iubirea ei obisnuită va crea un copil obisnuit. El va fi poate sănătos, bine îmbrăcat, dar el va rămîne mediocru, pentru că a fost educat departe de prezenta lui Dumnezeu. Pe cînd mama instruită în Stiinta Initiatică va merge spre Dumnezeu si îi va spune: „Doamne, vin lînga Tine, astfel ca Tu să-mi dai pentru copilul meu lumina, iubirea, sănătatea, frumusetea Cerului.” Iar cînd ea va reveni, îl va impregna cu elemente pe care mamele obisnuite nu le-au cunoscut niciodată, nici simtit. Ele spun că ele nu au timp. Ba da, dar iubirea lor egoistă nu le permite să aibă o asemenea filozofie, de aceea lumea continuă să fie populată de fiinte mediocre.

Mama nu trebuie niciodată să se ocupe de copilul său înainte de a fi mers lînga Dumnezeu, pentru a lua viata si a i-o da. De ce îsi imaginează ea că dacă ea îl părăseste cîteva minute, copilul său va muri? Nu, chiar dacă, copilul este în pericol de moarte, pe timpul cît mama sa este lînga Dumnezeu, cînd va reveni ea îl va salva. Dar dacă ea neglijează să meargă spre Dumnezeu pentru a rămîne lîngă copil, în ziua în care i se va întîmpla ceva copilului ea nu va putea face nimic pentru el. Atît timp cît tatii si mamele sunt atasati familiei lor pînă la punctul de a nu indrăzni să o părăsească din cînd în cînd pentru a se instrui, ei nu vor putea să o transforme, nici să o facă într-adevăr fericită. Nu puteti transforma membrii familiei voastre atît timp cît rămîneti prea aproape de ei. Nu este vorba de a-i părăsi fizic, ci de a-i părăsi în conceptiile lor, adică a abandona un mod eronat de a-i iubi si de a-i întelege. Veti spune: „Dar este o cruciadă impotriva copiilor nostri!”

A fost odata un fiu care cerea banii mamei sale pentru a face nebunii si care o ameninta că se va sinucide dacă ea nu-i va da. Atunci mama lui i-a spus: „Du-te, copilul meu, du-te si sinucide-te, nu avem nevoie pe Pămînt de oameni ca tine. Doream ca tu sa fii o fiintă nobilă, mare, iar tu te porti ca un criminal, du-te si sinucide-te, este mai bine.Voi multumi Cerului cand tu vei disparea”. Ei bine, din cauza acestei îndrăzneli, pentru prima data fiul s-a cumintit si a devenit o fiintă minunată. Ani mai tîrziu, el spunea: „Mama mea este cea care m-a salvat”. Dar dacă mama si-ar fi smuls părul din cap spunînd: „Oh, sărmanul meu fiu, nu face aceasta, iată banii”, ea ar fi făcut din el un călău. Si asta fac majoritatea părintilor, din cauza bunătătii lor oarbe, a slăbiciunii lor, a moleselii lor, ei fac din copiii lor călăi. Iar după aceea ei spun: „Da, dar noi îi iubim.” Ei se justifică pentru lipsa lor de pedagogie si de psihologie prin această frază: „noi îi iubim”. Iată
cum se întelege iubirea! În loc de a spune: „Cît de slabi si de stupizi suntem noi!”, ei spun: „noi îi iubim”. Eu sunt singurul care nu-i cred.

Abraham îl iubea pe Isaac, dar a acceptat să-l sacrifice pentru a-i arata lui Dumnezeu ca pe El îl iubea mai mult decît pe fiul său. Problema de a sti dacă pe Dumnezeu sau pe copilul vostru îl iubiti mai mult se pune totdeauna, dar tatii, mamele niciodată nu bănuiesc că si aici este o problema de pus. Dumnezeu a vrut să-l încerce pe Abraham si El i-a cerut să-si sacrifice fiul. Veti spune:”Cum? Dumnezeu nu era destul de clarvăzător pentru a cunoaste iubirea lui Abraham, El avea nevoie s-o verifice?” Nu, Dumnezeu stia încă dinainte ce va face Abraham, El vedea inima sa, gîndurile sale, dar Abraham era cel care nu stia ceea ce era mai puternic în el si trebuia ca el să o afle. De aceea Dumnezeu i-a dat aceasta încercare. Aceasta încercare nu era destinata pentru a-l lamuri pe Domnul, ci pe Abraham însusi. De altfel toate încercarile pe care Dumnezeu ni le trimite ne servesc să ne cunoastem. Pentru ca noi suntem cei care nu stim pînă la ce punct putem fi rezistenti, inteligenti, puternici, buni, generosi sau slabi, stupizi, va faceti iluzii, vă spuneti: „Am învins aceasta, am învins aceea, nu-l iubesc decît pe Domnul”, dar în fata celei mai mici încercări capitulati si nu întelegeti cum s-a întîmplat aceasta. Si iată ca Abraham iubea pe Domnul mai presus de toate, el stia că din moment ce Domnul i-a dat acest fiu, Domnul putea să i-l ia.

