Despre Onoare

ro.pinterest.com„Onoarea apare cand arhetipul razboinicului isi atinge potentialul suprem. Onoarea este campul energetic al fiecarei fiinte umane, atunci cand isi traieste adevarul individual. Din acest punct de vedere, onoarea este intr-un fel un paradox. Desi pare a fi apogeul individualitatii umane, ea conecteaza toate fiintele umane la nivelul sinelui superior. In  campul onoarei, toate fiintele umane devin una. Acesta este adevaratul inteles al celui mai inalt cod al razboinicului. Onoarea transforma lupta intr-un dans. Este scrima iubirii insasi. Prin onoare, moartea este depasita si orice actiune umana poate deveni nemuritoare.

Onoarea este inradacinata intr-o iubire atat de pura, incat se sacrifica pe sine fara vreun gand de a se pune in slujba vreunei ambitii superioare. Fiecare act de onoare aduce cu sine in lume o forta egalizatoare in locul uneia care dezbina – astfel iti poti da seama daca este adevarat sau nu. Daca actul uneste oamenii aducandu-i in campul de frecventa inalta, este un act de onoare.

Intreaga esenta a onoarei sta in sintagma onorarii celuilalt. A onora pe cineva inseamna a-l considera aflandu-se la cea mai inalta frecventa, indiferent care ar fi nivelul actual al frecventei sale.

Astfel o persoana care manifesta onoare, poate fi supusa la tot soiul de victimizari din partea oamenilor neonorabili, dar ea nu se va cobora niciodata la nivelul lor. Din contra acesta persoana va continua sa-i onoreze si sa-i stimeze.

Un razboinic al luminii nu se lupta cu natura inferioara ci mai degraba absoarbe fortele intunericului adanc in sine prin faptele sale iar prin asta straluceste in lume cu nemasurata puritate.” (Richard Rudd)

„O singură dată am rămas fără cuvinte. A fost atunci când un om m-a întrebat: „Cine eşti?” (Khalil Gibran)

4 gânduri despre „Despre Onoare

 1. cred ca citatului i s-ar potrivi si un comentariu care sa analizeze onoarea in societatea actuala; spun aceasta deoarece in text onoarea este alaturata numai unui razboinic (luptator) dar in lumea moderna onoarea isi poate gasi locul in orice om, indiferent de ocupatia sa.
  Eu as descrie onoarea ca fiind o calitarte profund spirituala a individului, calitate care poate fi foarte putin motivata de recompense materiale si din acest motiv poate fi un criteriu obiectiv al stadiului spiritual al omului.
  Cred ca in zilele noastre ar fi recomandabil sa generalizam obligativitatea onoarei spre toate ocupatiile omenesti si aceasta sa devina un deziderat pentru toti cei cu aspiratii spirituale.

  Apreciază

 2. Totul se afla in noi. Tot ce a fost creat. Individualitatea pentru mine reprezinta ceea ce am putut transfigura in lumina, unicitatea izvorata din efortul propriu. Avem nevoie de modele, avem nevoie sa trezim aceasta constiinta prin propriul exemplu. Cand timpul imi va permite voi scrie cu drag despre onoare. Multumesc pentru comentariu.

  Apreciază

 3. Dumneavoastra ati legat onoarea de un razboi. este si acesta un mod de a prezenta onoarea. Dar onoarea poate exista si alte moduri, ca exemplu in persoana care aduce pacea in diverse contexte al vietii cotidiene. Avem razboaie pe glob, dar presupun ca exista in firea multor militari acel cod al onoarei. Ar fi frumos sa alcatuim un articol despre onoare din mai multe paliere ale societati. exista o mare vrietate despre cum simte fiecare om onoarea din diferite categorii. Onoarea este inteleasa diferit, desi principiul este acelasi. E o tema de gandire pe viitor. Cu respect,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.