Cararea Imparatiei

944152_529416253781871_84905661_n

Fiecare drum la Prislop ne imbogateste cu noi experiente. Pe una din icoanele cu Parintele Arsenie Boca sta scris „trebuie sa stiti pe de rost predica de pe munte”. De ce ar vrea parintele sa stim pe de rost aceasta predica? … Aceste cuvinte au un Inalt sens.

„Cararea Imparatiei” in 12 ore audio.

Ceea ce omul nu poate indrepta in sine insusi sau in altii, trebuie sa le sufere cu rabdare, pana ce Dumnezeu porunceste altfel. Cugeta ca poate e mai bine sa fie asa, ca sa fi cercat prin rabdare, fara de care meritele noastre nu sunt mare lucru. Trebuie in toate acestea sa te rogi lui Dumnezeu sa te ajute sa biruiesti aceste piedici, sau sa le suferi cu blajinatate. Daca cineva, lamurit odata sau de doua ori, nu cade la aceeasi parere cu tine, nu mai avea disputa cu el, ci incredinteaza toate in mana lui Dumnezeu care stie a scoate binele din rau, ca astfel sa se implineasca voia Sa. Si sa fie slavit in toti robii Sai.

Da-ti osteneala sa suferi cu rabdare lipsurile si slabiciunile altora, oricare ar fi ele, pentru ca si tu ai multe din acestea pe care trebuie sa le sufere altii. Ca Dumnezeu a randuit astfel, ca sa ne invatam a ne purta sarcina unii altora – caci fiecare are sarcina sa -nimeni nu-i fara lipsuri, nimeni nu-si este indestulator siesi, nimeni nu-i atat de intelept sa se poata indruma singur, dar se cade sa ne suferim, sa ne mangaiem si sa ne ajutam, sa ne invatam si sa ne indrumam unii pe altii. Ceea ce te face atat de suparacios nu-i zelul pentru aproapele, ci o iubire de sine, nazuroasa, artagoasa, posomorata. Pietatea cea adevarata e blajina si rabdatoare, fiindca ea te arata cine esti…” (Cararea Imparatiei – Parintele Arsenie Boca)

Duminica minunata si binecuvantata!

4 gânduri despre „Cararea Imparatiei

  1. Sarut mana Karyn. Multumesc pentru toate materialele trimise, noi toti trebuie sa ne invingem Eul si sa incercam sa fim mai buni, mai iubitori, sa ne punem in slujba semenilor, sa fim un exemplu de puritate si pietate.
    Cu drag, Titi.

    Apreciază

  2. Karyn, te rog să mă ierți pentru că într-un mesaj privat al altui cont ți-am arătat cât de ascuțiți sunt caninii mei. Îți mulțumesc din suflet pentru Litania Părintelui Arsenie Boca pe care am găsit-o la Tine.Te îmbrătișez. Inimioară

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.