Atlantii Egiptului Antic si misterul initierilor

In perioada Atlantidei multe fiinte umane au atins un inalt grad de percetie extrasenzoriala reusind sa subordoneze si sa foloseasca dupa propria lor vointa elementele naturii. Atingand un nivel atat de inalt era foarte important ca energia pe care o vehiculau sa nu o foloseasca pentru sustinerea unor actiuni materiale, egoiste,  ci sa fie in armonie perfecta cu natura, deci sa fie in acord cu vointa divina. Insa la un anumit moment dat, datorita ignorarii legilor divine, respectiv dorintei de a folosii puterea intr-un scop egoist, unii dintre ei au incercat sa canalizeze energii cu o frecventa de vibratie foarte inalta in corpul lor fizic, pentru ai subordona pe ceilalti.

„Asa ca, acea parte a Pamantului care a a fost candva casa Fiilor lui Dumnezeu, a fost distrusa in totalitate. Inteleptii acelor vremuri, adica Fiii lui Dumnezeu au inceput sa paraseasca planul fizic datorita decaderii spirituale ale umanitatii. Din imperecherea celor doua rase au fost nascute fiinte care au mostenit pe de o parte cunoasterea magica a tatalui lor respectiv conceptele materialiste, instinctele animalice, din partea mamei lor. Aceste fiinte au ajuns la diferite grade ale initierii, insa unii si-au folosit cunostintele pentru a practica magia neagra, pentru ca astfel sa-si satisfaca propriile dorinte. Ultimii initiati au stiut ca aceste fiinte pana la urma se vor autodistruge datorita dorintei de a obtine putere. Atunci ei au construit vapoare foarte mari si puternice care aveau si sistem de protectie fata de radiatiile emise de folosirea incorecte a anumitor instrumente de catre magicienii decazuti. Impreuna cu familiile lor, cu animalele si diferitele instrumente folosite pentru initiere, au parasit in secret pamantul sortit distrugerii (un astfel de eveniment este descris si in Biblie prin mitul lui Noe, bineinteles acesta fiind relatat prin intermediul simbolurilor in limbajul acelor vremuri).

Cei care practicau magia neagra intr-un timp foarte scurt si-au pierdut controlul asupra instrumentelor, fiindca acestea servea doar la a canaliza energia divina macrocosmica inspre elevarea fiintei umane. Insa pentru acesta era nevoie de cineva, cu un grad foarte inalt de evolutie, care sa stie sa moduleze aceste energii gigantice. Orientarea lor egoista a facut ca aceasta activitate sa fie din ce in ce mai greu de controlat. Dupa ce Fiii lui Dumnezeu au ajuns suficient de departe, un practicant al magiei negre, a directionat energia cu un nivel de vibratie foarte inalt in propriul sau trup. Trebuie sa specificam ca din punct de vedere fizic se poate demonstra ca o energie cu o frecventa foarte -foarte ridicata daca este directionata spre ceva care are un nivel de vibratie mult inferior, in momentul in care va intra in contact cu acesta se va declansa instantaneu distrugerea particulelor cu o frecvanta joasa si le va ridica spontan frecventa de vibratie, adica va transforma particulele fizice in energie; practic va avea loc dematerializarea acestora. Tot astfel s-a petrecut si in cazul magicianului: energia divina macrocosmica a fost directionata spre un corp fizic cu o vibratie necorespunzatoare, care nu avea capacitatea de a transforma si conduce acesta forta gigantica. Drept urmare a inceput un proces de dematerializare a particulelor cu vibratie joasa, pana ce energiile complementare declansate prin acest proces au devenit suficient de puternice ca sa aplaneze dezintegrarea materiei. Urmarile au fost dezastruoase, deoarece a avut loc un cataclism teribil ce a condus la scufundarea, disparitia Atlantidei.

Initiatii care au parasit continentul s-au stabilit de-alungul ecuatorului Pamantului unde au pus bazele unor noi civilizatii. Astfel nu intamplator s-au gasit asemanari uluitoare intre traditiile egiptene din Africa si traditiile mayase si aztece din  America de Sud. Ei detineau cea mai inalta cunoastere de pe planeta si datorita intelepciunii si iubirii fata de ceilalti foarte repede au castigat increderea bastinasilor, devenind conducatorii acestora. Se deosebea de ceilalti prin forma capului care era mult alungita inspre in spate. Ei au fost numiti de catre cealalta rasa „Fii lui Dumnezeu”. De fapt, datorita calitatilor divine cu care au fost inzestrati si cu care conduceau pe ceilalti, meritau pedeplin aceasta denumire. Aceasta civilizatie a fost cea care a fondat cultura egipteana, care a construit piramidele si care a urmarit sa spiritualizeze oamenirea.

