Inaltarea Domnului Iisus Hristos

De luat aminte:

”1. În aceeasi zi, catre seara, fiind prima zi a saptamânii, când erau închise usile casei unde se adunasera discipolii de teama iudeilor, a aparut Iisus si a venit în mijlocul lor, zicându-le: „Pace voua.” Dar ei erau înspaimântati, crezând ca vad un duh.
2. Iar El a zis catre ei: „Iata, sunt chiar Eu însumi, asa cum Ma stiti, dinainte. Un spirit poate sa apara în carne si oase asa cum Ma vedeti voi pe Mine acum. Priviti-Mi mâinile si picioarele, atingeti-le si convingeti-va.”
3. Si spunându-le acestea, le-a aratat mâinile si Inima Sa. Atunci, discipolii s-au bucurat, recunoscându-L pe Domnul.
4. Dar Toma, cel numit Didymus, unul dintre discipoli, a zis catre ceilalti: „Pâna când nu voi vedea cu ochii mei urma cuielor în palmele Sale si nu voi pune mâna pe rana din piept, nu voi crede.” Atunci, El a zis catre Toma: „Priveste-Mi mâinile, inima si picioarele, întinde-ti mâinile catre Mine si nu te îndoi, ci crede.”
5. Iar Toma a raspuns, zicând catre El: „Domnul Meu si Dumnezeul Meu.” Si Iisus a zis catre el: „Toma, ai crezut numai dupa ce M-ai vazut. Fericiti sunt cei care cred fara sa fi vazut.”
6. Atunci, Iisus a zis iarasi catre ei: „Pace voua, asa cum Dumnezeu M-a trimis pe Mine, asa va trimit si Eu pe voi.” Spunând acestea, El a suflat asupra lor si a zis catre ei: „Primiti Duhul Sfânt. Propovaduiti Evanghelia si vestiti tuturor popoarelor înaltarea Fiului omului.
7. Propovaduiti Legea Divina a Iubirii, pe care v-am revelat-o. Oricine se leapada de pacate, acestea îi vor fi iertate, iar cei care continua sa pacatuiasca, aceia vor ramâne în pacat.
8. Botezati-i pe cei care cred si se caiesc pentru pacatele lor, binecuvântati-i si miruiti-i, oferiti-le Sfânta împartasanie din fructele pamântului pe care v-am aratat-o întru Amintirea Mea.
9. Iata, Mi-am dat trupul si sângele spre a fi sacrificate pe cruce pentru a mântui lumea de pacatul împotriva iubirii si de sacrificiile si jertfele de sânge.
10. Veti oferi Pâinea vietii si Vinul mântuirii, ca o Ofranda cu tamâie, asa cum a fost lasat de Mine, veti mânca si bea din acestea, ca sa va amintiti ca pe toti cei care cred în Mine îi mântuiesc de pacatele înaintasilor lor.
11. Caci acestia, facând un zeu din pântecele lor, au sacrificat acestui zeu fapturile inocente ale pamântului, în loc sa jertfeasca lui Dumnezeu natura lor animalica.
12. Mâncând din carnea animalelor si bând din sângele lor, spre propria lor distrugere, si-au impurificat trupurile, scurtându-li-se astfel durata vietii, întocmai ca pagânii care, fara sa cunoasca adevarul sau chiar cunoscându-l, l-au prefacut în minciuna.
13. Asa cum Eu va trimit pe voi, asa sa trimiteti si voi pe altii, pentru a face aceste lucruri în Numele meu si, zicând acestea, El si-a întins mâinile asupra lor.
14. În acelasi fel în care i-a investit pe apostoli, El a numit prooroci, evanghelisti, si pastori, sfânta preotime si apoi i-a investit punându-Si mâinile Sale asupra celor ce fusesera alesi ca diaconi, câte unul pentru fiecare din cele douasprezece grupuri de câte patru.
15. Acestea au fost facute pentru buna organizare si conducere a Bisericii Universale, pentru ca toate sa fie desavârsite la locul lor în Unitatea Trupului lui Hristos.

CELE OPT ZILE DE DUPA ÎNALTARE
1. Din nou, dupa sapte zile, discipolii Sai erau în Camera Superioara. Atunci a venit Iisus, usile fiind închise, si, sezând în mijlocul lor, a zis: „Pace voua.”
2. Atunci, El a zis catre ei: Iubiti-va neconditionat si din toata inima unul pe altul si iubiti toate creaturile lui Dumnezeu. Cu toate acestea, va zic voua ca nu toti cei care au forma umana pot fi numiti oameni. Sunt oare barbati sau femei dupa chipul lui Dumnezeu cei ale caror cai sunt violenta, tirania si rautatea, cei care aleg mai curând minciuna decât adevarul?
3. Nu sunt, cu adevarat, pâna când nu se vor naste din nou primind astfel duhul iubirii si al întelepciunii în inimile lor. Doar atunci vor putea fi numiti fii si fiice ale Ierusalimului si, fiind ai Ierusalimului, vor fi si copii ai lui Dumnezeu. Pentru aceasta am venit Eu în lume si pentru aceasta am suferit în mâinile pacatosilor.
4. Acestea sunt cuvintele pe care vi le-am zis pe când eram înca eu voi, pentru ca toate trebuie împlinite asa dupa cum este scris în legea lui Moise, în profeti si în psalmi despre Mine.”
5. Iisus a mai zis: „Am venit în mijlocul lumii, am fost vazut si auzit în trupul Meu si am gasit pe oameni îmbuibati de propriile lor placeri inferioare si îmbatati de propriile lor nebunii prostesti, dar nu am gasit pe nimeni flamând sau însetat dupa întelepciunea care vine de la Dumnezeu. Sufletul Meu plânge pentru fiii si fiicele oamenilor, caci ei sunt orbi în inimile lor, iar în sufletul lor sunt surzi si nu-Mi aud vocea.”
6. Atunci, El le-a deschis întelegerea ca sa poata pricepe sensurile ascunse ale scripturilor. Apoi, a zis catre ei: „Asa s-a scris si asa a trebuit ca Hristos sa sufere si sa Se ridice din morti dupa a treia zi si ca pocainta si iertarea pacatelor sa fie propovaduite în numele vostru tuturor popoarelor, pornind din Ierusalim. Voi sunteti martorii acestor lucruri.
7. Iata, trimit asupra voastra fagaduinta Tatalui Meu. Caci adevarat zic voua, asa cum lumea întreaga a fost pângarita de pacatul si vanitatea femeii la fel prin puritatea si adevarul care vin prin femeie va fi ea mântuita, si chiar si prin voi va fi mântuita,
8. De aceea, bucurati-va si va veseliti, caci sunteti mai binecuvântati decât oricine de pe acest pamânt, caci voi sunteti cei doisprezece mii ai Mei care veti mântui întreaga lume.
9. Iarasi va zic voua, când marele tiran si toti cei sapte tirani au început în zadar sa lupte împotriva Luminii, ei n-au stiut cu Cine sau Ce lupta.
10. Caci ei n-au vazut nimic dincolo de Lumina cea orbitoare si, luptându-se, au folosit puterea unul împotriva celuilalt, si asa sunt lucrurile.
11. Din aceasta cauza am luat a patra parte din puterea lor, ca ei sa nu poata avea atat de multa putere si sa învinga cu rautatile lor.
12. Caci mântuirea întregii lumi se va împlini prin involutie si evolutie: prin Coborârea Spiritului în materie si Ascensiunea materiei în Spirit, de-a lungul vremilor.” (Evanghelia celor 12 Apostoli)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.