Credinta si vindecarea

jesus-feet

„Adevărat, adevărat, vă spun, că, cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea; pentru că Eu mă duc la Tatăl.” (Ioan 14:12)

Unul dintre aspectele remarcabile ale vietii lui Iisus au fost minunile pe care le-a facut. Potrivit Bibliei, Iisus a umblat pe apă, a hrănit cinci mii de oameni cu cinci pâini și doi pești, a schimbat apa la oameni in vin și i-a înviat din morți. Cu toate acestea, cele mai semnificative dintre minunile sale au fost vindecarile pe care El le facea. Aceste vindecări includ: paralizie, febră, catalepsie, hemoragie, boli de piele, tulburări mintale, posesia spiritului, surzenie si orbire. Multe dintre aceste vindecări s-au realizat prin punerea mâinilor. Acest lucru este indicat frecvent în Noul Testament, Luca 4:40 afirmă: „La asfintitul soarelui, toti cei ce aveau bolnavi atinsi de felurite boli, ii aduceau la El. El Isi punea mainile peste fiecare din ei si-i vindeca.”

În Matei 8:14-15, Domnul Iisus foloseste atingerea pentru a vindeca pe soacra lui Petru. „Iisus S’a dus apoi în casa lui Petru, şi a văzut pe soacra acestuia zăcînd în pat, prinsă de friguri.  S’a atins de mîna ei, şi au lăsat -o frigurile; apoi ea s’a sculat, şi a început să -I slujească.”

În Marcu 1:40-42 Iisus foloseste mainile pentru a vindeca un om cu lepra. Acest lucru este, de asemenea, menționat în Luca 5:12-13. Matei 20:29-34 descrie cum a vindecat Iisus doi orbi atingandu-le ochii și în Marcu 8:22-25 Iisus foloseste mainile pentru a vindeca un alt barbat orb. În Marcu 7:32 35 El foloseste atingerea pentru a vindeca un om care este surd si nu poate vorbi. În Luca 7:12-15, Iisus a ridicat un om mort prin atingerea sicriului său și în Luca 8:49-55 Iisus foloseste atingerea pentru a reinvia o fată moartă la viață.

Există multe similitudini între vindecarea prin punerea mâinilor a lui Iisus a făcut și practica Reiki. O asemanare importanta este si faptul că Iisus a imputernicit  pe altii cu darul vindecarii, care este similar cu procesul de initiere Reiki.Citim în Luca 9:1-2 că Iisus a dat celor doisprezece ucenici puterea de a scoate toti demonii și de a vindeca bolile.

Un alt aspect al practicii de vindecare a lui Iisus, care este similar cu Reiki se referă la credință. Marcu 6:5-6 afirmă: „El nu a putut face nici un miracol, cu excepția sa pună mâna pe câțiva oameni bolnavi si vindecandu-i si El a fost uimit de lipsa lor de credință.”. Deci, în ciuda faptului că ei nu au crezut, Iisus a fost în măsură să foloseasca mâinile pentru a-i vindeca. Acesta este unul dintre aspectele importante ale tehnicii Reiki: nu necesita credinta din partea acelora care primesc tratament pentru ca Reiki să funcționeze. Dar ii poate face pe cei vindecati sa creada.

Faptul că Iisus a dat învățăturile secrete doar celor pe care i-a imputernicit sa vindece este indicat clar în Matei 13:10-11 și Marcu 4:10-12 & 34. Cunoașterea secretă este, de asemenea, o parte din invatatura Reiki, în care simbolurile, precum și procesul de initiere este în mod tradițional ținut secret și pus doar la dispoziția celor care vin catre Reiki.

Activitățile sale între vârsta de doisprezece ani și treizeci de ani nu sunt menționate în Biblie. Mai mulți cercetători afirma că în acest timp, Iisus a călătorit spre est și a fost educat în multe din învățăturile mistice din India, Tibet și China.

Iisus a fost învățat direct de Dumnezeu sau Duhul Sfânt sau a avut pur si simplu aceste abilitati de la naștere. Există unele surse care indică faptul că aceste metode de vindecare folosite de Iisus au fost conservate de către Biserica Răsăritului și au calatorit de-a lungul Drumului Mătăsii dar și pe alte căi comerciale în India, Tibet și China. Este posibil ca aceste informații pe vindecare sa fi putut fi incluse în învățăturile religioase ale Orientului și, prin urmare, ar fi putut fi sursa originală a tehnicilor Reiki care au fost folosite de Dr. Usui.

Primii ucenici ai învățăturilor lui Iisus s-au format in mai multe grupuri. Un astfel de grup a fost de gnostici. Ei au practicat punerea mâinilor și au mărturisit ca aveau o cunoaștere secretă de la Iisus și discipolii săi.  Existența lor este atestată de evangheliile gnostice care fac parte din Biblioteca Nag Hamadi, care a fost descoperit în Egipt în 1959. Faptul că Iisus a lasat învățăturile suplimentare care nu sunt înregistrate în Biblie este atestată într-o scrisoare scrisă în secolul al doilea de către Parintele Clement din Alexandria. În scrisoarea lui Clement, el a vorbit despre o evanghelie secretă a lui Marcu, care a fost bazata pe un canon normal, dar cu adaugiri, pentru discipolii speciali ai lui Iisus, menționati în continuare „cei care au fost perfecționati” și „cei care sunt inițiați în marile mistere . „

Când creștinismul a devenit organizat după secolul al doilea, învățăturile sale au fost centrate în jurul valorii de credință și învățăturile oficiale ale Bisericii, mai degrabă decât de vindecare sau de „fapte bune” și de orientare interioară așa sunt practicate de către gnostici.

Iisus a avut mare încredere în capacitatea lui și a fost capabil să vindece într-un mod instantaneu, cu rezultate spectaculoase. În mod clar Biblia arată că El a vindeca prin punerea mâinilor dar cu puterea credintei și a indicat de asemenea că am putea face același lucru. Învățăturile lui Iisus, precum și exemplul Sau sunt o mare sursă de inspirație pentru noi.

 Asadar puterea credintei este piatra de temelie pe care orice terapeut poate incepe sa construiasca experienta vietii. Puterea credintei este poarta de unire cu Dumnezeu, insasi iubirea, compasiunea si izvorul de viata vie.

Un gând despre „Credinta si vindecarea

  1. bun articolul! ai muncit un pic la el -multumesc! In evangheliile apocrife sunt mai multe indicii despre practicile medicale!
    Ioan Petre Culianu -mare istoric al religiilor- recunoscut ca atare la nivel mondial- a scris despre gnoze! Succes!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.