Purificarea sufletului

 

Cercetarea sufletului este una din temele mele de interes, iar Serghei Nicolaevici Lazarev este unul din cei mai valorosi invatatori ai timpurilor noastre. Va recomand cu multa incredere cartile sale. Timp de multi ani S.N.Lazarev s-a ocupat de studiul relatiei dintre starea sufletului omului si destinul sau; el vorbeste despre modul in care actiunile noastre se reflecta asupra sanatatii noastre, asupra viitorului nostru si asupra viitorului copiilor nostri. Cercetarile sale ne permit sa intelegem semnificatia cartilor sfinte – cum ar fi Biblia, Coranul, Tora, si Bhagavad Ghita. Iata un articol revelator:

„Dumnezeu ne ofera intotdeauna exact ceea ce avem nevoie. Nu acceptam incercarile date de Sus atunci cand ne punem trupul sau spiritul, bunastarea pe primul loc. Iar cand intelegem ca orice incercare inseamna o purificare a sufletului, o purificare a iubirii Divine, atunci incercarea actioneaza spre binele nostru. In momentul in care un om se lupta cu Cel de Sus, energia Divina nu ii ofera sanatate, ci o boala.

Tot ce se intampla cu noi, ne este dat de Sus si are un sens inalt uman. Nici o situatie nu este impotriva noastra, ci pentru noi. Fiecare situatie reprezinta un bine pentru sufletul nostru. De aceea, daca am inceput sa avem neplaceri si nenorociri, nu avem dreptul sa ne suparam pe soarta. Neplacerile sunt semne ale problemelor pe care le avem cu sufletul. Ceea ce inseamna ca trebuie sa aducem armonie in suflet.

Prima dintre cele Zece porunci vorbeste despre iubirea pentru Dumnezeu. A doua – despre faptul ca nu este permis sa te inchini idolilor. In a treia porunca, este vorba despre respectul fata de Creator.

Cercetand mai serios constientul si subconstientul, am fost surprins sa aflu ca un om are doua niveluri de agresivitate: extern, care depinde de mediu (o persoana s-a enervat, a simtit o nemultumire sau o suparare si agresivitatea i-a trecut) si intern, subconstient. La acest nivel, agresivitatea vine din constient si, daca va reusi sa patrunda in subconstient, atunci aceasta poate sa ramana acolo multi ani, chiar timp de zeci de ani. Agresivitatea subconstienta se poate acumula deoarece, spre deosebire de constient, subconstientul, fiind asociat campului, nu uita nimic. Agresivitatea, patrunsa in subconstient, nu dispare nicaieri. Ea se acumuleaza si, in consecinta, duce la cele mai grave boli, la probleme si nenorociri. Aceasta agresivitate iese tocmai prin boli, suferinte si necazuri, prin iertare, cainta si rugaciune – fie in mod fortat, fie in mod voluntar.

Atasamentul reprezinta inchinarea la placere, la satisfactii. Inainte de aparitia atasamentului, la om apare lipsa de acceptare a voii Divine. Iar inainte de aceasta, omul pierde sentimentul de unitate cu Dumnezeu, sentimentul prezentei Lui intotdeauna si in toate. Daca omul nu aspira catre Dumnezeu, nu respecta prima porunca, atunci el o incalca si pe cea de-a doua – mai intai incepe sa se inchine oamenilor apropiati, iar mai departe se inchina propriilor instincte, propriilor dorinte, vietii. Cu cat omul se inchina si se ataseaza mai mult, cu atat caracterul sau devine mai rau si agresivitatea mai ridicata – la inceput, cea interna, subconstienta, iar ulterior, cea exterioara.

Bolile si nenorocirile sunt doar un mod de a opri un om din starea sa plina de pacate, sunt un ajutor si un sprijin de Sus.

Daca in Vechiul Testament se face cunoscut faptul ca o boala este o consecinta a pacatului, atunci in Noul Testament se explica faptul ca boala nu este doar o pedeapsa pentru cele comise. Ea este si un test si o ispita, si purificarea sufletului, si protejarea omului impotriva unui comportament incorect. In Noul Testament, boala este considerata nu doar ca o pedeapsa ci si ca un medicament pentru suflet. Orice vindecare, orice schimbare a destinului este un proces destul de greu, uneori dureros, fiind intotdeauna asociat cu capacitatea de a face un sacrificiu, cu disponibilitatea unui om de a se schimba, de a deveni moral, de a dobandi credinta, de a avea grija de propriul suflet.

