Cuvantul Viu

Ceea ce va scriu acum sunt cuvintele Mantuitorului Iisus, cuvinte pe care Parintele Arsenie Boca ar fi vrut sa le auda cat mai multi credinciosi. Am simtit aceasta, duminica la mormantul sau, impreuna cu mesajul de a ne pastra sufletele curate.

”Tatăl care m-a trimis m-a învăţat ce să vă vorbesc. Ştiu că vorbele lui conduc la viaţă veşnică; aşa că orice îmi spune el să spun, eu vă spun. Aceste cuvinte pe care le vorbesc nu îmi aparţin, ci vin de la Tatăl care m-a trimis. Cei care aud cuvintele pe care le spun eu, şi cred în acela care m-a trimis pe mine, vor avea viaţa veşnică; ei nu vor fi condamnaţi, ci vor trece din moarte la viaţă.

Ascultaţi: vine ceasul, şi deja a şi venit, când morţii vor auzi vocea Fiului lui Dumnezeu, şi oricine aude vocea lui va trăi. Voi căutaţi în vechile scrieri profetice, pentru că tânjiţi să găsiţi viaţa veşnică. Şi toate acestea vorbesc despre mine; totuşi, voi ezitaţi să veniţi la mine pentru a găsi viaţa pe care o căutaţi.  Deşi nu arătîndu-vi-se personal, sau nu vorbindu-vă în auzul urechilor voastre, Tatăl mărturiseşte despre mine. Dar refuzând să mă credeţi pe mine, cel trimis de Tatăl meu, voi vă închideţi urechile neascultînd tocmai vocea lui Dumnezeu.

Cum se face că unii dintre voi spun, cu privire la acela pe care Tatăl l-a pus deoparte şi pe care l-a trimis în lume, că „aduce o blasfemie, deoarece spune că ‚el este Fiul lui Dumnezeu’?” Vă spun acum: eu sunt calea, adevărul şi viaţa; nimeni nu-l poate cunoaşte pe Tatăl decât dacă i-l prezint eu. Numai Duhul dă viaţă. Trupul vostru pământesc îmbătrâneşte şi probabil va înceta să mai dea randament, dar cuvintele pe care le rostesc eu sunt duh şi sunt viaţă. Eu nu judec pe acela care aude cuvintele acestea şi nu crede; pentru că nu am venit ca să judec lumea, ci s-o mântuiesc. Dar vă avertizez: aceia care mă resping pe mine şi resping cuvintele mele vor fi traşi la răspundere: adevărul pe care l-am rostit eu vă va judeca în ziua aceea de pe urmă.

Cu siguranţă că cerurile de deasupra voastră şi pământul de sub picioarele voastre vor trece într-o zi; dar cuvintele pe care le spun eu nu vor trece niciodată. ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.