La inceput exista un singur conducator purtând numele de faraon – ce se traduce prin Casa Mare – care era atat mare preot cat detinea si cea mai inalta functie socio-administrativa din stat (un astfel de mare initiat a fost Hermes Trismegistros, adica Hermes de trei ori mare, tocmai pentru ca el intruchipa cele trei mari functii in conducerea statului – preot , legislator si conducator).  Bineinteles ca aceasta fiinta atinsese cea mai inalta realizare spirituala si misiunea lui era cea de a conduce umanitatea spre Dumnezeu. Odata cu evolutia si dezvoltarea vietii sociale, conducerea statului a fost impartita: faraonul se ocupa de problemele statale socio adminstrative (si el era un initiat) si marele preot care intruchipa manifestarea divinitatii printre oameni ce era conducatorul templului si marele invatator al poporului.”

In acest context cultural si spiritual, initierea a reprezentat scopul practicii religioase egiptene, fiind cel mai inalt statut la care putea sa ajunga un discipol. Initierea reprezenta un proces lung de antrenamant care se intindea pe ani si ani de zile in functie de aptitudinile aspirantului.

In toate comunitatile, cei care au fost alesi ca potentiali pentru initiere, multi ani au fost urmariti si analizati intr-un mod riguros de catre preoti sau de initiati. In prima faza i se explica aspirantului despre pericolele initierii, despre sacrificiile pe care va trebuii sa le faca, precum si despre dificultatile cu care se va confrunta. Cei care nu se speriau si aveau aspiratia necesara erau primiti in templu ca neofiti si unde, sub supravegherea stricta a preotilor si initiatilor isi incepeau drumul spiritual. Inainte de toate trebuiau sa realizeze diferite munci fizice in cadrul templului, timp in care erau tot timpul speriati de posibilitatile de a esua in cadrul initierii (aspect intalnit si in zilele noastre la manastiri sau temple).  Numai cei cu inima curata, cei care aveau o constiinta curata, cei care si-au recunonscut pacatele trecand printr-un fel de spovedanie launtrica aveau acces la etapele urmatoare.

Din aceasta cauza in toate ritualurile de initiere prima conditie era legata de purificarea individuala constienta, toti aspirantii arzandu-si pacatele prin focul credintei si devotiunii.

Primele tehnici vizau purificarea corporala, care incepea printr-o alimentatie corespunzatoare bazata pe vegetale, lactate, plante medicinale, respectiv prin intarirea structurii fizice cu ajutorul anumitor posturi corporale asemanatoare celor folosite in hatha yoga orientala precum si exercitii si tehnici de respiratie. La acestea se adaugau diferite procedee de concentrare si disciplinare mentala. Primele cunostinte teoretice pe care le invata aspirantul erau legate de studiul stiintelor rationale cum au fost matematica, biologia, medicina si altele. Deasemenea invatau despre centrii subtili de forta, despre cum sa-si trezeasca energiile latente din fiinta, cum sa-si controleze instinctele, dorintele si emotiile. Urmau apoi concepte metafizice despre alcatuirea Universului, despre creatie, despre diferite reguli de comportament, educatie psihologica, despre istoria umanitatii si se insista predominant pe evidentierea valorilor sufletesti. Insa toate invataturile urmareau sa puna in evidenta natura divina a omului, ca de fapt corpul fizic nu este altceva decat un vehicul pe care il folosim in timpul vietii, ca noi ne aflam intr-un proces continuu de transformare, iar experienta pe care o dobandim de-alungul vietilor succesive nu reprezinta altceva decat experiente dobandite, lectii invatate. Astfel la un anumit moment dat, dupa ce vom acumula suficienta experienta si vom fi destului de maturi, n-i se va da acces la o cale spirituala pentru a da si ultimele probe, spre a ne identifica cu adevarata noastra natura divina si nu doar cu corpul fizic si cu simturile.Una din principalele invataturi erau adevarurile revelate tocmai de Hermes Trismegitros, unul dintre primii faraoni si ghizi spirtuali al Egiptului Antic. Mesajul tainic al acestui mare intelept a ramas criptata in faimoasa Tabla de Smarald.

