Vindecarea de frica si suferinta

10401336_708837229189728_3670427528511368916_n

Sufletul ma conduce spre vindecare. Voi deveni una cu sinele meu adevarat.

Cu aceasta afirmatie incepe procesul de vindecare. De aici urmeaza alte 99 de expresii ale spiritului – cate una pentru fiecare zi. Impreuna ele rezuma procesul vindecarii emotionale si spirituale. Ele ne transfera atentia de la lumea exterioara spre lumea interioara – care este sursa luminii. Toate acestea le gasiti intr-o carte deosebita ”Vindecarea sufletului de frica si suferinta” scrisa de Deepak Chopra.

”Suferinta ameninta sa ne faca in asa fel, incat viata noastra sa nu mai aiba sens. Acesta este cel mai mare pericol –  si nu durerea pe care o induce. Depinde de fiecare dintre noi sa restabilim sensul vietii. Doctorii nu o pot face cu medicina lor;  prietenii nu o pot face cu mangaierea si sprijinul lor.

Esti vindecat, atunci cand poti sa-ti spui tie insuti: „Sunt important la fel ca toti ceilalti, apartin cuiva, sunt vrednic, sunt in siguranta, ma pot exprima liber pe mine insumi, sunt iubit.” Vindecarea interioara implica mutarea de la intuneric la lumina.

„Lumina” este un cuvant cu semnificatii diferite, dar este inteles, in general ca iubire si intelegere inteleapta (constienta si in acord cu legile ei). Iubirea se ingrijeste de corpul emotional;  intelegerea umple vidul creat de durere.

Intrand in legatura cu sinele adevarat, vei descoperi ca sufletul nu este pasiv.  Spiritul cunoaste mai multe despre noi decat cunoastem noi insine si vrea sa sprijine fiecare pas al nostru spre unitate. Calea sufletului a fost denumita calea fara cale, pentru ca nu exista NICI O HARTA.

Pasii fiecarei persoane sunt diferiti. Insa marile traditii ale intelepciunii ne-au spus extrem de multe lucruri de ajutor despre spirit.

Fiecare din cele 100 de ganduri calauzitoare este o sutra, de la cuvantul sanscrit care inseamna „fir calauzitor”, sau, mai putin exact, un aforism care contine forta. Lumina are forta de a umple vidul afectat de intuneric.

Vindecarea insasi are loc in doua faze – eliberarea energiei suferintei, apoi inlocuirea ei cu energia sufletului (acelasi lucru se poate observa in orice proces terapeutic, si, foarte clar in constelatiile familiale). Este un proces bland, foarte asemanator cu a urma un fir calauzitor, care te conduce pas cu pas.

Ceea ce incepe ca o simpla aluzie despre o noua putere, va creste. Sinele tau adevarat este intotdeauna dispus sa primeasca orice incercare, sa gaseasca orice raspuns si sa-ti arate calea de iesire din orice dilema. Ceea ce conteaza cu adevarat este legatura ta cu acest sine adevarat.

In frica si izolare, sufletul tau pare a se afla la distanta, fara nici o putere. Insa aceasta este o perceptie nascuta din urmarea si ascultarea ego-ului, ceea ce am facut cu totii. Daca faci o pauza sa asculti vocea sufletului – acolo unde ego-ul tace – vei fi surprins de puterea pe care o ai sub comanda ta, oricat de mult timp a fost ea trecuta cu vederea.

Nici o alta descoperire in viata nu aduce atata fericire ca redobandirea sinelui adevarat.  Singurul eveniment comparabil este atunci cand te indragostesti, insa acesta este temporar si depinde de o alta persoana, cea iubita.

Sinele tau adevarat este etern si nu depinde de nimeni altcineva, decat de tine. Atunci cand se spune ca suferinta innobileaza o persoana, aceasta inseamna ca sub impulsul crizei, vechile obiceiuri si perceptii sunt eliminate. Necunoscutul se face simtit si, daca te deschizi spre el, semnificatia sufletului se reveleaza ca un adevar pe care, inainte de a incepe criza, nici nu l-ai fi banuit.

In acest mod, se considera ca fiecare suferinta ar contine un mesaj spiritual ascuns. Nu cautam suferinta, insa odata trecuti prin ea, poate  intelegem ca acesta este sensul ei profund si vindecator.”

2 gânduri despre „Vindecarea de frica si suferinta

  1. Va multumesc pentru acest sait. Sunt convins că veti fi nemuritori pentru că iubirea si fericirea dacă este invatata si ancorata in Iisus va duce la nestricaciune.

    Apreciază

  2. Sunt anti comunicari prin intermediul internetului si nici nu prea stiu sa-l folosesc dar ce am vazut aici m-a facut sa ma bucur mult, mult.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.