Atunci de ce mamele nu gîndesc astfel? Ele vor să-si salveze copilul abandonandu-l pe Domnul; ele gîndesc că este suficientă protectia lor pentru ca el sa fie la adăpost. Dar ce protectie îi pot ele oferi cînd ele însele nu sunt protejate, din moment ce ele întorc spatele marelui Protector? Ce orgoliu, ce vanitate! Abraham care era într-adevăr un initiat, nu s-a revoltat împotriva ordinului Domnului, ci s-a pregătit să-si sacrifice fiul. Si cum Dumnezeu nu este un monstru sanguinar, în ultimul minut, El l-a înlocuit pe Isaac cu un berbec. Din moment ce Abraham stia acum pînă unde putea să meargă iubirea sa pentru Domnul, de ce sacrificiu era el capabil, aceasta era suficient. O mamă care nu este pregatită să acepte acelasi sacrificiu ca Abraham, în primul rînd nu este o mamă inteligentă, iar în al doilea rînd este prea orgolioasă. Cum îndrăzneste ea să-si imagineze că stie mai bine decît Domnul, dacă, copilul ei trebuie să traiască sau să moara? Cu o conceptie atît de ordinară despre iubire, ea nu poate să-si ajute într-adevăr copilul pentru că în loc de a-si aduce copilul spre lumină, din contra, ea îl îndepartează. În gîndirea ei, iubirea pentru ea insăsi este pe primul loc, iubirea de sine este totul. Nu, iar într-o zi ea va trebui să platească această eroare într-un mod sau altul: pentru ca ea nu si-a  îndeplinit datoria.

Datoria sa era de a fi în Cer si de a-si aduce copilul împreuna cu ea. Nu trebuie niciodata să abandonati Cerul, pentru nimic altceva, nici pentru un copil, nici pentru o sotie, nici pentru un sot, deoarece doar rămînînd în Cer, simbolic vorbind, le puteti face bine. Dacă voi părăsiti lumina pentru a face plăcere nu stiu cui, nu veti avea nici cerul, nici pămîntul, adică nu-l veti avea nici pe Dumnezeu, nici pe acesti oameni pentru care ati făcut atît de mari sacrificii si voi rămîneti singuri. Trebuie să căutati Cerul si veti avea si Pămîntul deoarece pămîntul urmează întotdeauna Cerului, el vine să i se supună si să-l servească.

Dacă întotdeauna sentimentalismul, atasamentul orb sunt cele care predomină, nu numai că nu-i veti ajuta pe ceilalti, dar veti suferi. Pentru a evita aceste suferinte, va trebui să puneti inteligenta, întelepciunea si pe Dumnezeu pe primul loc si din acest moment tot ceea ce iubiti vă va apartine. Toti copiii pe care voi îi iubiti în mod divin sunt ai vostri si ei sunt în orice caz mai mult ai vostri decît ai mamelor lor dacă ele îi iubesc în mod stupid. Veti spune: „dar nu este posibil! Legăturile de sînge sunt aici.” Dar aceste legături nu sunt cele mai puternice, credeti-mă, există legături si legături. Doar pe cei pe care îi stiti să-i iubiti, fie ca sunt copii, bărbati sau femei, va apartin.

În aparenta, legăturile cărnii sunt cele mai puternice, dar în realitate se întîmplă deseori ca membrii aceleiasi familii să nu aibă nici o afinitate unii cu ceilalti, deoarece ei apartin la diferite familii spirituale. Voi puteti, de exemplu, să apartineti fizic unei familii de tărani si spiritual unei familii de regi. Si din contra, voi puteti fi fizic copilul unei familii regale, pe cînd în realitate apartineti unei familii de mizerabili si cersetori.

Cum va actiona în caz de nevoie cel care îsi iubeste într-adevăr familia? El va avea curajul să o abandoneze un timp pentru a merge în străinatate să cîstige bani. Pe cînd un altul, care nu are aceeasi iubire, nu va avea curajul să plece. Deci vedeti, în aparenta, primul si-a abandonat familia, dar pentru a o ajuta: el a mers în străinatate să cîstige bani si cînd el revine toti vor fi fericiti. Pe cînd cel care nu a vrut să-si părăsească familia, o lasă în sărăcie cu el împreună. Acum să traducem: adevăratul tată, adevarata mamă, îsi va abandona copilul, îsi va abandona familia si prin meditatie, prin rugăciune, va merge „în străinatate”, adică în lumea divină unde va strînge bogătii, iar cînd va reveni, toti vor fi în opulenta; pe cînd cel care nu întelege, va rămîne lîngă familia sa, dar ce i-ar putea el aduce? Nu mare lucru, cateva lucruri, cateva resturi mucegaite care au ramas prin dulapuri.