Un om cu sufletul murdar, care nu vrea sa aiba grija de purificarea acestuia, nu se poate vindeca in totalitate, deoarece starea sufletului influenteaza sanatatea trupului. Boala sufletului este transferata treptat catre spirit, destin si corp. Din aceasta cauza, oricat am incerca sa ne vindecam din punct de vedere fizic, daca sufletul nostru nu se vindeca, atunci nu exista perspective de vindecare. Mai mult decat atat, noi ne putem vindeca fizic dar transferam problema asupra altui organ. In cazul unui asa-zis tratament reusit, noi putem transfera problema chiar in straturile mai profunde ale sufletului, transmitand-o astfel si la proprii urmasi.

  • Asadar, inlaturarea agresivitatii prin cainta si iertare – vindeca.
  • Imbunatatirea caracterului – vindeca.
  • Reducerea atasamentului fata de aceasta lume – vindeca.
  • Intelegerea faptului ca nu trebuie sa te inchini la placere, ca scopul principal este iubirea, nu placerea – vindeca.
  • Acceptarea voii Divine – vindeca.
  • Sentimentul de prezenta a lui Dumnezeu in toate este sentimentul de iubire in suflet. In momentul in care noi renuntam la iubirea fata de parinti, fata de omul iubit, fata de sine, acest fapt nu inseamna altceva decat renuntarea la iubirea fata de Dumnezeu. Din acest motiv, capacitatea de a pastra iubirea fata de cel care te-a jignit – vindeca.
  • Capacitatea de a-ti cinsti si a-ti respecta parintii, orice s-ar intampla – vindeca.

Daca omul care, inca nu are probleme evidente, vizibile, face toate cele enumerate mai sus – el isi vindeca astfel sufletul si scapa de probleme pe viitor. Insa, daca un om are probleme grave cu destinul si sanatatea, atunci toate acestea reprezinta un tratament, un medicament.

Chiar daca unui om i-a fost pus un diagnostic mortal, daca medicii au renuntat la el, vindecarea sufletului il poate salva in orice moment.

Chiar si intr-o asemenea situatie in care omul moare, daca el nu a reusit sa-si aduca armonie in suflet, este necesar sa continue a-si imbunatati caracterul, a pastra iubirea in suflet, a renunta la toate atasamentele, a nu uita ca viata este un spectacol, iar „Eul” nostru cel adevarat este vesnic. Toate aceste lucruri nu se pierd in zadar.

Chiar daca omul moare, in acel moment, el poate sa-si ajute copiii si nepotii.

Noi nu luam nimic material pe lumea cealalta, dar luam cu noi iubirea si propriul caracter. Din acest motiv, chiar daca au mai ramas cateva secunde pana la moarte, este necesar sa aspiram catre iubire, sa ne straduim a ierta si a ne imbunatati caracterul, orice s-ar intampla.

Supararea, ura, judecata, mahnirea, regretul deformeaza structurile noastre de camp si duc la boli. Intrucat structurile de camp au legatura cu ceea ce noi numim suflet, atunci supararea, ura, rautatea si alte sentimente negative reprezinta deformarea sufletului. Cand eliminam supararile noastre si alte emotii negative prin cainta, aducem armonie in suflet si, ulterior, trupul se vindeca. Inseamna ca principalul scop al lucrului cu sine nu este sanatatea fizica, nu este bunastarea materiala si spirituala, ci puritatea si frumusetea sentimentelor noastre.

Multi oameni nu inteleg prea clar ce este sufletul si ce inseamna sa ai grija de acesta. Sufletul reprezinta sentimentele noastre. Iar sentimentele noastre se manifesta prin atitudinea fata de oameni, atitudinea fata de sine, atitudinea fata de Dumnezeu. Asa cum noi ne purtam cu oamenii, tot asa ne vom purta, in ultima instanta, si cu Dumnezeu, pentru ca atitudinea noastra fata de Univers si fata de oameni patrunde la interior, in sufletul nostru, unde il intalneste pe Dumnezeu. Cu cat noi suntem mai milosi, mai omenosi, mai buni fata de oameni, cu atat suntem mai deschisi fata de Dumnezeu si ne aflam in armonie cu El.