Apoi aspirantul este invatat despre nivelele de vibratie caracteristice acestui Uninvers. I se reveleaza ierarhia regnurilor, ca la baza se afla regnul mineral, urmata de regnul vegetal, animal si apoi uman. Dar ciclul nu se incheie aici pentru ca deasupra omului este Dumnezeu, adica originea si sursa tuturor lucrurilor ce exista, este motivul pentru care existam, este energia care in momentul creerii noastre s-a ocultat in adancurile fiintei noastre, spre a ne permite ca printr-un ciclu lung de cautari, urcusuri si caderi, pana la urma sa ne reintoarcem la El.

Dupa dobandirea unui anumit control asupra simturilor se recurgea la folosirea imaginatiei, la invocarea si trairea diferitelor stari de constinta, ajungand pana la urma ca aspirantul sa treaca spontan de la o stare negativa foarte joasa, la una pozitiva, extatica. De exemplu de la tristete amara la bucurie paradisiaca, sau de la frica paralizanta la curaj si increderea maxima in sine. Aceste tehnici conduceau gradat la intarirea si calirea nervilor, la dobandirea controlului asupra orcarei stari ce poate sa apara.

O alta proba consta prin faptul ca aspirantul era inchis in diferite incaperi izolate, de regula acestea se aflau in subteranele templelor si chiar a piramidelor, labirinte cu diferite capcane pe care el trebuia sa le treaca, trebuia sa stea izolat in intuneric si singuratate. Adeseori probele de curaj depaseau limitele normalitatii: aspirantul trebuia sa treaca prin ape unde erau crododili, capcane mortale (aceste practici s-au pastrat in toate traditiile spirituale ale planetei, iar de exemplu, in anumite comunitati din Tibet, aceste probe se sfarseau adeseori cu moarte prin muscaturi de cobra). Trierea si probele in sine erau sustinute din punct de vedere subtil de marii initiati, astfel incat reuseau numai cei care erau suficient de pregatiti pentru a trece mai departe spre urmatoarea etapa a initierii. Aici aveau loc adevaratele lupte psihice, otelire vointei. In intuneric el trebuia sa-si constientizeze toate greselile, sa le confrunte cu aspiratiile sale, sa-si cantareasca toate faptele bune si rele ale vietii sale.

Dupa ani de purificare apareau capacitatile telepatice si astfel trezind incet cu incetul energii nebanuite aspirantul incepea sa aiba control asupra elementelor naturii: pamantul, apa, focul, aerul si eterul. La baza tuturor lucrurilor stateau tehnicile de concentrare si focalizare, disciplinarea mintii si trezirea intuitiei spirituale. Dupa acestea urmau exercitii mult mai grele cum ar fi cele de identificare perfecta cu obiectul concentrarii, retragerea completa a simturilor, transferul constiintei, controlul centrilor de forta. (a se citi Initiere in Hermetism)

La momentul potrivit i se revela aspirantului anumite secrete cum ar fi cele despre legile care stau la baza fenomenelor naturii, despre teleportare, materializare si dematerializare, materie si antimaterie, despre premonitii, clarviziune, legile timpului  si spatiului, vidul ce exista dincolo de orice manifestare. Se explicau deasemenea importanta piramidelor, depre chivot si bagheta magica. Rezultatul la care trebuia sa se ajunga era in primul rand invingerea marilor pacate ale ale fiintei umane: orgoliul, mania, ura, gelozia, rautatea, invidia.

Aspirantul este pe urma initiat in marile adevaruri, in diferitele stiinte oculte printre care un rol foarte important o avea astrologia initiatica, numerologia, tarotul, kabala si simbolismul.

In esenta, initierea a reprezentat si reprezinta posibilitatea omului de se separe intr-un mod constient de materie, de conditia sa muritoare. Ruperea aspirantului de ego si de atasamente. Omul constientiza natura lui divina, ca dincolo de acest corp el este mult altceva.

Dupa ce maestrul considera ca era suficient de pregatit, dupa incercarile anilor de ucenicie, urma initierea propriu zisa. Era culcat intr-un sarcofag, intr-un sicriu, acesta simbolizand starea de transcendenta, divizare fiintei sale.

