Seikim

„Nu am fost pregătit să adopt un document care să afirme: iată ce este Seichim. Nu am fost capabil să îl definesc, şi de aceea am evitat să o fac. Seichim înseamnă să experimentezi, iar fiecare experienţă este unică pentru fiecare individ. Intenţia mea este ca oricine… să se înalţe deasupra oricărei aşteptări şi experienţe pe care le-am avut eu personal… Este extrem de emoţionant să vezi cum, doar plantând seminţele energiei Seichim în cursanţi, fiecare va obţine din ele ceea ce doreşte. Reamintiţi-vă că nu există nici o limitare, şi atunci de ce să o căutăm? Dând un nume acestei energii, avem tendinţa de a o eticheta. Când am început să predau Seichim, intenţia mea a fost ca acesta să se dezvolte şi să evolueze cu fiecare individ, fără a depinde de credinţa cuiva, şi în special a mea. Energia a evoluat de a lungul timpului, este în continuă schimbare şi va evolua mai departe. Toţi cei care au experimentat ceea ce am predat eu au observat diverse modificări în decursul anilor.“
Patrick Zeigler

Este energia identificată de Patrick Zeigler în vechile temple egiptene, probabil utilizată de marii preoţi egipteni sau amplificată pur şi simplu acolo din cauza efectului de piramidă. De asemenea, este posibil ca Patrick Zeigler să fi fost un vindecător într-o viaţă anterioară şi să fi încercat din toate puterile să-şi recapete forţa vindecătoare, aşa cum spune Stephen Comee. Prin channelling, Christine Gerber a obţinut numai cele patru consoane (SKHM), existând astfel mai multe variante de scriere – Seichem, Seichim, Sekhem. Iar cele mai potrivite traduceri şi interpretări sunt Forţa Vitală, sau Puterea Spirituală, ceea ce duce cu gândul la Sursa Universală, deşi energia este numai asemănătoare, nu identică aceleia din Reiki.
Energie fină, delicată, capabilă să inducă uşor stări modificate ale conştiinţei (SMC), ea lucrează în special asupra sufletului. Iar când sufletul (inima, chakra a IV-a) este deschis şi plin de iubire ne vindecăm şi deschidem calea speranţei şi a fericirii. Cu cât devenim mai plini de compasiune (frecvenţa ideală a vieţii), cu atât se dezvoltă mai rapid intuiţia şi se ajunge la iluminare. Sistemul este conceput pentru a trăi Unitatea în cadrul Universului, fiecare nivel fiind o treaptă către propriul suflet şi către Univers.
Patrick Zeigler a fost iniţiat şi în dansul-rugăciune al misticismului sufi – zikir, dhikr –, exploatat în Seichim în cadrul anumitor meditaţii. De asemenea, tehnica activării obiectelor inanimate poate fi regăsită la vrăjitorii egipteni sub numele de însufleţirea obiectelor secundare.
Cei care s-au ocupat de evoluţia sistemului au adus principii şi simboluri Reiki (chiar Patrick Zeigler a devenit maestru Reiki), acesta fiind un motor pragmatic pentru iniţierea într-o şcoală terapeutică esoterică.
Până la a fi o terapie, o artă a vindecării altora, Seichim permite redescoperirea fiinţei perfecte care suntem fiecare dintre noi prin conştientizarea Căii Maestrului, prin armonizarea corpurilor fizic, emoţional, mental şi spiritual.

Nivelul I – nivelul puterii
Simbolul infinitului, al contactului cu Sursa
Simbolul amplificării energiei, Cho Ku Rei

  Mingea de energie
  Împământarea
  Protecţia
  Meditaţia infinitului

Nivelul II – integrarea emoţională şi corporală mai profundă a energiei Seichim
Simbolul mental-emoţional – Sei Hei Ki
Simbolul distanţei – HSZSN

  Meditaţia armoniei
  Tratamentul la distanţă folosind energia Seichim

Nivelul III – folosirea Seichim pentru a activa obiecte inanimate (însufleţirea obiectelor secundare)
Simbol Cho Ku Ret sau Zara

  Meditaţia Zara
  Meditaţia schimbării percepţiei
  Banca cosmică de vindecare

Nivelul IV – realizarea întregului potenţial al fiinţei umane
Simbol Aripi de Înger

  Meditaţia deblocării întregului potenţial
  Eliminarea prin scris

Nivelul V – realizarea echilibrului energetic, integrarea deplină cu universul
Simbol Echilibrul masculin-feminin

  Meditaţia unificării energiilor

Nivelul VI – realiniere între Sinele Superior, sinele individual şi Sinele Divin
Simbol Alinierea sinelui superior cu cel divin

  Meditaţia folosind simbolul alinierii Sinelui Superior, individual şi Divin
  Vindecare spirituală

Nivelul VII – identificarea totală cu infinitul, dezvoltarea viziunii interioare şi atingerea iluminării spirituale
Simboluri: EeefTchay, simbolul vederii interioare, Dai Ko Mio
Simboluri suplimentare: Ochiul sufletului, Ra, Crucea egipteană

  Meditaţia Maestrului
  Acordajul pentru Seichim în şapte nivele
  Acordajul folosit în şcoala australiană de Seichim

(Vlad T. Popescu)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.