Starea sufletului nostru se imbunatateste atunci cand aspiram catre Dumnezeu, cand acceptam voia Divina, cand nu regretam trecutul, cand nu ne facem griji pentru viitor, cand nu ne suparam pe destin, cand nu-i judecam pe altii si pe sine, cand ne imbunatatim permanent caracterul.

In linii mari, rugaciunea este o marturisire a iubirii fata de Dumnezeu. Aceasta inseamna dorinta de a intra intr-o camera curata, unde putem fi ajutati, sau salvati.

Daca, inainte de rugaciune, noi nu am renuntat la murdaria sufleteasca, la suparari, la judecata, la mahnire, atunci o asemenea rugaciune se va dovedi a fi, in cel mai bun caz, fara rezultat. Fie nu ni se va da voie sa intram in camera curata, fie va incepe purificarea fortata a sufletului prin neplaceri si boli.

Din acest motiv, nu trebuie sa te rogi imediat dupa ce ai mancat sau ai consumat alcool, dupa sex si alte placeri. Inainte de a ne adresa lui Dumnezeu prin rugaciune, este necesar sa ne purificam sufletul prin cainta, in caz contrar, toate jignirile adresate oamenilor se pot transforma in agresivitate fata de Dumnezeu. De aceea, Hristos spunea: „Asa ca, daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul”.

Hainele noi, curate – nu inseamna doar cainta. Acestea inseamna disponibilitatea de a-ti schimba in bine propriul caracter si propriile obiceiuri.

Subconstientul nostru reprezinta simultan experienta trecutului, sentimentele noastre animalice si memoria, insa totodata reprezinta si viitorul nostru. Asa cum am mai scris deja, la nivel de camp, noi toti suntem uniti, deosebindu-ne doar la nivel exterior. Cu alte cuvinte, la nivel subtil, toti oamenii sunt uniti, insa rudele apropiate sunt foarte strans legate intre ele, mai ales parintii si copiii.

La unul dintre seminarii, eu am povestit cum a venit un barbat la mine si mi-a spus urmatoarele:

– Nu pot face bani. Acestia parca ajung in mainile mele, dar brusc se intampla ceva si, in cele din urma, contractele si intelegerile sunt reziliate iar eu pierd banii. Pe scurt, este ceva fantastic, am niste neplaceri continue. Sunt un om inteligent, talentat, energic, as putea castiga de o suta de ori mai mult decat acum dar, din cine stie ce motive, nu reusesc! Probabil ca am fost deocheat sau acest lucru este un fel de blestem, caci eu vad ca se intampla ceva!

M-am uitat in campul lui si am spus:

– Acum eu va voi spune ce se intampla. Cauza problemelor dumneavoastra cu banii – caracterul sotiei. Aceasta este o persoana lacoma, zgarcita, de aceea, nu are voie sa aiba multi bani pentru ca, intr-un asemenea caz, ea va deveni si mai zgarcita si lacoma, iar acest lucru va lasa urme asupra caracterului si sufletului ei si, in consecinta, va lovi in copiii dumneavoastra, care pot sa se imbolnaveasca sau chiar sa moara. Pentru a salva copiii, caracterul mamei lor trebuie imbunatatit, iar sufletul ei purificat. Din acest motiv, este necesar ca ea sa simta lipsa banilor si, iata de ce, dumneavoastra nu castigati atat cat ati putea sa castigati.

Dupa cum ati inteles, in acest exemplu este vorba despre acea unitate la nivel de camp. Inseamna ca, daca noi vrem sa fim fericiti si prosperi, atunci trebuie sa avem grija nu doar de noi insine si de propriul caracter, ci si de caracterul celor apropiati. Urmatoarea intamplare s-a petrecut cu un om de afaceri. Acesta isi ajuta o cunostinta, il sustinea prin toate mijloacele. Respectivul a trait aproximativ un an la el. Iar apoi, cunostinta s-a pus pe picioare si a decis sa ii ia afacerea cu forta. In momentul in care omul de afaceri mi s-a adresat, banditii voiau sa-i ia cu forta masina cu care el isi ducea marfa.

