Sistemul maestrului

i-ching-man

1. Orice acumulare tinde să conducă la o acumulare din ce în ce mai mare. În mod similar, orice pierdere tinde să conducă la o pierdere din ce în ce mai mare. Acest principiu este valabil pe toate planurile existenţei.
2. Mintea este un principiu creator. Condiţiile, mediul exterior şi toate experienţele vieţii sunt rezultatul atitudinii noastre mentale obişnuite sau predominante.
3. Atitudinea mentală depinde prin natura lucrurilor de gândurile noastre. De aceea, secretul oricărei puteri, al oricărei realizări şi al tuturor posesiunilor este modul nostru de a gândi.
4. Acest principiu este adevărat, căci noi trebuie să „fim” înainte de a „face” ceva. Altfel spus, noi nu putem „face” decât în măsura în care „suntem”, iar ceea ce „suntem” depinde de ceea ce „gândim”.
5. Noi nu putem manifesta o putere pe care nu o avem. Singura manieră prin care putem dobândi o putere constă în a deveni conştienţi de ea. Noi nu vom putea deveni niciodată conştienţi de o anumită putere până când nu vom înţelege că orice putere se află în interiorul nostru, nu în afară.
6. Există în interiorul nostru o lume formată din gânduri, din emoţii şi din puteri, din lumină, viaţă şi frumuseţe. Deşi este invizibilă pentru ochiul liber, forţa acestei lumi este covârşitoare.
7. Lumea din interiorul nostru este guvernată de minte. Dacă vom descoperi această lume, noi vom putea găsi soluţii pentru orice problemă cu care ne confruntăm. Altfel spus, vom putea găsi cauza oricărui efect. Dat fiind că această lume interioară poate fi controlată de noi, toate legile puterii şi posesiunii pot fi controlate la rândul lor de noi.
8. Lumea exterioară nu este altceva decât o reflectare a lumii din interiorul nostru. Tot ce vedem în afara noastră reflectă lumea noastră lăuntrică. În această lume interioară se află o Înţelepciune infinită, o Putere infinită, un Depozit infinit în care se află toate lucrurile de care avem nevoie. Acestea nu aşteaptă altceva decât să le permitem să devină manifeste şi să se dezvolte. Dacă vom recunoaşte în noi înşine aceste potenţialităţi, ele vor căpăta viaţă inclusiv în lumea exterioară.
9. Armonia din lumea interioară se reflectă inevitabil în lumea exterioară prin apariţia unor condiţii mai armonioase, a unui mediu exterior mai agreabil, a unei îmbunătăţiri generale a vieţii, pe toate nivelele. Ea reprezintă fundamentul unei stări de sănătate perfecte, dar şi ingredientul esenţial al oricărei realizări, al oricărei puteri, al măreţiei şi al succesului în toate domeniile.
10. Armonia din lumea interioară are la bază capacitatea de a ne controla gândurile şi de a stabili singuri în ce fel ne va afecta o experienţă sau alta.

Charles M. Haanel, citeste mai departe https://docs.google.com/file/d/0B4T-_d4X6sjBa1ZocC1fT1lxcUk/edit

5 gânduri despre „Sistemul maestrului

  1. *..prin cuvintele voastre ,veti muri sau vti trai*..,dar in spatle cuvintelor stau gandurile noastre..,iar in spatele gandurilor noastre sta nivelul nostru de Constiinta (adica sistemul nostru de valori si credinte in care am ..*crescut*),iar vietuca noastra curge comform acestui ..nive.*Si TOATE ,dupa CREDINTA voastra vi se vor da*….Multumesc draga Karyn pt postarile tale care..*zidesc*

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.