Adevaratul tata, adevarata mama, merg „în strainatate”. Cît timp? Aceasta depinde: poate o 1/2 ora, o ora… poate o zi sau trei luni, iar cînd revine, ei îsi revarsa toate bogatiile. Deci, vedeti voi, eu am argumente formidabile pe care nici toata logica voastra nu le poate zdruncina. Si dacă ele nu sunt de acord, fie ca mamele sa vina sa discute cu mine! Le voi
spune: „voi pretindeti ca va iubiti copilul, dar analizati dacă îl iubiti. Dacă îl iubiti, veti merge acolo, în strainatate”, cel putin zece minute, o 1/2 de ora, iar în acest moment, da, copilul  vostru va fi în abundenta”.

Mama face totul pentru copilul său; ea îl iubeste si zi si noapte se ocupă de el. Dar de ce acest copil rămîne un copil obisnuit, cînd încă el nu devine un vagabond sau un criminal? Pentru că mama nu a învătăt că ea putea să-si proiecteze iubirea spre regiunile sublime, spre a lua alte elemente de care copilul va avea nevoie mai tîrziu si să le infuzeze: particule care vor lucra asupra lui pentru ca el sa devină o fiintă exceptională. Cum poate o mama să creadă, cu îngustimea mintii sale, cu ignoranta sa, cu preocupările sale prozaice, că ea va putea obtine elementele indispensabile pentru ca mai tîrziu copilul său să facă minunatii, să contribuie la binele societătii si a întregii umanitati?

Atît timp cît mama nu caută să atingă regiunile cele mai elevate pentru a atrage particule de lumină, de puritate, de eternitate, orice ar face ea, ceea ce va da copilului sau va fi întotdeauna obisnuit. Nu cantitatea elementelor este cea care contează, ci calitatea lor, iar această calitate trebuie ca ea s-o caute si s-o adauge. Este la fel ca în matematici : nici o cantitate de figuri din a doua dimensiune nu poate sa dea o figura din a treia dimensiune. Nici o cantitate de corpuri din a treia dimensiune nu poate sa fabrice un corp din a patra dimensiune. Adica, nici o cantitate de oameni obisnuiti nu va da un geniu, nici o cantitate de genii nu va da o divinitate. Pentru a putea să pregătiti o fiintă divina, trebuie să adăugati alte elemente care nu se găsesc decît în lumea spirituală, în lumea divină. Trebuie să întelegeti aceasta.

Trebuie deci ca mamele să invete să lucreze asupra copiilor lor, ca din cînd în cînd, cîteva minute, de mai multe ori pe zi, prin gîndurile lor, prin rugăciunile lor, ele să se prezinte în fata lui Dumnezeu spunandu-i: „Doamne, vreau ca acest copil pe care Tu mi l-ai dat să fie servitorul tău, dar pentru aceasta am nevoie de alte elemente care nu se găsesc decît lîngă Tine. Acorda-mi-le, Te rog, altfel acest copil nu va da nimic bun si nu va fi avantajos nici pentru el, nici pentru Tine, nici pentru mine”. Dumnezeu se va scărpina în cap si va chema unii dîntre servitorii săi cărora le va ordona să se ocupe de mamă. Sunteti mirati de modul meu de a prezenta lucrurile? Dar important, este ca voi să întelegeti si să avansati; prea putin contează că acesta este prezentat într-un mod catolic, literar, filozofic academic sau nu.