Acestia erau anii `90. Cunostinta omului de afaceri a apelat la reprezentantii lumii criminale si omul de afaceri i-a urmat exemplul. S-a dovedit a fi o situatie la limita mortii. Cand acest om mi-a cerut sfatul, i-am explicat ca, fara indoiala, el are dreptate la nivel exterior, caci este absolut corect sa aperi ceea ce ai. Dar, daca analizam situatia la nivel subtil, atunci el nu are dreptate. Este vorba despre faptul ca el are un atasament foarte puternic pentru dreptate, bunastare si, prin intermediul infractorilor, sufletul lui este vindecat de Sus.

Omul m-a intrebat ce sa faca. I-am raspuns ca este necesar sa faca un sacrificiu – sa renunte la masina. Dar acesta s-a revoltat si a spus ca este mai bine sa aiba loc un conflict intre doua grupuri. Eu l-am avertizat ca, in acest caz, el va muri:

– Vei fi ucis. Acesta este un lucru cert. Nu stiu cum vei fi ucis insa, practic, nu ai sanse de supravietuire.

– Dar ce se va intimpla cu acei oameni care imi vor lua masina? a intrebat el.

– Sufletul tau se va purifica printr-o jertfa, am raspuns eu. Iar ei isi vor lua toata „murdaria” asupra lor insisi. Deoarece omul care se jertfeste, se purifica, iar cel care fura, isi murdareste sufletul. Iesi din situatie, da-i drumul. El a facut exact asa.

Noi am vorbit recent, amintindu-ne de acele evenimente. Eu am mentionat ca, in biocampul fiecarui om, sunt „inregistrate” comportamentul si toate faptele sale. Cu alte cuvinte, pacatele noastre nu dispar nicaieri, mai devreme sau mai tarziu, acestea „ies” la suprafata sub forma de probleme. M-am interesat ce s-a intamplat ulterior cu acei oameni. S-a dovedit ca doi dintre ei au fost ucisi, iar al treilea a ramas infertil – nu are copii.

O femeie mi-a scris ca boala copilului ei incepuse sa avanseze vertiginos, cu o luna inainte de seminar. Eu am luat legatura cu ea prin telefon si s-a clarificat faptul ca familia ei se mutase intr-o casa noua de curand.

– Intelegeti, i-am explicat eu, un apartament nou, o casa noua, reprezinta la interior o valoare umana mare, este o protectie a vietii. La dumneavoastra s-a intensificat inchinarea subconstienta la un destin fericit si orgoliul a crescut brusc, in mod automat, iar acest lucru are urmari asupra copilului.

Inainte de seminar, de obicei, incepe o purificare: un om se concentreaza pe Divin si, in mod corespunzator, are loc o desprindere de ce este uman. Uneori, aceasta se manifesta ca o boala, alteori – ca neplaceri. Inseamna ca este necesar sa invingeti aceasta inchinare, acest atasament interior pentru un destin fericit, fata de viata si atunci totul se va aranja treptat.

O tanara femeie s-a imbolnavit de angina. Niciun fel de medicamente nu o ajutau, medicii doar dadeau din maini nedumeriti. Boala s-a prelungit mai mult de o luna, mai bine zis, destul de mult timp. Am fost rugat sa o ajut. Am explicat ca femeia trecea printr-o purificare. Boala ei era pregatirea pentru un eveniment viitor: ea urma sa ramana insarcinata si sa nasca un copil dupa un anumit timp. Insa, in trecut, ea avusese multa tristete si nemultumire fata de propriul destin. Ne-am obisnuit sa credem ca putem gasi cauza in trecut. Dar se intampla si ca o boala sa apara din cauza viitoarelor evenimente. Recent, am fost rugat sa consult o alta tanara femeie care s-a imbolnavit tot de cea mai banala angina. Niciun fel de medicamente nu o ajutau. Boala s-a prelungit mult timp – o luna, doua… Femeia a inceput sa se descurajeze. Iar pentru o femeie, depresia este cea mai periculoasa emotie pentru ca aceasta „loveste” in copii.

