Rod bun vietilor noastre

”Nu voi m-aţi ales pe mine. Eu v-am ales, şi v-am trimis să mergeţi şi să aduceţi roadă bună în vieţile voastre, roadă care să rămînă.

Nu vă miraţi că vă spun că trebuie să vă naşteţi din nou. În adevăr vă spun asta: până nu sunteţi născuţi din nou, nu puteţi vedea împărăţia lui Dumnezeu. Dacă nu vă naşteţi din apă şi din Duhul Sfânt nu puteţi intra în împărăţia lui Dumnezeu. Ceea ce este născut din carne este carne, şi ceea ce este născut din Duh este duh. Vântul bate încotro vrea el, şi noi îi auzim sunetul; dar nu putem spune de unde vine şi unde va merge. Aşa este şi cu oricine este născut din Duh.

Vă dau aceste exemple: Nimeni nu coase un petic nou la o haină veche, pentru că materialul nou îl va deşira pe cel vechi, şi ruptura va fi mai mare. Nici nu puneţi vin nou în butoaie vechi. Butoaiele vechi se pot sparge iar vinul nou va curge afară şi investiţia va fi pierdută. Dar puneţi vinul nou în butoaie noi, şi amândouă sunt bine conservate.

Cum se face că, desi este multă cunoştinţă, totuşi nu sunteţi familiarizaţi cu adevărurile elementare? Dacă v-am spus asemenea lucruri folosind exemple cotidiene, cum veţi înţelege dacă v-aş spune lucruri cereşti?

Dumnezeu n-a trimis pe Fiul său în lume să condamne lumea; ci ca lumea să fie salvată prin El. Oricine crede în El nu este judecat; dar oricine nu crede, este deja condamnat, pentru că nu a crezut în numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Eu sunt Invierea şi Viaţa. Oricine crede în mine, chiar dacă o să moară pe pământul acesta, va trăi din nou. I se va da viaţă veşnică şi nu va pieri! V-am spus de multe ori: dacă credeţi veţi vedea gloria lui Dumnezeu.  Lucrarea mea este să împlinesc scopul aceluia care m-a trimis şi să împlinesc lucrarea lui; şi aceasta este voia lui Dumnezeu: ca voi să ajungeţi la credinţa adevărată în Mesia, pe care l-a trimis Tatăl.

Ascultaţi istorisirea aceasta: un om avea doi fii. Într-o zi, cel tânăr a spus tatălui său: „Tată, dă-mi partea mea de moştenire.” Aşa că tatăl i-a dat partea. Nu după multă vreme, acest fiu şi-a adunat posesiunile şi a călătorit într-o ţară îndepărtată. Acolo şi-a irosit averea într-o viaţă fără griji. Când şi-a cheltuit şi ultimul bănuţ, o foamete teribilă a venit peste ţară. El era dezolat şi fără prieteni. În final a găsit de lucru, ca păzitor la porci. În disperarea lui, aproape a ajuns să mănânce cojile pe care le dădea porcilor; când, venindu-şi în fire, s-a gândit: „servitorii tatălui meu au pâine mai multă decât au nevoie să mănânce, în timp ce eu aproape am ajuns să mănânc hrana porcilor pentru a nu pieri! Mă voi întoarce la tatăl meu şi-i voi spune: ‚tată, am păcătuit împotriva ta şi a cerului. Nu mai sunt vrednic să fiu numit fiul tău, dar dă-mi voie cel puţin să fiu unul dintre servitorii tăi.” Cu planul acesta în minte, s-a ridicat şi a început lunga călătorie înapoi la tatăl său. Când era încă la mare depărtare, tatăl lui l-a văzut, şi făcîndu-i-se milă de el, a alergat să-l întâlnească şi l-a îmbrăţişat cu blândeţe.

Fiul a început: „Tată, am păcătuit împotriva cerului şi a ta, şi nu mai sunt vrednic sa fiu numit fiul tău.” Dar tatăl nu l-a lăsat să-şi termine mărturisirea. S-a întors la servitorii săi şi a spus: „Aduceţi cele mai bune haine ale mele şi îmbrăcaţi-l pe fiul meu. Puneţi-i inelul meu cu pecete pe deget şi cei mai buni pantofi în picioare. Aduceţi viţeii noştri cei mai graşi şi ucideţi-i, şi haideţi să mâncăm şi să ne bucurăm. Pentru că acest fiu al meu era mort şi este viu din nou; a fost pierdut şi acum este găsit.” Peste câteva ore a început o petrecere mare. Spre seară, fratele mai mare s-a întors de la munca în câmp; pe când se apropia de casă a auzit muzica şi dansul. A chemat pe unul dintre servitori şi a întrebat: „Ce înseamnă serbarea asta?” Servitorul a răspuns: „Fratele tău a venit acasă şi tatăl tău a ucis cel mai gras viţel pentru că sa întors viu şi nevătămat.” La acestea, fratele s-a înfuriat şi a refuzat să participe la banchet, astfel că tatăl a ieşit afară şi l-a rugat să intre.

Dar el i-a răspuns: „În toţi aceşti ani te-am servit, şi niciodată n-am încălcat vreuna din poruncile tale; şi totuşi niciodată nu ai dat vreo petrecere pentru mine şi prietenii mei. Acum se întoarce fratele meu rătăcitor, care fără îndoială şi-a irosit moştenirea cu prostituatele şi ai sacrificat viţelul îngrăşat pentru a sărbători.” Tatăl a spus: „Fiule, tu ai fost întotdeauna cu mine şi ştii că tot ce am este al tău. Este drept să sărbătorim şi să fim mulţumitori; pentru că fratele tău a fost mort şi este viu din nou, a fost pierdut, dar acum este găsit.”

Dacă nu vă faceţi asemenea unui copilaş, nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Fiul Omului a venit să-i mântuiască pe aceia care sunt pierduţi: pentru că voia Tatălui vostru care este în ceruri este ca până şi ultimul dintre voi să nu piară. Căci Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât a dat pe singurul său Fiu, ca oricine crede în El să nu moară, ci să aibă viaţă veşnică. Credeţi aceasta?”

Asta seara mesajele au venit prin elevii mei. Aveam nevoie sa inteleg importanta nasterii din nou, nasterea din Duh si dobandirea puritatii  asemeni copiilor, spre a vedea Imparatia lui Dumnezeu. Cu cat ne apropiem de Absolut, de Dumnezeu, testele şi încercările la care suntem supuşi sunt tot mai dificile. Iarta-ma Doamne pentru nepriceperea mea! Doamne, Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ma!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.