Meditatia Ioaneica

409649_408503169208569_1821680866_nLa trecerea dintre Craciun si Anul Nou traditiile vorbesc despre cele douasprezece Nopti Sfinte. Ele reprezinta tot atatea porti, pentru cel care cauta cunoasterea superioara cat si pentru cel care zaboveste la trecerea dintre ani asupra vietii sale. In forma concentrata zilele si noptile sfinte dintre ani contin virtutile entitatilor ierarhice ale Macrocosmosului care modeleaza curgerea anului.

Asadar incepand din aceasta noapte si pana in 06 Ianuarie, sa ne apropiem de cate un Zodiac si o Sfera Ierarhica spirituala, astfel:

1. Zodia Pestilor (25/26=Omul ca viitoare ierarhie);
2. Zodia Varsatorului (26/27=Ierarhia Ingerilor);
3. Zodia Capricornului (27/28=Ierarhia Arhanghelilor);
4. Zodia Sagetatorului (28/29=Ierarhia Arhailor);
5. Zodia Scorpionului (29/30=Ierarhia Spiritelor Formei – Exuziai);
6. Zodia Balantei (30/31=Ierarhia Spiritelor Miscarii – Dynamis);
7. Zodia Fecioarei (31/01=Ierarhia Spiritelor Intelepciunii – Kyriotetes);
8. Zodia Leului (01/02=Ierarhia Spiritelor Vointei – Tronurile);
9. Zodia Racului (02/03=Ierarhia Spiritelor Armoniei – Heruvimii);
10. Zodia Gemenilor (03/04=Ierarhia Spiritelor Iubirii – Serafimii);
11. Zodia Taurului (04/05=Spiritul Cosmic);
12. Zodia Berbecului (05/06=Adam-Kadmon-Legat de principiul Fiul-Christos)

Cele 12 Nopţi Sfinte

Când se întâlneşte sufletul omenesc cu Sfânta Treime şi cum?
Deşi pentru omul de pe stradă decurge inconştient, ne întâlnim cu principiul Sf. Treimi prin a treia ierarhie: Îngeri, Arhangheli şi Arhai. Ne întâlnim cu Tatăl în ritmul cursului vieţii omeneşti şi anume între 28 şi 42 de ani. Cu Sf. Duh, sufletul omenesc se întâlneşte în fiecare noapte, în timpul somnului. Iar cu principiul Fiului ne întâlnim în ritmul anului, în cele 4 mari sărbători: Crăciunul, Paştele, Sânzienele, Sf. Mihail. În întunericul lumii fizice trăieşte lumina spirituală…Iar viaţa luminii din întuneric este sensul sărbătorii creştine. Crăciunul este, spiritual vorbind, sărbătoarea marelui Ideal. Când la slujba de Crăciun lumânările se aprind în întuneric, simbolizează adevărul că atunci când tot ce este material în om şi pe Pământ cade pradă morţii, Sufletul triumfător se înalţă la o viaţă luminoasă după modelul lui Cristos. Acesta este Idealul. Când toate puterile vor fi transformate, iar Pământul va fi incandescent de iubire, atunci Pământul va fi străbătut cu adevărat de principiul lui Cristos. De Crăciun se leagă perioada celei mai mari treziri spirituale. După ce ne-am pregătit în mod spiritual prin Postul Crăciunului şi am primit în sufletul nostru cei 4 Îngeri: Albastru, Roşu, Alb, Violet, am retrăit Naşterea lui Iisus recitind Evangheliile, avem în faţă cele 12 Nopţi Magice. Cele 13 zile, respectiv 12 Nopţi Sfinte, devin prin conţinutul spiritual, o reflectare a Macrocosmosului, a sublimelor Ierarhii Spirituale. În fiecare din aceste zile şi nopţi, impregnaţi fiind de emanaţia spirituală a fiecărei zile şi nopţi în parte, făcând din ele o sărbătoare a sufletului nostru, ne putem apropia de sferele cosmice, în care activează aceste Ierarhii. Din Macrocosmos, ele se apropie de înţelegerea noastră imaginativ-intuitivă şi în aceste 12 Nopţi are loc o deschidere a înseşi “Porţilor Cosmosului”. Astfel, omul, o dată pe an, are posibilitatea de a arunca o privire meditativă, în Cosmosul Ierarhiilor, în activitatea lor.