I-am explicat tinerei femei ca, dupa cat se pare, trebuie sa ramana insarcinata si sa nasca in curand. Din acest motiv, ea nu trebuie sa se gandeasca la pastile ci la cum sa invinga depresia, supararile pe soarta si pretentiile fata de cei apropiati. Angina i-a trecut dupa o saptamana, iar peste o luna si jumatate, ea a ramas insarcinata.

Deseori, incercarile si bolile noastre reprezinta un ajutor pentru viitorii copii si nepoti. Cand aducem armonie in suflet, acest lucru ne salveaza nu doar pe noi, ci si pe viitorii nostri urmasi.

Una dintre problemele cu care se confrunta adesea oamenii este problema urmasilor cu probleme. Analizati-va istoria propriului neam. Ati avut in familie oameni imorali, alcoolici, hoti, ucigasi etc.; a suferit cineva de boli incurabile grave; au facut femeile avorturi; au murit copii? Toate aceste lucruri sunt semne daca neamul este viabil sau nu.

Daca veti avea urmasi cu probleme atunci, cu 3-5 ani inainte de nasterea lor, va incepe procesul de purificare: brusc apar probleme, boli, au loc nenorociri, iar daca omul accepta toate acestea, isi pastreaza iubirea si armonia, isi schimba atitudinea fata de lume, schimbandu-se la interior si imbunatatindu-si caracterul, atunci el se purifica pe sine si pe viitorii sai copii.

Dar, daca omul nu accepta situatia, atunci procesul de purificare este intarziat, intreaga problema constand in faptul ca noi continuam sa fim intr-un fel la exterior si complet diferiti la interior.

Pe mine m-a sunat o cunostinta si mi-a spus ca sora ei parca a innebunit: face lucruri dezgustatoare, ticalosii, raspandeste diverse barfe.

– Acest fapt este inexplicabil, – era nedumerita femeia. Eu nu inteleg de ce sunt pedepsita atat de tare. Ce am facut atat de grav in trecut?

– Dar dumneavoastra nu sunteti cumva insarcinata? – m-am interesat eu.

– Nu, – a raspuns ea cu uimire. Dar ce legatura are aici sarcina?

– Pentru ca aceasta situatie lucreaza pentru viitor si are legatura tocmai cu acest lucru. In campul vostru se vede sufletul copilului, probabil, un baietel. Inseamna ca, pentru ca el sa se nasca sanatos, trebuie sa acceptati esecul viitorului, umilirea orgoliului, sa treceti prin neplacerile destinului. Iata ca de sus va ajuta.

– Pai, eu nu sunt insarcinata, – s-a mirat femeia.

– Dumneavoastra sunteti pregatita pentru concepere, – am pronuntat eu, ridicand din umeri.

Peste cateva luni ea a ramas insarcinata si a nascut un baietel. Pentru a se naste un copil nu numai sanatos, dar si spiritual si talentat, trebuia sa treceti prin umilinte nu numai ale spiritului, ci si ale sufletului. Iar, in acest caz, ticalosia din partea rudelor – unul dintre cele mai bune medicamente. Fie ticalosia, fie lipsa de atentie, fie jignirea cauzata involuntar, ori indiferenta.

Atunci cand o femeie se indragosteste, pur si simplu, ea nu trebuie sa-si opreasca propriul constient, ci trebuie sa accepte umilinta „Eu-lui” sau uman pentru ca „Eul” divin sa se deschida. Ea trebuie sa accepte umilinta sexualitatii sale, a dorintelor sale, pe alocuri, a notiunilor de bunastare, de demnitate si a principiilor etc. etc. Are loc un test: ce este mai important pentru tine – iubirea sau restul lucrurilor? Daca pentru tine sunt importante principiile, ambitiile, studiile, frumusetea, dreptatea, dorintele tale, atunci vei ucide iubirea si nu se vor naste copii sanatosi. De aceea, procedura de purificare a contactului firesc cu iubirea, pur si simplu, este necesara, in caz contrar, nu vor exista urmasi.

