Din toata inima

un fragment minunat din cartea Vietile Maestrilor, autor Baird Spalding:

”O, inima a fiintei mele, o, Tata, eu sunt una cu tine. Te recunosc de-a pururi ca pe Tatal tuturor. Tu esti Spirit omniprezent, atotstiutor.
Tu esti intelepciune, iubire si adevar. Tu esti puterea, substanta si inteligenta din care toate lucrurile au fost create. Tu esti viata spiritului meu, substanta sufletului meu, inteligenta gandirii mele. Eu te exprim in trupul meu si in toate faptele mele. Tu esti inceputul si sfarsitul, totalitatea binelui pe care il pot exprima. Dorinta din gandul meu, semanata in suflet, capata viata de la tine, in spiritul meu. In deplinatatea timpului si prin legea credintei, ea devine vizibila in experienta mea. Binele pe care-l doresc exista deja in spiritul meu sub o forma nevazuta. Si eu stiu  ca il posed de pe acum.

Din tot sufletul meu
Cuvintele pe care le pronunt acum, o Tata, iti fac cunoscut obiectul dorintei mele. Ea este semanata ca o samanta in pamantul sufletului meu si insufletita in spiritul meu de viata ta. Ea trebuie sa infloreasca, sa se exteriorizeze. Eu nu cer ca spiritul tau –Intelepciune, Iubire si Adevar – sa se manifesteze in sufletul meu. Eu doresc numai ce este bun pentru toti si iti cer acum sa-l indeplinesti. Tata care esti in mine, iti cer sa exprimi iubirea, intelepciunea, forta si tineretea vesnica. Eu cer sa se realizeze armonia, fericirea si prospetimea deplina. Eu doresc sa primesc direct de la tine inteligenta mea, pentru a intelege cum sa scot din substanta universala ceea ce este necesar pentru indeplinirea tuturor dorintelor bune. Si aceasta nu in scopuri egoiste, ci cu intentia curata de a capata inteligenta care sa-mi permita sa-i ajut pe toti copiii tai.

Din tot cugetul meu
A devenit acum clar ce doresc. Imi creez in cuget numai ceea ce doresc. Ca o samanta care incepe sa se dezvolte in pamant, in liniste si intuneric, tot asa si dorinta mea capata acum trup in imparatia tacuta si nevazuta a sufletului meu. Intru in camera mea tainica si inchid usa. In liniste si cu incredere imi pastrez dorinta in minte ca si cum ea ar fi deja indeplinita. Tata care esti in mine, iti multumesc pentru indeplinirea dorintei mele si fie ca ea sa capete viata necontenit, in invizibil. Eu stiu ca ai revarsat asupra intregii lumi, cu iubire si generozitate, belsugul comorilor tale. Tu ai indeplinit toate dorintele bune ale vietii mele. Tu imi ingadui sa fiu partas, din belsug, la comorile tale. Eu pot sa realizez unitatea mea cu tine si fiecare din copii tai pot face la fel. Tot ce am, pot sa dau tuturor, pentru a-i ajuta pe copii tai. Tot ce am, tie iti dau, Tata al meu.

Din toata puterea mea
Prin nici o fapta si prin nici un gand, eu nu voi tagadui ca in spiritul meu a fost implinita dorinta mea. Realizarea ei este acum perfect clara. Prin spirit, suflet, gandire si corp eu sunt sincer, in dorinta mea. Am intrezarit in spirit ce era bun pentru mine. Pe acesta l-am conceput ca pe o idee perfecta in sufletul meu. I-am dat forma-gand veritabila. Ea este perfecta. Eu o chem. Acum sa devina vizibila, sa se manifeste. Iti multumesc Tata, pentru tot ce am, incepand de acum: iubire, intelepciune, inteligenta, viata, sanatate, putere, tinerete vesnica, armonie, fericire, belsug si posibilitatea de a-mi crea, plecand de la substanta universala, tot ce imi este necesar pentru implinirea tuturor dorintelor bune.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.