Arhanghelul Uriel

archangels

In “Apocalipsa lui Petru” arhanghelul Uriel este infatisat ca îngerul care are grija de Infern, fiind căpetenia îngerilor răzbunători şi ai pedepsei. Acesta este deseori înfăţişat cu aripi de serafim şi cu o sabie de foc (se pune că tot el a fost serafimul pus să păzescă intrarea în Eden după căderea primilor părinţi, rotind împrejur sabia înflăcătrată) sau cu un chip de văpaie care nu poate fi privit de muritori.

Deşi este un arhanghel al durităţii, pedepsei şi justiţiei, Uriel este deasemenea un agent al iluminării: este ghidul şi maestrul ceresc pus să îi călăuzească pe profeţii Esdra şi Enoh, răspunzând cu înţelepciune tuturor întrebărilor puse de aceştia. În versiunea etiopiană a Bibliei Ortodoxe, în “Cartea lui Enoh”, Uriel este unul dintre îngerii care îl ridică pe patriarhul Enoh la cer şi îi arată minunile creaţiei nevăzute, îl învaţă tainele cele mai ascunse ale Pământului, Cerului, astrelor, atmosferei şi timpului. Cartea îl prezintă drept “Uriel, îngerul teribil care stăpâneşte peste strigăte [Infern].” (1Enoch, 20:2) şi “Uriel este îngerul pe care Domnul Gloriei l-a aşezat peste toţi aştrii.” (1Enoh,74:7).

Uriel apare în istorie în multe forme, însă cel mai adesea ia chipul unui heruvim sau unui copil, a cătui puritate şi lumină poate fi cu greu comparata cu orice creatură vie de pe faţa Pământului. Este asociat cu Pământul, iar câteodată poate lua chipul unei femei puternice, cu tinută regală, personificând însăşi Natura sau pe Mama Geea. Este păstrătorul secretelor Pământului, nimic nu se întâmplă pe această planetă, în interiorul ei sau în sistemele spirituale din jur fără ştirea sa. Într-adevăr, din punct de vedere iniţiatic, unul dintre atributele sale este gestionarea karmei şi aplicarea Legilor Divine ale Echilibrului, într-un mod foarte asemănător cu fraţii săi Tsadkiel şi Samael.

Uriel este arhanghelul căinţei, este cel căruia sufletele destinate suferinţei cer milă, de aceea se spune că el este îngerul pus de Dumnezeu ca stăpân peste strigăte. Dreptatea sa este cu totul şi cu totul specială, având influenţă şi autoritate în a aplica pedepsele divine atât muritorilor, cât şi spiritelor evoluate care comit greşeli sau se ridică împotriva ordinii divine a Creatorului. Uriel este de o blândeţe infinită când vine vorba de oamenii drepţi, curaţi şi buni, cărora le vine întotdeauna în ajutor atunci când ei o cer. Protecţia sa este infailibilă, abătând loviturile oricărui duşman care atacă pe nedrept, fie el animal, om, demon sau altă creatură. Mila sa este însă la fel de mare şi puternică precum îi este şi neîndurarea, fiind pe deplin detaşat în a aplica lecţia suferinţei celor ce o merită pe deplin. În consiliul karmic el este cel care poate da sentinţe sufletelor judecate, în conformitate cu Legile superioare şi cu voinţa Tatălui, şi este cel care poate pune la dispoziţie sufletului condamnat alegerile ce trebuiesc făcute pentru a-şi ispăşi pedeapsa. Iniţiata Helena Roerich îl numeşte pe Uriel “Domnul Acţiunii Puternice”, şi spune că acesta personifică în toate planurile Focul Divin, lumina manifestată. În planul fizic, puterea lui Uriel este manifestată în fuziunea din centrul Soarelui, centrul Pământului şi scânteia sacra a energiei Kundalini din zona sacrală. Uriel reprezintă puterea creatoare, forţa care generează totul, de la universuri şi sisteme solare, până la viaţa însăşi. Este un arhanghel al creaţiei, al focului şi luminii în ipostaza sa constructivă şi vitală. Uriel ne poate ajuta în drumul nostru spiritual şi în orice greutate, dacă ne adresăm în deplină umilinţă şi căinţă pentru ca faptele noastre să fie iertate de către Dumnezeu.

El este îngerul care ne ajuta sa ne amplificam inteligenta. Este reprezentat adesea cu Flacara Cunoasterii în palma deschisa, flacara la care oamenii pot avea acces pentru a putea obtine sanatate si bunastare. Atunci când cunoasterea oferita nu este utilizata în scopuri benefice, Uriel este însarcinat sa ne faca sa platim pretul divin. El ne dezvaluie sensul lucrurilor si ne ajuta sa avem încredere în planul divin al lui Dumnezeu, astfel încât, atunci când nu pare sa ne mearga bine, sa descoperim ca totul e spre binele si fericirea noastra.

Uriel ne arata cum sa interpretam mesajele vocii noastre intrerioare si ale viselor noastre. Gratie lui reusim sa întelegem mai bine natura noastra profunda si chiar putem îndrazni sa ne asumam mai multe responsabilitati în aceasta viata. Putem astfel sa ne exploatam mai bine potentialitatile noastre latente. Uriel ne face sa descoperim în noi lumina interioara si sa devenim la fel de stralucitori ca soarele, exprimând iubirea si frumusetea care anima profunzimile fiintei noastre.

Uriel ne poate ajuta să înţelegem suferinţa, să înţelegem de ce unor oameni buni li se întâmplă nenorociri sau de ce suferă cei care aparent nu ar trebui să sufere. Ajutorul lui Uriel vine şi în momentul când simţim că ne cufundăm în întuneric, în ignoranţă şi în suferinţă, atunci poate el să reverse la cererea noastră “Lumina lui Dumnezeu.” Putem apela acest minunat arhanghel şi îi putem chema influenţa protectoare prin următoarea formulă-rugăciune: “Prin numele lui Dumnezeu Cel Prea-Înalt Adonay Melek, te chem, prealuminat şi preaputernic arhanghel Uriel, pentru a aduce lumină sufletului meu, pe dinăuntrul meu şi pe dinafara mea, Aici şi Acum. Amin!”

„Arhanghel Uriel, vino in toata puterea si gratia Ta si revarsa Lumina in sufletul meu”

Un gând despre „Arhanghelul Uriel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.