Meditatii

seminarii 2

Despre Meditatie

Meditatia are un rol foarte important in vindecarea sufletului. Rugaciunea inseamna dialogul cu Dumnezeu, iar meditatia inseamna ascultarea lui Dumnezeu. Cand activitatea mentala este redusa, atunci scanteia divina „straluceste ” si permite o conexiune si o perceptie mai profunda cu Sinele Divin .

Iata cateva forme de meditatie , fiecare aducand avantajul sau spiritual :

  • Concentrarea mintii si focusarea pe perceptia de stimuli externi, cum ar fi ascultarea cu atenție a sunetelor naturii, a bolurilor tibetane, si alte instrumente de acest gen
  • Concentrarea mintii si focusarea pe percepția de stimuli interni, de exemplu, concentrarea pe respirație.
  • Meditatia pentru linistea completa a mintii prin creșterea eficienta a intervalelor dintre ganduri. Practica solitara.
  • Meditatia pe o forma a ego-ului – o forma mai avansata de meditatie, care permite castigarea intelepciunii interioare si purificarea treptata a sinelui, rezolvarea problemelor psihologice, cum ar fi grijile, stresul, negativitatea, etc
  • Meditatia pentru dobandirea unei experiente de dedublare

Sinele tau adevarat este intotdeauna dispus sa primeasca orice incercare, sa gaseasca orice raspuns si sa-ti arate calea de iesire din orice dilema. Ceea ce conteaza cu adevarat este legatura ta cu acest sine adevarat.

In frica si izolare, sufletul tau pare a se afla la distanta, fara nici o putere. Insa aceasta este o perceptie nascuta din urmarea si ascultarea ego-ului, ceea ce am facut cu totii. Daca faci o pauza sa asculti vocea sufletului, acolo unde ego-ul tace, vei fi surprins de puterea pe care o ai sub comanda ta, oricat de mult timp a fost ea trecuta cu vederea.

Nici o alta descoperire in viata nu aduce atata fericire ca redobandirea  sinelui adevarat. Singurul eveniment comparabil este atunci cand te indragostesti, insa aceasta este temporar si depinde de o alta persoana, cea iubita. Sinele tau adevarat este etern si nu depinde de nimeni altcineva, decat de tine. Atunci cand se spune ca suferinta innobileaza o persoana, aceasta inseamna ca sub impulsul crizei, vechile obiceiuri si perceptii sunt transformate. Necunoscutul se face simtit si, daca te deschizi spre el, semnificatia sufletului se reveleaza ca un adevar pe care, inainte de a incepe criza, nici nu l-ai fi banuit. In acest mod, se considera ca fiecare suferinta ar contine un mesaj spiritual ascuns.

Nu cautam suferinta, insa odata trecuti prin ea, poate  intelegem ca acesta este sensul ei profund si vindecator. (Deepak Chopra)

Meditatia este o calatorie cu un profund caracter de autocunoastere, dezvoltare si vindecare, umana si spirituala deopotriva.

Pentru a descoperi mai multe articole despre meditatie, foloseste sectiunea „cauta in site”din dreapta paginii.

Alaturat vei gasi cateva meditatii inregistrate pentru voi, cu mult drag:

 Urmeaza firul minunii!