Adevaruri care privesc practica spirituala

IMG_4170Atunci când o ființă umană are șansa de a se naște într-un trup fizic și de a primi în această viață învăţături spirituale autentice, putem fi siguri că ea a acumulat merite KARMA-ice (în conformitate cu Legea divină a cauzei şi efectului) în vieţile anterioare.

Atunci când o fiinţă ce este interesată de DHARMA (practica spirituală) întâlnește un Ghid spiritual, este ca atunci când un om orb are șansa de a găsi piatra chintamani (nestemata care îndeplinește toate dorințele).

Atunci când un aspirant are un trup sănătos, care îi permite practica exercițiilor și este deopotrivă înzestrat cu credinţă şi inteligenţă, aceasta dovedește că în cazul său există o anumită acumulare de KARMA pozitivă care îi permite să aibă continuitate în antrenamentul său spiritual.

Atunci când eşti bogat, dar în acelaşi timp ai ocazia să întâlneşti cerşetori, aceasta este o evidență a faptului că e cazul să începi să-ți trezești și să-ți manifeşti generozitatea.

Atunci când acumularea de tendințe negative și impurități își face simțită prezența tocmai atunci când tu vrei să practici anumite tehnici spirituale, precum un pahar care dă pe dinafară, acesta este un semn al faptului că s-a declanșat un proces de purificare a KARMA-ei negative și trebuie să îți continui practica perseverent și constant.

Atunci când intâmpini ostilităţi aparent neîntemeiate și acestea te preocupă atunci când te strădui să-ţi orientezi mintea către practica spirituală, trebuie să le privești ca pe o îndrumare în sensul de a-ți cultiva răbdarea.

Atunci când ai înțeles cu adevărat că toate lucrurile și fenomele acestei lumi a condiționărilor sunt efemere și ai deopotrivă o mare credință, dacă ai șansa să primești anumite inițieri și învățături spirituale profunde trebuie să realizezi că a sosit pentru tine momentul să te detașezi de aspectele materiale și sociale ale vieții.

Atunci când îți conștientizezi teama de moarte și tocmai atunci afli că a murit o persoană apropiată, trebuie să privești aceasta ca pe un semn că e cazul să îți amplifici extraordinar de mult credința.

În orice caz, dacă ți-ai propus să-ți împlineşti mai întâi dorințele materiale și te gândești că abia după aceea va urma să te implici serios în practica spirituală, trebuie să știi că este puțin probabil că vei mai face vreodată aceasta (să te apuci de practica spirituală). De aceea atât de puține fiinţe umane au reușit să atingă starea de eliberare de SAMSARA (Lumea iluzorie a aparenţelor fenomenale).

Padma Sambhava

6 gânduri despre „Adevaruri care privesc practica spirituala

 1. Multumesc Karyn,
  Este unul dintre articolele care ma pun pe ganduri, ma determina sa ma observ si in acelasi timp sa inteleg.

  Apreciază

 2. Trebuie sa recunosc ca acest articol are o anumita esenta dincolo de aceste randuri, cuvinte. Izvoraste dintr-o gandire profunda care se aproprie mult un adevar pe care putine persoane il ating in zilele noastre. Respectele mele si va rog sa continuati in a scrie astfel materiale utile pentru cei care vor sa se initieze sau au pasit pe aceasta cale spirituala de putin timp.

  Apreciază

 3. Articol minunat!Dumnezeu mereu alege situații pentru fiecare in parte ..pentru a ne arăta -uite aici e bine să lucrezi-uite aiuci e momentul de ate exsprima pentru desăvîrșire.Rămîne să vedem,auzim și să simțim toate aceste cu subluimul.
  Mulțumesc pe acest articol!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.