Cristalele intre fizic si metafizic

Proprietati fizice

Ce sunt cristalele? Răspunsul poate fi găsit în mai multe moduri. Din punct de vedere fizic, cristalele sunt apă fosilizată. Ele iau naştere atunci cand apa se combină cu un element în anumite condiţii de presiune, temperatură-şi energie. Cînd există aceste condiţii, apa va provoca (sau permite?) transformarea elementului în cristal. (Din punct de vedere metafizic, apa – izvor al vieţii – permite unui membru al regnului mineral să ajungă în forma unei fiinţe mai unitare şi ordonate, tinzand spre o dezvoltare superioară în cadrul universului).

Siliciul, sub formă de nisip, se combină cu apa şi rezultă bioxidul de siliciu sau cristalul de cuarţ. Cristalele au anumite proprietăţi fizice; la cristalul de cuarţ, aceste proprietăţi se numesc piezoelectrice. Cuarţul amplifică, transformă, înmagazinează, focalizează şi transferă energia. O lamelă de cuarţ dintr-un microcircuit amplifică semnalul electric – datorită acestei proprietăţi s-au născut microfonul, difuzorul şi toate formele de echipament audiovizual.

Cuarţul transformă energia! Dacă este comprimat, generează electricitate. Cand se transmite un curent electric prin cristal, acesta se măreşte. Un curent alternativ îl face să se mărească şi să se comprime alternativ. Acest lucru realizat suficient de rapid poartă numele de oscilaţie. Cand este tăiat în forme precise, cuarţul vibrează în ritmuri exacte şi transformă electricitatea în unde care pot fi emise ca în semnalele radio şi TV.

Cuarţul transformă energia solară în electricitate în dispozitive numite celule fotoelectrice. El înmagazinează energie. O lamelă de cuarţ într-un microcircuit înmagazinează mari cantităţi de date în „memoria” unui computer. Cuarţul este folosit să transmită informaţii în computere şi în funcţii sofisticate de comutare electronică. Capacitatea cristalului de a vibra în ritmuri precise este folosită la obţinerea aparatelor de măsură a timpului, extrem de exacte. Cuarţul focalizează energia. În laseri, cristalele ne permit să măsurăm distanţa pană la Lună cu precizie de secunde, să ardem prin pereţii de oţel sau să efectuăm delicate operaţii pe ochi.

Proprietăţi metafizice

În metafizică, toate proprietăţile fizice au corespondenţă în lumea mentală sau psihică. Poate că ar trebui să dezvoltăm definiţia metafizicii. Meta înseamnă „mai sus sau dincolo de”. Prin urmare, metafizica se află mai sus sau dincolo de fizică. Dacă fizica este, eventual, studiul acţiunii energiei, nimic nu poate fi mai sus şi dincolo de ea deoarece totul este energie într-o formă oarecare. Atunci putem noi separa o parte din ea numind-o „fizica minţii”, studiu al acţiunii energiilor mentale?

Efectele cristalului asupra energiei mentale sunt tot atat de impresionante ca şi efectele asupra energiei fizice.

Amplificarea. Cristalele amplifică nu numai energia corpului ci şi gandurile. Ele conferă gandurilor forţă şi claritate. Ele permit gandurilor să influenţeze materia într-un mod mai eficient. Luaţi două plante de acelaşi fel şi aceeaşi mărime. Îngrijiţi-le şi udaţi-le la fel şi puneţi un cristal langă una din plante. Cu un cristal în mana stangă, creaţi imaginea mentală a plantei cu cristal, crescand înaltă şi viguroasă. Vorbiţi plantei şi arătaţi-i cat de frumoasă este şi va fi. Umpleţi-o cu căldură şi afecţiune. Nu faceţi nimic pentru cealaltă plantă. Udaţi-o fără să-i acordaţi vreo atenţie. Rezultatele vor arăta o impresionantă diferenţă de creştere, după o lună.

Transformarea. Umpleţi două pahare cu apă de robinet. Aşezaţi unul dintre ele pe un mănunchi de cuarţ de aproximativ 5 cm în diametru. Puneţi celălalt pahar la o distanţă de cel puţin 3 metri. Lăsaţi-le 24 de ore. Gustaţi apa. Va exista o diferenţă considerabilă de gust între cele două pahare. Energia cristalelor va transforma compoziţia moleculară a apei.

Înmagazinarea. Putem încărca un cristal cu energie, iar el o va stoca pentru uz ulterior. Experienţa ne-a demonstrat că putem înmagazina informaţia în cristal. Nu avem un test specializat ca să demonstreze acest lucru. Vă amintiţi, din filmul Superman, cristalul cunoaşterii care l-a învăţat pe copil şi mai tarziu pe adult? Lucrăm acum la tehnici de înregistrare şi recuperare a formelor de ganduri depozitate în cristale. Luaţi ca exemplu craniile cristaline găsite în America Centrală, despre care mulţi cercetători ai cristalelor cred că sunt astfel de computere pentru stocare. Aceşti cercetători au avut viziuni din toate epocile şi au constatat că au conştientizat o nouă cunoaştere după ce au lucrat cu craniile respective.

Focalizarea. Cu gandurile noastre putem focaliza energia exact acolo unde dorim. Putem folosi această capacitate pentru vindecarea cu cristale.

Transferarea. Cristalul ne permite nu numai să transferăm direct energie la cineva din apropiere, ci s-o şi proiectăm la distanţe de mii de mile. Cristalul este un ajutor excelent pentru telepatie, trimiterea şi receptarea gandurilor.

Se poate chiar mai mult. Cristalul este un coridor între dimensiunea fizică şi dimensiunile mentale. Îl putem folosi ca să comunicăm cu mineralele, plantele şi animalele. Putem comunica şi cu inteligenţa exterioară dimensiunii fizice. Putem vorbi cu îngerii, maeştrii, învăţătorii, vindecătorii. Mulţi dintre ei au multă înţelepciune de împărtăşit. Sunt nerăbdători s-o facă, dar nu pot decat atunci cand avem mijloace să ascultăm. Unele persoane au auzul interior deschis şi pot recepţiona – şi recepţionează. Alţii trebuie ajutaţi. Cristalul poate fi mijlocul care vă înlesneşte comunicarea.

Cristalul poate determina alterarea stării de conştientă. El poate servi drept vehicul pentru a ajunge la talentele şi capacităţile mentale, pentru a le folosi. Toate capacităţile paranormale pot fi stimulate şi amplificate prin folosirea cristalului. Folosirea metafizică cea mai eficientă este în vindecare. Aici, cristalul ajută mentalul metafizic să dirijeze corpul fizic spre refacere şi echilibrare. Astfel, cristalul poate fi vehiculul de unire a fizicului şi metafizicului.

 

sursa de DaEl Walker

Un gând despre „Cristalele intre fizic si metafizic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.