Pământul îşi aminteşte cum în cursul verii, a trăit el însuşi în depărtările cosmice, în lumea astrelor şi a stelelor fixe. Şi dacă în cursul verii, Sufletul şi Spiritul Pământului au zăbovit în sânul Ierarhiilor Spirituale, iarna, şi în mod special în timpul celor 12 Nopţi Sfinte, cu ajutorul gândurilor-amintiri trezite, Pământul dă posibilitatea, forţelor Ierarhiilor, să fie prezente în surpasensibil în sfera Pământului, spune R.Steiner.

Admirând puzderia de stele strălucitoare în nopţile de iarnă, ştim că acolo, în coloniile stelare ale Ierarhiilor, se desfăşoară o măreaţă activitate, greu de imaginat pentru conştiinţa obişnuită. În aceste zile, celor 12 forţe zodiacale, 12 forţe sfinte ale Universului, ce urzesc viitorul Pământului, li se asociază o sublimă emanţie Sărbătorească. În perioada de la Crăciun la Bobotează, acestea radiază, astfel încât fiecare din aceste zile şi nopţi devin prin conţinutul spiritual, o reflectare a entităţilor spirituale. În fiecare din aceste zile şi nopţi, impregnaţi fiind de emanaţia spirituală ne putem apropia de sferele cosmice, în care activează Ierarhiile.

Noi putem trimite în Eterul Cosmic reprezentări-amintiri cu caracter distructiv sau creativ. Gândurile sau faptele create azi, ieri sau de mulţi ani, sunt forţele amintirii ce acţionează semnificativ în ambianţa curată a Ierarhiilor, ce lucrează la viitorul devenirii umane. Ele au o mare importanţă în structura karmei personale, a karmei de grup, a poporului în care trăim, şi a Karmei Universale.

Pentru a exersa această Amintire Spirituală, în cursul celor 13 zile, respectiv a Nopţilor Sfinte, Rudolf Steiner ne-a lăsat o meditaţie intitulată Meditaţia Ioaneică.

Serghei Prokofieff – Ciclul anului un drum de initiere,12 Nopţi sfinte.

4 gânduri despre „Meditatia Ioaneica

 1. Stiam,draga Maria Karyn,ca Sfanta Nastere a Domnului este oIubire si Pace pentru toate fiintele si tot ce exista;intelegeam si ca dupa acea zi e Sarbotarea Maicii Domnului-Soborul Acesteia,dar…n-am stiut ca ,,douasprezece Nopti „sunt Sfinte pana nu m-ai spus tu.Multumesc!
  E adevarat ca Iubirea si Pacea se revarsa zi si noapte atat in microcosmos(existenta,devenire) ,cat si in macrocosmos(legi) si sunt bucuroasa ca tu spui asta tuturor mereu!
  Multumesc!

  Apreciază

 2. …dar cei ce sarbtoresc Craciunul la data de 7ianuarie???Cred , nu contaza data ,ci Evenimentul in Sine,ca o Cale de a primi Constiinta Cristica.

  Multumesc mult .

  Veronica

  ________________________________ От: Reiki Angels Кому: arev7772000@yahoo.com Отправлено: среда, 26 декабря 2012 22:36 Тема: [Articol nou] Meditatia Ioaneica

  WordPress.com Maria Karyn Lombrea posted: „La trecerea dintre Craciun si Anul Nou traditiile vorbesc despre cele douasprezece Nopti Sfinte. Ele reprezinta tot atatea porti, pentru cel care cauta cunoasterea superioara cat si pentru cel care zaboveste la trecerea dintre ani asupra vietii sale. In f”

  Apreciază

 3. Eu doresc tuturor si in mod special tie Maria, multa sanatate,fericire,pace si lumina,fie ca noul an care vine sa-ti presare drumul cu petale de flori pline de magie si frumusete. LA MULTI ANI in 2013 !!! Cu multa iubire gabriela georgeta gemira. Satu Mare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.