Fantana

„Obiectivul întregii învăţături căutată de suflet este echilibrul, iar karma reprezintă lecţiile pe care un suflet le-a selectat pentru a crea un echilibru în cazul experienţelor sale. Vieţile sunt alese pe baza unor condiţii şi evenimente, ce vor oferi experienţele lipsă pentru a echilibra, în cele din urmă, experienţele sufletului cumulativ” spune Suzane Ward in„Matei vorbeşte-mi despre rai”.

Aparut in 2006, filmul „Fantana” este unul din putinele filme initiatice plin de mesaje si simboluri despre viata si moarte care se desfasoara de-a lungul a trei epoci istorice diferite.  Datorita multitudinii de reprezentari ale Fântânii Tineretii în istorie si mitologie, realizatorii au trebuit sa decida care dintre acestea exprima mai fidel ideile de baza ale filmului. “Initial, am studiat cultura Maya. Apoi ne-am îndreptat atentia spre Biblie si am constatat ca, în multe pasaje, Fântâna Tineretii este personificata, este ceva viu, organic.” explica Ari Handel. Pornind de la aceasta idee, Aronofsky a creat Arborele Vietii, versiunea Fântânii Tineretii în epoca conchistadorilor. În mod asemanator, ea este reprezentata de nebuloasa Xibalba în secolul al 26-lea, tinta calatoriei spatiale a personajului principal.

Daca nu ai vazut filmul ti-l recomand ! Il poti viziona aici http://www.aum.ro/video/filme/the-fountain.html (unde mai poti gasi o colectie interesanta de filme, carti si muzica). L-am revazut de cateva ori si de fiecare data mai descopar ceva … chiar merita vazut!

Vizionare placuta si o duminica minunata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.