Cunoasterea determina destinul?

after_the_rain_by_6doug9-d72pu2t

„Universul in care traim este viu si are o natura vibratorie. O pulsatie imperceptibila in starile de constiinta obisnuite, o oscilație imposibil de anticipat de catre mintea liniara. Gandurile sunt energie, emotiile sunt unde vibratorii. Cu cat această oscilatie este mai armonica, cu atat starea interioara este mai armonioasa. Doar atunci mintea devine linistita, emoțiile numai constituie un factor disturbant, energiile vitale curg libere, iar corpul este relaxat.”

Ma gandesc deseori la vibratie, iar atunci cand urmeaza sa transmit o anume initiere folosesc muzica cu vibratie inalta.  Ei bine, se pare ca muzica lui Mozart ne armonizeaza pe toti pe aceeasi frecventa. asta seara am vizionat un film „Frequencies” (2013),  din care am extras cateva mesaje, cat sa va trezesc interesul de a-l vedea…:

Cand Mozart canta suntem pe aceeasi frecventa si este un secret istoric. Nu a fost niciodata vreo magie, doar Cartea pierduta si regasita, fiind scrisa, fiind rescrisa, fiind arsa, fiind folosita pentru a controla masele. Dar a venit muzica! Stim din vechi timpuri ca in muzica exista ceva putere, ceva putere care ne elibereaza. Primii compozitori nu au scris doar pentru divertisment, au scris pentru a ne reda controlul propriilor noastre minti. Cu fiecare piesa, Cartea a fost slabita, pana cand…Mozart…1760.. in prima sa compozitie ne-a imunizat cu adevarat impotriva Cartii, de atunci au existat mai multi..

Cand recunosti o melodie pe care nu ai mai auzit-o inainte, asta va fi una care atinge subconstientul nostru colectiv. Majoritatea muzicii complexe (clasice) pur si simplu interfereaza suficient de mult cu Cartea pentru a o face nesigura, pentru a o face nesigura si nefolositoare.

Au existat conducatori care inca au nutrit ganduri de reutilizarea Cartii si masele de oameni nu au fost prea incantate sa li se aminteasca ca sunt doar simple mecanisme… Complexe cu siguranta, dar cu toate acestea doar cu butoane de apasat, nimic altceva. Muzica este butonul de resetare. Unde este situat mai exact? in suflet. Ce se intampla cand muzica se opreste? Nu poate fi oprita niciodata…

De ce nu stim asta? Daca suntem cu totii masini atunci totul este decis…spontaneitatea este o iluzie. Dar, noi avem inca Liber Arbitru! Noi avem inca Suflete! Noi avem inca Imaginatie. Acest Univers vine dintr-un simplu cod, care se repeta la infinit, infinit de complex dar extrem de previzibil. Suntem aici pentru a servi unui scop? Cunoasterea determina sau nu in mod absolut destinul?”

Va invit asadar sa incepeti saptamana cu muzica clasica, cu Mozart, iar daca aveti timp, vedeti si filmul „Frequencies”!

Saptamana minunata!

2 gânduri despre „Cunoasterea determina destinul?

  1. multumesc, draga Karyn, am privit filmul – intrebarile mele s-au inmultit, raspunsurile – invers 🙂 mesajele Dvs sunt deosebite.Boris 

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.