In momentul in care o persoana uita de Dumnezeu si incepe sa-l divinizeze pe omul iubit atunci, oricat ar fi de ciudat, casnicia poate sa existe in conditiile unor triunghiuri amoroase, ale infidelitatilor, ale supararilor si certurilor. Cu alte cuvinte, acest lucru este cumva o purificare fortata a sufletului pentru ca, prin durere, prin jignire, prin distrugerea partiala a familiei, reprezentata de infidelitate, se trateaza atasamentul sufletului nostru. Imi amintesc de o intamplare trista a unui om pe care-l cunosteam. El avea o forma grava de diabet. Era un barbat foarte inteligent, neobisnuit si cu o vointa puternica, avea doua facultati, a predat in strainatate. Imediat dupa ce s-a programat la mine la consultatie, zaharul din sangele lui a scazut in asa masura, incat el a cazut si si-a pierdut cunostinta. De ce s-a intamplat acest lucru? Atasamentul subconstient s-a micsorat si pancreasul a inceput sa functioneze. Dar, in ciuda faptului ca a fost la consultatie si ca a citit cartile, situatia nu se schimba, diabetul nu trecea.

Eu intotdeauna determinam aceasta boala drept o gelozie insuportabila, ca inchinare la omul iubit si il sfatuiam sa lucreze anume in aceasta directie. Dar nu existau rezultate, nu se stie de ce. Judecand dupa toate aparentele, mai exista inca si o anumita cauza ascunsa. Eu am observat – caracterul acestui om nu se schimba. El era foarte scrupulos, cicalitor si meticulos, cu un nivel evident ridicat al orgoliului, ceea ce era vizibil cu ochiul liber. El judeca oamenii destul de aspru.

Eu am incercat sa aflu ceva mai mult de la mama acestui om. Ea a divortat de sot, avea caracterul foarte aspru, prietene nu avea practic deloc: daca ceva nu era in regula, rupea relatiile imediat. Eu am aflat in ce mod incepuse diabetul la el. La varsta de 12 ani, mama lui l-a trimis la o scoala de studii aprofundate ale unor materii. El depunea un efort intelectual si psihologic ridicat si, peste cateva luni dupa inceperea studiilor, diabetul i-a fost descoperit pe neasteptate.

Toate aceste lucruri contraziceau cercetarile mele. Orgoliul evident, intoleranta, evaluarea aspra a oamenilor, incapacitatea de a face un compromis – atunci de ce acestea au dus la diabet?

Acest om nu a fost casatorit, desi el avea deja aproape patruzeci de ani. Eu am aflat ca el a avut o legatura amoroasa serioasa care a durat timp de cativa ani. Mama lui era categoric impotriva, din punctul ei de vedere, logodnica nu ajungea pana la nivelul spiritual al fiului ei. Treceau anii si el nu se putea hotari nicidecum sa se insoare. Si iata intr-o zi, fiind in strainatate, el a cumparat o verigheta si a venit acasa pentru a i-o inmana viitoarei lui sotii. In apartamentul gol, el a gasit un bilet: „Eu am obosit. Nu mai vreau sa astept si nu vreau sa te vad”.

Orgoliul nu i-a permis sa sune. Relatia a luat sfarsit. Iar apoi el a inceput sa aiba probleme cu rinichii care nu mai functionau. Inainte de aceasta, s-a petrecut un eveniment de care eu nu stiam. Pe el il sunase acea femeie pe neasteptate si i-a propus sa se intalneasca. El a venit la cafenea si a vazut-o impreuna cu mama ei. Ambele i-au spus tot ce se adunase de-a lungul anilor: ca el i-a rapit tineretea femeii, ca el nu este un om cumsecade, ca ambitiile si caracterul lui nu-i vor permite sa fie fericit. Orgoliul nu i-a permis din nou sa faca pace si sa incerce sa repare relatia. Ei s-au despartit a doua oara.

El a inceput sa fie in depresie, el nu vroia sa traiasca. Apoi s-au oprit din functiune rinichii si el a fost nevoit sa mearga in mod regulat la dializa. Iata atunci eu am auzit de la el o marturisire neasteptata si stranie: „Eu sunt fericit ca nu-mi functioneaza rinichii. Am senzatia ca voi muri in curand. Dar eu oricum sunt fericit pentru ca, atunci cand merg pe strada si vad o femeie care trece pe langa mine, pentru prima data, eu nu mai simt ura fata de ea”.

