Inima neprihanita

4a3b4e9bbc5f8ac417eb479727ed3635

„Cum ar putea gasi pacea cei exclusi, respinsi, uitati, victimele, de exemplu, si toti cei care au fost implicati in „moartea” lor? Atunci cand intram in rezonanta cu ei, cand ne putem uita la ei fara a le cere ceva, cand ne uitam cu respect la ei si la soarta lor, abia atunci ei se pot linisti, iar noi nu mai suntem nevoiti sa-i purtam in interiorul nostru. La final, din dragostea pentru tot ce exista, privirea noastra nu mai zaboveste asupra lor, ci se poate indrepta catre altceva, aflat mai presus. Doar in aceasta privire catre ceva aflat mai presus, putem fi toti egali, putem fi la fel ca toti ceilalti si in acelasi timp putem fi liberi sa ne traim propriul destin si propria noastra implinire. Priveste cerul!

Iubirea continua, in acelasi timp, catre un nivel mai inalt. Privindu-i – prin acest mod de a-i privi – devenim centrati pe noi insine si ne simtim in largul nostru, ne este usor.

„Cum poate ajunge inima noastra neprihanita? Eliberand din inima noastra fiecare fiinta umana pe care am intalnit-o, in mod special pe cei foarte apropiati. Eliberam pe fiecare si ii lasam in seama altcuiva: a parintilor lor, a copiiilor lor, a destinului lor.

Ce efect are acest lucru? Ceilalti se simt eliberati de noi. Eliberati de asteptarile si dorintele noastre, eliberati de ingrijorarile noastre, de gandurile noastre, de judecatile si de destinul nostru.

Astfel, si noi ne simtim eliberati de ei. De dorintele si asteptarile lor, de ingrijorarile lor, de ganduri, de judecati si de destinul lor. Devenim de asemenea eliberati de vina lor si de ceea ce ei, probabil, ne-au facut.

La fel si ei devin eliberati de vina noastra si de ceea ce, probabil, le-am facut. Noi devenim liberi de pretentiile comune, ale noastre catre ei si ale lor catre noi.

Suntem oare astfel lipsiti de sentimente sau poate de iubire? Dimpotriva, o inima neprihanita doar simte. O inima neprihanita pur si simplu iubeste.

Neprihanit inseamna in acest caz a fi in acord cu sursa noastra ultima, a celorlalti si cu a noastra. Inseamana a fi pur precum iubirea sursei primordiale, daca ne este permis sa vorbim despre iubire in acest caz. Aceasta iubire ii vrea pe ceilalti asa cum sunt, este iubirea pentru inceputul si sfarsitul lor.

Aceasta este iubirea pura si bucuria pura. Uneste totul fara sa lege, separa totul fara sa desparta. Este pur si simplu acolo.

O inima pura stie de asemenea despre dependenta ei de ceilalti si este de acord. Stie si de dependenta altora de ea si este de acord. In aceste dependente, inima ramane pura.”

sursa Bert Hellinger

3 gânduri despre „Inima neprihanita

  1. Buna seara dna Taulescu,Nu prea sint de acord cu dna Hellinger. O inima neprihanita nu baga in seama si ignora suferinta adusa. Isi urmeaza calea si trece mai greu sau mai usor peste bariera numita… RIDICOL. O inima neprihanita urmeaza mereu calea CREATIEI si se insoteste de toti cei care o incurajeaza si o apreciaza pe masura. Si ii paraseste pe cei care o ranesc. Inima neprihanita isi gaseste PACEAin admiratia realizarii finale. Si isi umfla sufletul de bucurie. O inima neprihanita nu ai sa o gasesti nicioata lasindu-se batuta si in voia sortii. Parerea mea. Oare stilpii de electricitate doboriti primavara asta, daca erau ginditi si facuti de inimi neprihanite, mai cadeau asa usor cu sutele ??

    Gerhard Gabriel Crihana, mobil+40. 0720137388

    Apreciază

  2. Deosebite ideile Dvs,in special publicarea lui Omraam,si Iesirea la Munte,rog,notificatia,Stima,Iulian Nicolae

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.