Ele se gîndesc întotdeauna că ingrijirile lor si sacrificiile lor sunt suficiente. În realitate, nimic nu este niciodată suficient; trebuie totdeauna să adăugati particule, forte, puteri celeste. Un copil, care este în fiecare zi hrănit si impregnat cu aceste elemente, va mira mai tîrziu lumea întreaga. Veti spune că nu este atît de usor să mergi să te prezinti în fata lui Dumnezeu. Dar este un mod de exprimare! Deja, legîndu-se prin gîndire la regiunile celeste, mama atrage elemente de natura mai subtila si le proiecteaza asupra copilului său. S-au văzut cazuri cînd iubirea unei mame reusea să smulga un copil din ghearele mortii. Da, aceasta iubire este de o asemenea putere încît ea putea să producă transformări în copil. Gratie acestui puternic curent de iubire, multe elemente nocive erau astfel îndepărtate si copilul era salvat. Dar, evident, sunt cazuri exceptionale si fără a astepta circumstante atît de dramatice, în viata curentă mamele au numeroase ocazii de a-si manifesta iubirea fată de copiii lor. Dimineata la răsăritul soarelui, de exemplu. Asezati-va linistita undeva si adresati-va lui: „Tu, comoara mea, iubirea mea, splendoarea mea…” si vorbindu-i astfel voi îl spalati în lumina. Ca Soarele, îl penetrati cu iubirea voastra, voi invitati toti îngerii si arhanghelii prin puterea iubirii voastre. Voi spuneti: „Doamne, vreau ca acest copil să fie servitorul Tău, ca el sa fie cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai radiant, cel mai luminos, cel mai sănătos” si sa vi-l imaginati în aceasta splendoare. Femeia posedă o mare putere de imaginatie, gratie căreia ea modelează copilul său si cum toate sentimentele si dorintele sale se inregistrează în corpurile eteric, astral si mental al copilului, actionînd astfel, nu numai că mama ajuta enorm copilul în evolutia sa, dar între ea si el se creează o legatură foarte puternică.

Una din principalele cauze ale rupturii care se vede acum între copii si părinti, este ca părintii nu au stiut sa influenteze copiii lor cu propriile lor vibratii, ei n-au stiut sa-i impregneze cu iubirea lor, întelepciunea lor, cu forta lor, cu viata lor. Cum nu au descoperit  mamele aceasta pînă acum? Dacă, din cînd în cînd, atunci cînd ei sunt bolnavi sau cand ele vin să le îmbrătiseze, ele au un pic de iubire pentru ei, dar este ineficace această iubire, deoarece este înlocuită imediat cu alte sentimente. A sti să lucrezi constient, inteligent, oh este atît de rar! Deci, iată ce trebuie să facă mamele la răsăritul soarelui si vor fi mirate de a vedea că ele devin neobosite din cauza iubirii lor. Deoarece iubirea este cea care trezeste, care stimulează toate celulele creierului.

Chiar un copil handicapat este în realitate un spirit tot atît de puternic, tot atît de inteligent ca si ceilalti, dar care nu se poate manifesta, deoarece creierul său, corpul său fizic sunt deteriorate. Luati cel mai mare virtuoz din lume, dati-i un pian dezacordat, oare va putea el cînta? Nu, bineînteles; el este perfect capabil, dar pianul este într-o stare proastă. Ei bine, creierul este pianul, instrumentul prin care spiritul se manifestă; proprietarul sau poate fi un geniu, un virtuoz, dar atît timp cît instrumentul nu este acordat nu va putea canta. Poate este la fel cu copiii; ei văd, ei înteleg multe lucruri dar nu se pot exprima. Se relatează cazuri stupefiante si inexplicabile. Rămîn încă mistere de clarificat pentru viitor. Bebelusii, se stiu încă atît de putine lucruri despre ei! Uneori, se văd unii care au, timp de cîteva clipe o expresie atît de inteligentă, încît rămîi înmărmurit, iar imediat dupa aceea ei îsi reiau fizionomia obisnuită de bebelusi.

Mă adresez deci mamelor: vreti voi într-adevăr ca, copilul vostru să devină un servitor al lui Dumnezeu, un geniu, un sfant, un binefacător al umanitătii, o fiintă magnifică? Ocupati-vă de el, cu toata iubirea voastră. Doar iubirea poate tot.

VORBITI-I CÎND DOARME, MANGÎIATI-L BLÎND, INVALUITI-L CU TOATE CULORILE LUMINII: ROSU, ORANJ, GALBEN AURIU, VERDE, ALBASTRU, INDIGO, VIOLET. Dar dacă voi vreti să cunoasteti adevăratele culori ale luminii solare, trebuie să aveti o prisma, deoarece nicaieri în alta parte natura nu ofera culori atît de frumoase, atît de puternice ca prîntr-un cristal. Voi veti putea astfel să contemplati culorile indelung si să le regăsiti apoi prin imaginatie. Nu lucrati asupra copilului vostru cu orice culoare, ci doar cu culorile prismei, deoarece sunt adevăratele culori.

INCERCATI DECI SA VĂ IMPREGNATI COPILUL CU ACESTE RAZE LUMINOASE, SĂ VĂ IMAGINATI CĂ ELE TREC ÎN TOATE CELULELE CORPULUI SĂU. ÎN ACEST MOMENT SUNTETI PE CALE SĂ REPETATI CEL MAI MARE MISTER AL CREATIEI, ACELA AL LUI DUMNEZEU ÎNSUSI CARE INVALUIE MATERIA PENTRU A O ANIMA.

O educatie ce incepe inainte de nastere – Omraam Aivanhov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.