El se pricepea la masini de minune. Acum cativa ani, primavara, iesind din vila, eu am distrus motorul „Toyotei” mele si l-am rugat sa ma ajute cu reparatia. Masina a fost dusa la o uzina tehnica la un cunoscut de al lui. Au taraganat mult timp cu masina, aproximativ o jumatate de an. Au existat probleme cu piesele de schimb, cu refacerea motorului. Ultimele doua luni, eu il sunam deseori pe acest om, ma interesam cand oare va fi gata masina. Eu nu stiam nici locul statiei, nici telefonul celui care se ocupa de ea si acest lucru ma enerva. El, de asemenea, era nervos din aceasta cauza. Intr-un final el m-a sunat, m-a anuntat ca masina este gata si ca el mi-o va aduce. El mi-a predat masina si noi amandoi am rasuflat usurati. Iar, ziua urmatoare, eu am aflat ca in acea noapte el a murit.

Eu am avut rareori, asa cazuri, cand cercetarile mele si dorinta mea de a ajuta se dovedeau a fi fara putere. Eu nu puteam sa inteleg de ce acest om s-a imbolnavit si de ce el a murit. Eu vedeam numai un singur lucru: in caracterul lui nu aveau loc schimbari absolut deloc, ceva de neinvins incurca.

Numai atunci cand eu am ajuns la tema sufletului, cand am constientizat ca sufletul este primar, cand am inteles ca constientul este secundar, iar trupul este tertiar, atunci am inceput sa inteleg ce s-a intamplat cu acest om. El avea o intoleranta absoluta a durerii sufletesti, o inchinare foarte mare interna fata de omul iubit, o disponibilitate de a-si alipi sufletele si de a uita de Dumnezeu. De aceea, au existat probleme in viata personala, de aceea era prezenta o agresivitate subconstienta fata de femei.

Pentru salvarea unui om, trebuie ca atasamentul fata de un destin fericit sa ii fie redus iar, din acest motiv, dupa o saptamana, omul este lovit de o masina, fiindu-i amputate picioarele – acesta este inceputul pregatirii pentru indeplinirea dorintei, astfel atasamentul fata de soarta se micsoreaza. Pe urma, omul incepe sa se imbolnaveasca pentru ca bolile, de asemenea, sunt necesare pentru purificarea sufletului. Apoi, el este tradat de cei apropiati ceea ce, de asemenea, reprezinta una dintre etapele de purificare a sufletului – reducerea atasamentului nu doar fata de bunastare, ci si fata de oamenii apropiati. Mai departe, asupra omului se abate urmatoarea portie de nenorociri, iar el trebuie sa le accepte pe toate, pastrand iubirea in suflet.

Daca in sufletul unei persoane nu exista armonie, daca un om sufera o infrangere atunci cand are prosperitate, atunci cand isi realizeaza propriile dorinte, atunci ii va fi inchisa, pur si simplu, posibilitatea de a fi fericit.

Psihologii nu pot explica un fapt unic care, pur si simplu, este imposibil de inteles de psihologie: o persoana este avansata la locul de munca, primeste multi bani, atentie, respect dar, pe urma, se spanzura. Psihologia nu poate explica acest lucru. O emotie pozitiva trebuie sa duca la fericire. Insa aceasta duce la sinucidere. Iar, in acest caz, noua ne iese la suprafata un bagaj de emotii: daca nu ai acceptat purificarea inainte de a primi fericire, atunci mori chiar in clipa de fericire.

Cu alte cuvinte, fericirea devine dusmanul tau de moarte. Tocmai din acest motiv, multor oameni nu li se da voie sa aiba fericire, fie – sub forma de bani, fie – sub forma de faima, fie – sub forma de familie, de relatii armonioase cu cineva, de indeplinire a dorintelor etc. Fericirea trebuie meritata . Din acest motiv, acel om care poate sa reziste unei lovituri, care poate sa obtina ceea ce-si doreste dupa un efort, care poate sa lupte cu o situatie – sa o invinga fara ura, suparare sau tristete, acest om este demn de fericire si acest om isi va dobandi propria menire dupa un efort.

Dar inainte de a avea sanatate, fericire, bani, sentimente inalte si o familie, dumneavostra trebuie sa treceti printr-o oarecare etapa de transformare si purificare.

