Este sau nu important momentul Acum?

Karma este o amintire inconstienta – cunoastere, atasament, relatii nefinalizate, dorinte nerealizate si alte cicluri neincheiate, in limba sanscrita acest cuvant inseamna fapta si actiune. Dictionarul Webster defineste karma ca pe un termen budist sau hinduist care inseamna ,,totalitatea actiunilor umane intr-una dintre starile fericite de existenta, care este considerata definitorie in soarta omului in cadrul vietilor urmatoare, altfel spus destin, soarta”.

Sa actionezi pe baza celor mai profunde amintiri si sentimente acumulate in memorie din vietile anterioare inseamna sa actionezi conform propriei karme. ,,A fi fericit de existenta” nu inseamna in mod obligatoriu vieti sau intrupari incununate de succes, aceasta inseamna si momente fericite ale prezentului. Cand pronunti ,,Acum”, acest moment al prezentului nu mai exista, el devine trecut si se duce pentru totdeauna. Timpul este un sistem de masura inventat de fiintele umane pentru a se simti mai bine si a fixa in constiinta viata fizica proprie. Dar in activitatea superioara desfasurata de un vindecator, timpul ne va ajuta sa ne dam seama ca el poate sa nu existe, ca in locul lui exista un lant nesfarsit de momente ,,Acum”. Aceasta a avut in vedere filosoful grec Heraclit in sec. V i.e.n., cand afirma: “ in acelasi rau nu se poate intra de doua ori”

Timpul interactioneaza cu karma: orice ai fi facut pana in aceasta clipa este ceea ce ESTI chiar in clipa respectiva. Vechiul precept care ne sfatuia sa traim fiecare clipa de parca ar fi ultima nu inseamna ca trebuie sa plecam cu trasura pana in iad sa ne desfatam! El inseamna, pur si simplu, ca trebuie sa fim gata sa raspundem, fiecare pentru sine, in fata lui Dumnezeu. Comportamentul lipsit de etica afecteaza karma si ne este mult mai greu sa patrundem in fiecare ,,Acum” fericiti, liberi si neimpovarati de datorii psihice.”

Daca totalitatea faptelor tale in acest moment, in aceasta stare de existenta superioara, iti determina soarta pentru momentul urmator? Cand faptele tale sunt in contradictie cu etica, iti complici viata si mergi pe un drum gresit.  Vindecarea ofera posibilitati nebanuite pentru o comportare etica pe tot parcursul vietii, atunci cand acorzi ajutor altor oameni. A fi etic nu inseamna ca trebuie sa procedezi intotdeauna asa cum iti sopteste ,,instanta” interioara. Uneori, ea poate dicta fapte contrare eticii. ESTI un suflet supus judecatii. SUNTEM o parte a intregului, suntem esenta propriei fiinte. Atunci cand esti in starea de comuniune, cunoasterea se afla in tine in toate detaliile vietii cotidiene.

Purificarea karmei se face prin credinta in Dumnezeu, gandire pozitiva, iertare, iubire, mai inainte de toate Dumnezeu, iar apoi tot ceea ce este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.