Eternitatea clipei

Mintea şi întreaga noastră fiinţă se extind, psihic şi spiritual, la Infinit şi realizăm Uniunea cu Imensul Necuprins. În această ipostază, descoperim că în întregul Univers există o singură Energie Cosmică. În acea clipă noi fiind „Una” cu Ea. Această Energie este Puritate Absolută, manifestă ca Armonie şi Iubire. Ea nu are început, ci a existat dintotdeauna şi va dura în veşnicie. Sursa Ei de alimentare se află în Ea însăşi şi cu fiecare clipă Ea este mereu înnoitoare.

Fiind în uniune cu Ea, mai descoperim că, deşi se află peste tot şi în toate şi are însuşirea de Neclintire, este totuşi în mişcare, ca prospeţime de la o clipă la alta. Îndată ce intervine explicaţia, Ea dispare cu desăvârşire. Cuvintele rostite fiind zgomot, ele nu pot exprima Inexprimabilul. Dar putem să-L înţelegem prin trăire directă în contopire cu El.

Această Pură Energie, Pură Frumuseţe, Pură Iubire şi Pură Acţiune transformatoare se află în fiecare fiinţă umană şi obligă pe fiecare să O des­copere. În această Sublimă fiinţare nu este loc de imagini, scop, interes, pentru că lipseşte cu desă­vârşire cel ce imaginează, adică „sinele personal”.

Adevăratul rost al întrupării constă în această Sacră descoperire. Şi, o dată cu acest fericit eveniment, ne dăm seama de întreaga fericire şi ignoranţă în care am trăit conduşi de către mintea noastră egoistă, deficitară, creatoare a fictivei personalităţi sau „sine”.

Prin urmare, Divinitatea existentă pretutindeni, deci şi în noi, în fiecare, singură ni se revelează, dar numai când dispare mintea ştiutoare. Acesta e punctul crucial ce ne desparte de poverile lumescului, contopindu-ne cu Suprema Înţelepciune. Trăind cât mai multe asemenea momente, adevărate bombardări la temelia cetăţii „ego”-ului, în final zidurile cedează şi totul se prăbuşeşte. În acea fericită clipă întâlnim fenomenul Eliberare sau Iluminare.

Ilie Cioara

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.