Iata cum relateaza clarvazatoarea Elisabeth Haich discutia dintre maestru si discipol inaintea initierii: „inainte de a te trezii din constiinta ta fizica spre a te regasii in sfera infinita a constiintei divine, acele energii specifice, ce-ti definesc caracterul, pe care de mai multe ere cosmice le-ai determinat prin intermediul faptelor tale si care acuma isi asteapta la nivel subconstient, momentul favorabil pentru a implinii legea cauzei si efectului, acuma le vei percepe sub forma de vise. Nu poti sa le distrugi deoarece fac parte din fortele creatiei. Insa le poti oprii inainte de a se manifesta la nivel fizic, daca intr-un mod constient vei cobori in adancurile sufletului tau si acolo trezind aceste vise le vei trai ca pe realitati obiective. A trai toate acestea inseamna ca omul sa retraga acele energii cauzale si sa le perceapa intr-un mod constient ca pe ceva concret. Astfel se dizolva tensiunile energetice de la nivelul cauzal avand drept efect diminuarea si apoi disparitia lor definitiva. In timpul initierii iti vei trai intregul viitor sub forma unor imagini de vis, deasupra limitelor spatio – temporale.  Atunci te vei elibera de propria ta individualitate, de propria ta personalitate, iar corpul tau il vei folosi intr-un mod neconditionat in realizarea vointei lui Dumnezeu. Fiecare initiat are responsabilitatea de a ramane pe Pamant pentru a contribui la trezirea spirituala a celorlalte fiinte umane. Scopul este acela ca orice s-a rupt de esenta divina si sa atasat de materie, sa se reintoarca in unitatea primordiala.

Insa daca initiatul se va opune sensului evolutiei, folosind energiile supreme pentru propriul sau interes personal, atunci aceste energii imense focalizate in prorpiul sau corp il vor determina sa decada mult mai jos decat cineva cu un nivel de constiinta normal, care va realiza acelasi greseli. Omul normal avand acces doar la energiile fizice, pe acestea le va orienta in corpul sau, deci el va induce forte fizice intr-un corp fizic ceea ce evident ca nu il va duce spre decadere. Initiatul insa nu foloseste forte fizice, ci fortele divine creatoare, iar daca va orienta aceste energii inalte, spirituale, in corpul sau, va decade. Cu cat va folosii forte mai mari cu atat decaderea va fi mai adanca. Deci, daca vrei sa ai parte de initiere, trebuie sa ai in vedere ca ceea ce un om normal poate face fara a fi pedepsit, tu nu-ti poti permite doarece un initiat nu foloseste energii fizice ci se branseaza la energiile divine macrocosmice pe care in functie de nivelul sau de constiinta le moduleaza in sensul evolutiei spirituale. Datorita exercitiilor de pregatire ai atins deja acel prag prin care poti sa percepi aceste adevaruri. Asa ca trebuie sa-mi raspunzi cu toata seriozitate: ai curajul sa-ti asumi aceste responsabilitati, pericolul, toate aceste legi, vrei sa primesti cu adevarat initierea sau mai bine te retragi si iti ghidezi viata dupa legile conditiei umane ?”

In timpul initierii se induce in fiinta aspirantului, in functie de nivelul de constiinta al acestuia, o energie cu o frecventa foarte ridicata, o frecventa corespunzatoare posibilitatii de a percepe totul nu din punct de vedere al constiintei umane limitate, ci din punct de vedere al constiintei divine infinite. Doar dupa o pregatire deosebit de stricta se poate realiza acest proces fara ca aspirantul sa sufere anumite consecinte negative, este nevoie ca el sa-si controleze pedeplin vointa pentru a-si putea conecta constiinta la frecvente atat de inalte. Va avea loc trezirea treptata a centrilor de forta si aspirantul va trai pe fiecare nivel adevarata sa identitate. Cand va atinge ultima treapta, al saptelea nivel de constiinta el se va contopii cu propriul sau eu divin, traind ca totul este in Dumnezeu si Dumnezeu este in toate.”

Spiritualitatea orientala denumeste acest fenomen „revelarea Sinelui”, adica identificare omului cu esenta sa dumnezeiasca. Insa fara ajutorul unui invatator care a atins deja acest nivel de constiinta, nu se poate trai marele mister, marea initiere.