Daca omul va accepta purificarea, atunci va putea obtine ceea ce doreste dar, daca nu o va accepta, atunci nu va primi nimic. “Cu un an in urma, eu am primit cetatenia americana – un simbol al protectiei si al stabilitatii, iar peste o luna, mi-am vandut casa care este, de asemenea, un simbol al protectiei si al stabilitatii, si m-am mutat intr-un apartament pe care l-am inchiriat pentru o anumita perioada, cu scopul de a ma stabili intr-o casa noua, mai mare, dupa o jumatate de an. Inainte sa ma mut in apartament, am avut parte de un stres foarte puternic, pentru o anumita perioada de timp. Stresul si regretul a ceea ce am facut au durat cateva luni. Probabil stresul… Imi amintesc ca doream foarte mult sa ma intorc inapoi, in trecut. Probabil stresul a patruns adanc in subconstient si agresivitatea impotriva timpului a dus la insomnie si depresie. Dar toate s-au intamplat conform voii Divine. Si toate aceste evenimente sunt doar urmarile schimbarii cetateniei si ale atasamentului fata de un destin fericit si stabilitate”

Cu alte cuvinte, inainte de a primi ceva, Dumnezeu trebuie sa ia putin. Omul s-a mutat intr-un apartament pe care l-a inchiriat si, in loc sa simta ceea ce numim „daca ai gasit ceva, nu te bucura, daca ai pierdut ceva, nu plange” ceea ce ne demonstreaza independenta fata de rolul pe care noi il jucam si care se numeste „viata”, omul a inceput sa aiba o depresie. Cu alte cuvinte, el nu a acceptat purificarea sufletului, nu a acceptat pregatirea pentru fericire. Din acest motiv, fericirea a inceput sa-l ucida. Totul este simplu. Totul este logic.

Exista un mecanism de blocare si de purificare a karmei. Insa, acest lucru necesita, in primul rand, intelegerea faptului ca fiecare om si fiecare eveniment, care ne dezechilibreaza, este o parte a Universului. De aceea, starea noastra interioara trebuie sa fie tot timpul apropiata la maximum de sentimentul smereniei. Cu cat este mai subtil nivelul de camp, cu atat este el mai putin dependent de personalitatea noastra si cu atat el este mai departe de logica trupului.

Aspiratia prin iubire si cainta fata de Necunoscut, Divin, reprezinta accesul la un nivel mult mai subtil, inaltarea spirituala a omului si purificarea karmei. Fiecare om se poate ajuta pe sine insusi printr-un comportament corect, printr-o atitudine corecta fata de lume si printr-o alimentatie corecta. In afara de acest lucru, exista o calitate foarte importanta: aspiratia interioara catre Dumnezeu. Este vorba despre faptul ca notiunile de „jertfa”, „noblete”, „indulgenta ”, „dragoste de pace” sunt chiar niste aspecte ale credintei in Dumnezeu. Insa, cu toate acestea, daca un om nu aspira periodic catre Dumnezeu in mod intentionat, el poate sa piarda aceste trasaturi de caracter, deorece ele ii vor fi necesare nu pentru a veni la Dumnezeu ci pentru a castiga mai multi bani, pentru a primi sanatate, pentru a deveni un om de succes in viata. Si, mai departe, incepe degradarea.

In lipsa perfectionarii caracterului, daca eu nu vreau sa ma schimb, atunci bolile, neplacerile, nenorocirile, sau chiar moartea, ma vor ajuta sa fac acest lucru. Grija de propriul suflet, aducerea armoniei in suflet, imbunatatirea propriului caracter, capacitatea de a ierta si de a accepta voia Divina reprezinta bazele sanatatii. Acceptarea voii Divine este, de asemenea, un medicament exceptional care ne poate vindeca chiar pana la aparitia nenorocirilor si a bolilor. Atunci cand omul se orienteaza catre Dumnezeu si atunci cand el este armonios, atunci nu este nevoie ca acesta sa fie vindecat prin boli, nenorociri, distrugeri etc.

Daca se afla intr-o stare de armonie, chiar si fara sa banuiasca acest lucru, un om nu-si restabileste doar propria sanatate si isi imbunatateste destinul dar, de asemenea, isi ajuta atat copiii si nepotii, cat si alti urmasi.”

cu mult drag,

Karyn

6 gânduri despre „Purificarea sufletului

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.