Terapie CranioSacrala

terapie craniosacrala

Terapia Craniosacrala are ca scop atingerea unei stari de echilibru la nivelul sistemului nervos central. Motivul pentru care se urmareste evaluarea si corectarea problemelor la acest nivel este dat de faptul ca sistemul nervos central este cel care „dicteaza” calitatea functionarii tuturor organelor din corp, indiferent de localizarea acestora.

Totodata, aceasta forma de terapie se adreseaza si persoanelor care prezinta disfunctii de ordin emotional, cum ar fi depresia, anxietatea si multe altele. Probabil ati realizat ca problemele emotionale sunt in stransa legatura cu problemele fizice. Altfel spus, terapia craniosacrala este o metoda de evaluare si corectie, care stimuleaza procesul natural al corpului de autovindecare, precum si mecanismul individual de disipare a efectelor negative aparute dupa traumatisme fizice sau emotionale.

Terapia Craniosacrala este o abordare neagresiva, noninvaziva asupra sanatatii intregului organism. Se folosesc tehnici manuale si energetice (bioenergie), pentru a elibera restrictiile de la nivelul fasciei, membranelor si tesutului care influenteaza fiziologia sistemul craniosacral.

Terapia Craniosacrala este o terapie holistica cu radacinile in osteopatie, fiind dezvoltata de-a lungul timpului de dr. John Upledger prin integrarea numeroaselor informatii din ramuri medicale occidentale si orientale, precum acupunctura.

Terapia Craniosacrala se foloseste de capacitatea interioara a fiecarui individ de a se autovindeca si de a-si regasi modul fiziologic de functionare prin sisteme proprii de refacere.

Beneficii in vindecarea urmatoarelor afectiuni:

 • Migrene
 • Dureri cronice de gat si spate;
 • Oboseala cronica, insomnii;
 • Stres fizic, emotional si probleme legate de tensiuni nervoase;
 • Disfunctii postchirurgicale, problemele digestive;
 • Boli ale copilariei, colici, autism, dificultati de invatare, dislexie;
 • Deteriorarea functiilor de coordonare motorie;
 • Boli neurovasculare si in relatie cu sistemul imunitar;
 • Pentru a crea o legatura intre minte si trup;
 • Depresie si dificultati emotionale;
 • Ingrijire pre si postpartum;
 • Cresterea Spirituala;
 • Eliberarea tensiunilor fizice/emotionale acumulate;
 • Pentru a obtine relaxare profunda;
 • Mentinerea sanatatii.

 ELIBERAREA SOMATOEMOTIONALA

Eliberarea Somatoemotionala este un proces de exprimare a unei emotii care a fost retinuta in corp, suprimata si izolata in tesut timp indelungat. Cel mai adesea, emotiile care raman stocate in memoria celulara a corpului sunt de suparare, frica sau de vinovatie.

Traumele pot fi de natura fizica sau emotionala, ele avand insa drept consecinta pastrarea in tesut a energiei sau a amintirii unor momente dificile.Organele, tesutul si chiar celulele individuale au o memorie si o inteligenta proprie. Eliberarea emotiei retinute in tesut si a durerii din corp trec, de obicei, prin mintea constienta a pacientului, ori in momentul experimentarii eliberarii somatoemotionale, ori in urmatoarele zile.

Amintirea constienta a incidentului traumatizant se petrece, in general, ca o intelegere brusca, o ”iluminare” asociata cu o experienta din viata personala.Pentru a asimila mai bine conceptul de eliberare somatoemotionala, este necesara intelerea altor doua concepte: cel de ”chist energetic” si cel de ”memorie celulara”.

Chistul energetic consta in retentia in tesut a energiei stocate in urma unui soc, a unei traume. De exemplu, o cadere pe spate sau o lovitura la cap (ori in alta parte a corpului), aduce cu sine un aport de energie exterioara care, odata intrata brusc in organism, cauta o cale de iesire, astfel incat se deplaseaza prin corp si ramane izolata in anumite zone, unde perturba activitatea normala, atat fizica, cat si energetica.

Memoria celulara reprezinta capacitatea organismului de a pastra amintirile unor emotii care au avut un impact deosebit. Mai ales emotiile negative repetate creeaza distorsiuni in buna functionare a organelor si perturba starea de bine a persoanei afectate.

Prin atingerea usoara se poate ajunge la eliberarea din corp si din minte a traumelor vechi, chiar si a celor care par sa fie deja uitate si ingropate in subconstient. Aceasta eliberare are ca efect – uneori simultan, alteori ulterior sedintei terapeutice – disparitia unor dureri si disfunctii fizice care pareau de nevindecat pana atunci.

Eliberarile somatoemotionale sunt profunde si ajung la cauza problemei, nu trateaza doar simptomul. In experimentarea unei eliberari somatoemotionale pot sa apara reactii diferite: plans, ras, frison, spasme izolate, schimbari ale pozitiei corporale etc. Insa intotdeauna, la final, pacientul se simte usurat, avand o senzatie de bine si de intelegere a unei situatii dificile de viata. Efectele sunt, fara indoiala, resimtite pe mai multe planuri – atat fizic, cat si mintal si emotional.

Terapia craniosacrala nu interactioneaza in mod negativ cu nicio alta forma de terapie sau medicatie, este o terapie fara risc sau efecte secundare.

O sedinta dureaza 60-90 de minute. Karyn Maria Taulescu este Terapeut Acreditat Institutul Upleger incepand din 2012.

Sedintele se desfasoara la sediul cabinetului din Bucuresti. Detaliile necesare programarii pot fi obtinute telefonic la numarul de telefon 0752 18 77 52 sau prin e-mail : contact@karyn.ro.

 

logo mic