Iata ce spune Jannkovich Istvan, un mare egiptolog care prin cercetarile sale asupra valorilor spirituale ale Egitului Antic, a avut parte de diferite viziuni, chiar legate de o viata precedenta in care a trait in Egipt intr-o perioada in care initierea isi mai pastra valoarea adevarata: „Recunoasterea pacatelor iti da viziunea luminii launtrice, iti permite sa privesti in misterioasele sfere ale sufletului. O noua poarta se deschide pentru noi. Aici Eu-l nostru intelege fara conditionarea corpului fizic, misterele profunde ale creatiei si incepe sa simta absolutul, principul primordial. Lumina, cea mai inalta energie cosmica, simbolizeaza iluminarea divina. Abia atunci Eu-l va fi capabil sa`recunoasca adevarurile uitate, sa inteleaga raportul dintre invataturile vietilor precedenta pentru ca astfel sa-si gaseasca menirea din aceasta viata. In acest fel omul traieste initierea sa personala. Asa ajung initiatii la lumina si devin parte din lumina, prin revelarea tainica a starii de Osiris sau de inaltare si comuniune cu Dumnezeu Tatal. O importanta deosebita joaca in acest sens trairea personala. Ceea ce a fost trait ramane pentru totdeauna sub forma de prezent in constiinta initiatului si va influenta intrega lui viziune despre viata, intregul lui mod de gandire. Dupa ceea el va vedea totul dintr-un punct de vedere cosmic, iar valorile materiale vor devenii transparente in fiinta lui.  De fapt i s-au deschis ochii spirituali. Bunatatea si rautatea sunt judecate altfel pe lumea cealalta, mult altfel decat pe Pamant. Acolo sunt valabile doar legile cosmice ale iubirii, iar legile materiale pur si simplu nu exista. Adevarata iubire va biruii egoul si va atrage dupa sine iertarea pacatelor si miluirea. Initiatii nu numai ca au invatat dar au si experimentat diparitia cuantumului spatio-temporal. Au devenit constienti ca dupa moarte se vor integra in rezonantele cosmice universale, ca moartea fizica nu este altceva decat transformarea Eu-lui, privita dintr-un alt punct de vedere.

Initierea insa nu ia sfarsit odata cu terminarea ritualurilor specifice, initierea este o responsabilitate fata de noi insine, ca omul sa-si continue neincetat munca inspre desavarsirea lui spirituala. Iar acesta depinde de persoana in cauza, caci de fapt initierea are loc in launtrul fiintei. Ritualurile au rol de instrumente ajutatoare. In constiinta trezita a initiatului evolutia nu se sfarseste niciodata. Asa si numai asa el isi va constientiza toate prejudecatile, se va debararsa de toate dorintele, isi va invige egoul si in sfarsit va triumfa asupra vietii. Intreaga lui fiinta se va umple gradat, datorita efortului pe care il va depune, cu lumina divina a creatiei. Scopul si sensul initierii este ca omul sa poata trai marele mister, sa recunoasca faptul ca este parte integranta din totul macrocosmic si ca in jurul lui totul este lumina, iubire, totul este energie vibratorie”.

Cea mai pregnanta prezenta in cadrul acestor initieri este zeita Isis, descrisa ca fiind arhetipul feminin al creatiei – zeita fertilitatii si a maternitatii. I s-au dat mai multe nume si a jucat mai multe roluri in istorie si mitologie – ca zeita si femeie creator.  In dualitatea realitatii noastre – ea reprezinta aspectele noastre feminine, creatia, renasterea, ascensiunea, intuitia, abilitatile psihice, vibratiile inalte, dragostea si compasiunea. Ea este energia Yin, mama care ne hraneste, Preoteasa, zeita tuturor povestilor mitologice, precum si imaginea feminina din miturile creatiei. Este esenta energiei feminine care face parte din noi toti. Isis, reprezinta irisul ochiului, ochiul lui Horus ivit din unirea lui Isis cu Osiris, ochiul lui Ra, sursa creatiei. (Bibliografie Rudolf Steiner)

Statua zeiţei, în Sais, purta această enigmatică inscripţie: „Sunt tot ce a fost, tot ceea ce este, tot ceea ce va fi şi niciun muritor (până acum), nu mi-a ridicat vălul.”

Meditatia din Templul Atlant de Lumina este o meditatie – initiere de calatorie in Misterele Egiptului Antic.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.