Reiki & Autovindecare Energetica

Autovindecarea energetica reprezinta un sistem de tehnici manuale si actiuni energetice care au scopul de a aduce la normal energia vitala sau bioenergia naturala a corpului.

Mikao Usui, fondatorul Reiki spunea ca „orice lucru existent in Univers, fara nici o exceptie, poseda energia universala”. Bioenergia ne permite sa ne traim viata in cea mai buna forma si cu un scop precis, conferindu-ne abilitatea naturala de a ne autovindeca.

Reiki este intelepciune combinata cu energie; ne conecteaza la lumina, ne stimuleaza cresterea, ne echilibreaza din punct de vedere fizic si spiritual, ne poate vindeca cele mai adanci rani si poate sa ne scoata la iveala potentiale nebanuite ale fiintei noastre. Reiki este suportul pentru sanatatea optima a corpului. El este un vehicul catre adevarul nostru interior, care ne indruma catre fericire, iar fericirea nu este altceva decat vindecare.”spune Mikao Usui.

Oamenii practica arta punerii mainilor spre vindecare de la inceputul timpurilor. Chiar si apostolii lui Iisus. Această energie este cunoscuta sub mai multe nume: CHI (in China), PRANA (in India), REIKI (in Japonia). Atingerea umana inseamna vindecare si dragoste.

Reiki ofera posibilitatea de autovindecare atat fizic cat si spiritual. Este un mod ideal de a abandona vechi obisnuinte sau dependente, de a ne vindeca la nivel mental si emotional.  Energia fortei vitale este invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura.

Metodele predate au ca scop activarea proceselor de autoreglare, inclusiv mecanismele de curatare si restabilire a starii normale a organismului din punct de vedere holistic : minte – corp – spirit.

Usui Reiki Ryoho se preda astfel:

Gradul I: dupa initiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozitiile de punere a mainilor sunt simple si intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmarindu-se chakrele, pe fata si pe spatele trupului. De asemenea se aplica mainile în locurile dureroase.

Gradul al II-lea: dupa initiere, practicantul primeste primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora îsi poate activa palmele pentru o mai mare eficienta si poate face tratament si prin realizarea si vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curatarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curatarea si energizarea mancarii, dar si trimiterea luminii la distanta, crearea campurilor de protectie.

Gradul al III-lea – sau profesor -: dupa initiere, practicantul primeste noi simboluri si invata tehnici suplimentare.(nu mai devreme de 6 luni de la gradul 1 si 2)

Maestru/ Instructor: dupa initiere, noul maestru poate la randul lui sa faca altora initieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor. (nu mai devreme de un an de la initierea in gradul 1, inclusiv practica).

Reiki este o cale bine structurata, pe nivele de intelegere, practicantul avand posibilitatea de a se dezvolta personal, de a invata tehnici pe care sa le aplice in viata de zi cu zi, pentru vindecare si bunastare. La sfarsitul perioadei de formare, participantii se pot inscrie pentru certificare internationala.

Structura Cursului :

Modul 1

 • anatomia energetica si spirituala a fiintei umane
 • curatarea si alinierea energetica
 • autopurificarea si autovindecarea
 • initiere Reiki gradul 1

Modul 2

 • diagnoza si functia psihologica a chakrelor
 • tratamentul energetic
 • cauzele spirituale ale bolilor
 • initiere Reiki gradul 2

Modul 3

 • tipuri de blocaje energetice
 • tehnici de curatare, corectie si incarcare energetica
 • tehnici de impamantare si protectie energetica
 • initiere Reiki gradul 3

Modul 4

 • tamaduirea si echilibrarea energetica
 • vindecarea spirituala
 • procesul de indrumare
 • initiere Reiki Gradul IV – Maestru

In cadrul formarii fiecare cursant primeste manualul de initiere si diploma de maestru Reiki.

Cunostinte si abilitati pe care le poti dobandi:

 1. descoperi cum sa te incarci cu energie si cum sa o folosesti pentru autovindecare ;
 2. inveti despre influenta psiho-emotionala asupra sanatatii corpului tau;
 3. inveti sa iti investighezi nevoile energetice si sa devii constient atunci cand esti drenat de energie;
 4. descoperi abilitati de vindecare;
 5. inveti sa practici tehnici de curatare si echilibrare energetica pentru tine si pentru cei dragi ;
 6. inveti despre medicina chakrelor (a centrilor energetici);
 7. inveti sa lucrezi energetic asupra fricilor, ranilor si dependentelor;
 8. inveti sa te centrezi pentru a accesa propriul potential;
 9. inveti sa practici starea de prezenta;
 10. inveti sa iti disciplinezi mintea si pentru a fi in contact cu maestrul
Seminariile se desfasoara in Bucuresti (zona Primaverii). Detalii de contact : telefon 0752 18 77 52 sau e-mail : contact@karyn.ro.