Ordinul Imparatiei

Jesus ans disciples

1. În acea vreme, dupa ce Iisus a înviat din morti, a ramas nouazeci de zile cu Maria, mama Sa, Maria Magdalena, cea care I-a uns corpul, Maria Cleopa, cei doisprezece si tovarasii lor, dându-le instructiuni si raspunzând la întrebari despre Împaratia lui Dumnezeu.
2. Pe când sedeau la masa, seara, Maria Magdalena L-a întrebat, zicând: „Învatatorule, ne vei da Tu acum Ordinul Împaratiei?”
3. Iar Iisus a raspuns si a zis: „Adevarat zic tie, o Maria, precum si fiecaruia dintre discipolii Mei, Împaratia Cerului este în voi. Însa va veni vremea când ceea ce este înauntru va trebui, sa se manifeste în afara pentru a mântui lumea.
4. Disciplina este, într-adevar, buna si necesara, însa deasupra tuturor lucrurilor se afla Iubirea. Iubiti-va neconditionat si din toata inima unul pe altul si iubiti toate creaturile lui Dumnezeu si dupa aceste lucruri vor cunoaste toti oamenii ca voi sunteti discipolii Mei.”
5. Iar cineva L-a întrebat: „Învatatorule, voiesti ca bebelusii sa fie primiti în comunitate în acelasi fel în care a poruncit, Moise, prin circumcizie?” iar Iisus a raspuns: „Pentru cei care sunt întru Hristos nu exista, taierea carnii, nici varsarea de sânge.
6. Copilul de opt zile va fi înfatisat Tatalui Ceresc. În rugaciune si recunostinta, parintii sai îi vor da un nume, iar prezbiterul va arunca apa purificata asupra lui, asa dupa cum este scris în profeti, iar parintii sai vor avea mare grija sa-l creasca întru caile dreptatii, fara sa manânce carne si sa bea bauturi tari, fara sa faca vreun rau creaturilor pe care Dumnezeu le-a dat în mâinile omului ca sa le protejeze.”
7. Iarasi a zis unul catre El: „Învatatorule, cum voiesti ca ei sa fie crescuti?” Iar Iisus a zis: „Dupa sapte ani sau atunci când ei încep sa distinga binele de rau si învata sa aleaga binele, aduceti-i la mine pentru a primi binecuvântarea din mâinile prezbiterului, preotului sau ale îngerului bisericii, în rugaciune si recunostinta, si avertizati-i sa nu manânce carne, sa nu bea bauturi tari si sa nu vâneze creaturile inocente ale lui Dumnezeu, caci altfel vor ei sa fie mai prejos de calul sau oaia pentru care aceste lucruri sunt împotriva naturii?”
8. Si iarasi au zis ei catre El: „Daca va veni la noi cineva care manânca carne si bea bauturi tari, sa-l primim?” Iar Iisus a raspuns catre ei: „Acestia sa ramâna retrasi pâna când se vor purifica de aceste necuratii grosiere, caci pâna când nu vor întelege si nu se vor lepada de acestea, nu sunt pregatiti sa primeasca tainele superioare.”
9. Apoi, un altul L-a întrebat, zicând: „Când voiesti ca ei sa primeasca initierea?” Iar Iisus a raspuns: „Dupa sapte ani sau când vor cunoaste învatatura, când vor face numai binele, vor învata sa munceasca cu propriile lor mâini, îsi vor alege o meserie ca sa-si câstige  existenta si când vor fi ferm stabiliti pe calea cea dreapta. Atunci, ei vor cere initierea, iar îngerul sau prezbiterul bisericii îi vor testa si vor vedea daca merita, iar ei vor trebui sa aduca rugaciuni si sa multumeasca, vor fi scufundati în apele purificarii, ca sa renasca la o noua viata, marturisindu-L pe Dumnezeu ca fiind Tatal lor, jurând sa se supuna Legii Sfinte si sa se tina departe de raul lumii.”
10. Iar un altul a întrebat: „Învatatorule, când vor trebui sa primeasca Mirungerea?” Iisus a raspuns: „Când vor ajunge la vârsta maturitatii si vor manifesta în ei însisi cele sapte daruri ale Spiritului, atunci fie ca îngerul sa aduca multumire si rugaciune si sa-i pecetluiasca cu pecetea Mirului. Este bine ca la fiecare treapta de initiere, toti sa fie încercati timp de sapte ani. Cu toate acestea, fiecare sa primeasca conform cu evolutia sa întru Iubirea si întelepciunea lui Dumnezeu.” (Evanghelia celor 12 Apostoli)

Sarbatori pline de Lumina pana in adancul Sufletului,

sa fim uniti intru Hristos si sa reflectam la viata noastra.

4 gânduri despre „Ordinul Imparatiei

  1. Religia catolica a respectat niste pasi.Ortodoxia nu! Important sa iubim! ❤ Kary .Hristos a inviat!

    Apreciază

  2. Fie ca prin lucrarea harului Sfintei Treimi, pe zi ce trece, sa sporim in iubire.
    Hristos a inviat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.