Pasi prin viata

10

Uneori simt cuvintele cum curg ca dintr-un izvor nesecat de inspiratie divina. Alteori simt puterea tacerii cum apasa greu pe buze. Este acea tacere care sapa in constiinta, care nu vrea sa exprime nimic dar care ar darui totul. Muzica ramane cateodata singura muza care poate exprima simtirea, trecerea, transfigurarea. Cand ma aflu in aceste momente, ma intreb in interiorul fiintei mele: cine esti tu? si raspunsul vine din strafund, soptit rasunator: „esti doar tu”. Iar acest „doar” imi reaminteste de mine, exact asa cum sunt, fiica lui Dumnezeu.

„Esti doar tu” imi reaminteste ca sunt aici pentru viata insasi. Viata, cea mai importanta initiere pe care un om o poate trai. Toate spiritele ce vin pe Pamant, au de trecut prin cele 12 porti ale virtutilor divine : Frumusețea, Compasiunea, Curajul, Curiozitatea, Imaginația, Bucuria, Dreptatea, Dragostea, Fidelitatea, Forța, Puritatea și Voința. Timpul pamantean poate nu este suficient si atunci omul se intoarce pentru a retrai iubirea si bucuria sau poate adevarul, dreptatea, curajul sau poate doar fidelitatea.

Un om ce a trait si a trecut prin cele 12 porti poate trece la urmatorul nivel de evolutie din planul divin, cel angelic. Intreaga istorie a omeniri a trecut prin cele 12 port,i urmand evolutia umana. S-au purtat lupte, s-au facut sacrificii, s-au scris mii de carti…. ca mai apoi totul sa devina din ce in ce mai complicat, caci odata cu evolutia societatii, omul a uitat pentru ce a venit. A uitat pentru ce s-a intrupat. Omul este obosit, amagit, trist, inselat, furat, mintit…. si nu mai crede in virtute, devine el insasi viciat, un rezultat al neputintei si luptei interioare …

Omul uita ca este facut dupa chipul si asemenarea Lui, uita ca este purtatorul scanteii divine si ca dusmanii sai sunt inauntrul sau, pentru ca i-a acceptat. Cand acei dusmani vor dispare fiecare va putea vedea in celalalt pe Dumnezeu, asemeni lui Iisus. Pana atunci fiecare va vedea doar ce contine.  Raman aspiratiile si glasul sufletului ce se vrea auzit, ce trezesc constiinta umana…

Astazi este o zi importanta la fel ca toate zilele ce vor urma pentru ca ele sunt viata. Iar viata este sarbatorita atunci cand tu faci parte din ea!  Sa ne bucuram de fiecare test al vietii, care ne apropie mai mult de aceste virtuti, sa ne bucuram intr-atat incat sa ramanem in tacere si plini de bucurie  in a darui totul. O saptamana minunata, pasind spre viata!

5 gânduri despre „Pasi prin viata

  1. Multumesc din inima ca existi,draga mea. Toate articolele tale imi lumineaza drumul in viata.

    Sent from my LG Mobile

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.